• 7862閱讀
  • 314回復

[攝影]想買DSLR [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 255  發表于: 2010-02-24
引用第252樓雪綸2010-02-24 12:26發表的“”:
[表情] [表情]
下...你可以寫信俾你d仔女...經郵局寄番屋企ga...
收信果個開心d喎..
同埋哩d都係人情味....筆跡...信紙...咩顏色o既筆...
.......

SORRY,莫講話宜家,以前無E-MAIL 無MSN,無電腦個個年代我都唔興寫信的!

不過 E-CARD 呢D 我又真係從來唔會送的。無意思既。不過我都一樣極少送聖誔卡同賀年卡。

我明你想講咩。等如睇書睇漫畫,我都鐘意睇真本,唔鐘意上網睇。就算慢人幾個月,我都寧願等單行本出。因為我鐘意渣住本書黎睇既感覺。咁呢D 好個人,我無得話個D 上網漫晝既人架,係話?

但哂相,哂完,放入個相架到,同我直接用電子相架睇,我又唔覺得有咩分別。呢樣又係好個人。無得講架喎。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 256  發表于: 2010-03-03
Canon 剛剛便宣佈將旗下 3 款中高階單反的定價下調,分別有全片幅的 EOS 5D Mark II、支援 Full HD 拍片的 EOS 7D,以及擁有 6.3fps 連拍的 EOS 50D。

三款單反最新定價降幅上分別由最細的 -4.5%(EOS 7D 套裝連 EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM 鏡頭)至最大的 -16.3%(EOS 50D 淨機身)不等,不過單以下調定價來看,又以 EOS 5D Mark II 機身及套裝最為誇張,降價達 HK$ 2,500。以淨機身為例,定價便由 HK$ 20,800 降至最新的 HK$ 18,300,可說是跌破了不少用家二萬元的「心理關口」,有興趣升級至全片幅的用家,是時候考慮「入貨」了。

Canon EOS 5D Mark II 淨機身 (原) HK$ 20,800 (現) HK$ 18,300

Canon EOS 7D 淨機身 (原) HK$ 13,480 (現) HK$ 12,680

資料來源 : dc肥花
離線anson99216
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 257  發表于: 2010-03-03
引用第256樓seattleqoo2010-03-03 15:48發表的“”:
Canon 剛剛便宣佈將旗下 3 款中高階單反的定價下調,分別有全片幅的 EOS 5D Mark II、支援 Full HD 拍片的 EOS 7D,以及擁有 6.3fps 連拍的 EOS 50D。
三款單反最新定價降幅上分別由最細的 -4.5%(EOS 7D 套裝連 EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM 鏡頭)至最大的 -16.3%(EOS 50D 淨機身)不等,不過單以下調定價來看,又以 EOS 5D Mark II 機身及套裝最為誇張,降價達 HK$ 2,500。以淨機身為例,定價便由 HK$ 20,800 降至最新的 HK$ 18,300,可說是跌破了不少用家二萬元的「心理關口」,有興趣升級至全片幅的用家,是時候考慮「入貨」了。
Canon EOS 5D Mark II 淨機身 (原) HK$ 20,800 (現) HK$ 18,300
.......

你應該唔係比我睇嫁o波....
離線Erikson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 258  發表于: 2010-03-03
引用第257樓anson992162010-03-03 21:21發表的“”:
你應該唔係比我睇嫁o波.... [表情]

叫你轉會呀
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 259  發表于: 2010-03-03
引用第258樓Erikson2010-03-03 21:45發表的“”:
叫你轉會呀 [表情]

咁快...
岩岩買
離線Erikson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 260  發表于: 2010-03-03
引用第259樓anson992162010-03-03 22:00發表的“”:
咁快...
岩岩買 [表情]

就係趁未泥足深陷
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 261  發表于: 2010-03-03
引用第257樓anson992162010-03-03 21:21發表的“”:
你應該唔係比我睇嫁o波.... [表情]

借你個TOPIC發表下啫.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 262  發表于: 2010-03-03
引用第260樓Erikson2010-03-03 22:43發表的“”:
就係趁未泥足深陷

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 263  發表于: 2010-03-03
引用第259樓anson992162010-03-03 22:00發表的“”:
咁快...
岩岩買 [表情]

你買左囉咩?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 264  發表于: 2010-03-03
至最大的 -16.3%(EOS 50D 淨機身)

減咁多?即係幾錢?

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 265  發表于: 2010-03-04
引用第264樓freezefox2010-03-03 23:57發表的“”:
至最大的 -16.3%(EOS 50D 淨機身)
減咁多?即係幾錢?

Canon EOS 5D Mark II 連 EF 24-105mm f4.0L IS USM 套裝
(原) HK$ 28,300
(現) HK$ 25,800

有興趣嗎~~??
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 266  發表于: 2010-03-04
我驚我忍唔住, 要買.....

Olympus 剛宣佈 PEN E-PL1 將會在 3 月 5 日至 14 日開始接受預訂,套裝連一支 M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm f3.5-5.6 鏡頭的訂價為 HK$ 5,490,期間用家更可免費得到一條原廠真皮相機帶(價值HK$ 280)

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 267  發表于: 2010-03-04
引用第263樓freezefox2010-03-03 23:56發表的“”:
你買左囉咩?

買左...
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 268  發表于: 2010-03-04
引用第265樓seattleqoo2010-03-04 12:16發表的“”:
Canon EOS 5D Mark II 連 EF 24-105mm f4.0L IS USM 套裝
(原) HK$ 28,300
.......

唔係講緊50D 咩?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 269  發表于: 2010-03-04
引用第267樓anson992162010-03-04 17:20發表的“”:
買左... [表情] [表情] [表情]

邊部?