• 10294閱讀
  • 259回復

[其他]廉價旅遊一問 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 90  發表于: 2010-01-28
新加坡3日2夜夠晒
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 91  發表于: 2010-01-28
引用第86樓「隱」2010-01-28 12:36發表的“”:
你去果d畀我好o者 [表情]

旅行我淨係十幾年前去過一次日本!

前年去過一次曼谷!

今年去過半次英國。

係咁多…………甚麼台灣、韓國、布吉、新加坡統統未去過。連珠海都未去過呀陰公。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 92  發表于: 2010-01-28
引用第89樓ArSo2010-01-28 12:43發表的“”:
俾著係我
3日2夜我寧願唔去 [表情]

你大把時間就梗係咁講。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 93  發表于: 2010-01-28
引用第88樓「隱」2010-01-28 12:38發表的“”:
我尋日睇過下d價錢...
三亞同新加坡 packages around 1,600 至 2,200左右 三日兩夜...
但好似又唔夠喉喎...加多晚酒店既價錢再加埋 tax我諗要成2,600左右... [表情]

三亞你去太耐會悶死架。

離線「隱」
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 94  發表于: 2010-01-28
即話大家都覺得三亞/ 新加坡都係三日就玩晒?
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 95  發表于: 2010-01-28
引用第94樓「隱」2010-01-28 14:04發表的“”:

三亞印象中得過海灘,新加坡似澳門,各玩一日都OK,預你玩埋聖淘沙頂盡多大半日。
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 96  發表于: 2010-01-28
引用第94樓「隱」2010-01-28 14:04發表的“”:

新加坡三日兩夜一定夠,如 lennon 所講,半日聖淘沙,兩日周圍行一日五餐由早食到夜……

所以我先叫你加多一/兩日去埋馬來西亞馬六甲,因為當地食住真係極平,加多幾百蚊就可以去多一個國家……

至於三亞,基本上全程係陽光海灘/泳池 hea,睇下你想點 hea 法。我果次去左五日四夜,專登住兩間唔同酒店(其實兩間只係係隔離),可以感受唔同既泳池/設施,雙倍 hea 都幾爽架……

所以如果剩係三日兩夜,都其實已經足夠……
1條評分
Kama-gotchi 好友元 +100 - 2010-01-28
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 97  發表于: 2010-01-28

如果你玩埋水上活動既,四日都OK。

齋HEA 既話,三日你都頂唔順架啦。

離線「隱」
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 98  發表于: 2010-01-28
引用第95樓阿童木2010-01-28 14:09發表的“”:
三亞印象中得過海灘,新加坡似澳門,各玩一日都OK,預你玩埋聖淘沙頂盡多大半日。

引用第96樓火鳳凰2010-01-28 14:25發表的“”:

新加坡三日兩夜一定夠,如 lennon 所講,半日聖淘沙,兩日周圍行一日五餐由早食到夜……

所以我先叫你加多一/兩日去埋馬來西亞馬六甲,因為當地食住真係極平,加多幾百蚊就可以去多一個國家…… [表情]
.......

原來係咁...

火兄你上次去三亞邊間resort/hotel 呀?

見火兄你講到d泳池/酒店咁多野玩咁應該簡d平既酒店住拎多d reserve出去玩定係住貴少少既酒店o係入面玩咁?
離線「隱」
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 99  發表于: 2010-01-28
引用第97樓freezefox2010-01-28 14:30發表的“”:
如果你玩埋水上活動既,四日都OK。
.......

hea既話我應該都幾hea得下...
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 100  發表于: 2010-01-28
引用第98樓「隱」2010-01-28 14:33發表的“”:
原來係咁...
火兄你上次去三亞邊間resort/hotel 呀?
.......

我果次住亞龍灣既 hilton 同埋 marriott 各兩天,呢兩間較貴,當然房間同設施會較好,但係其實平的果幾間都 ok 架……

不過你首先要選擇住亞龍灣、三亞灣定係大東海。亞龍灣風景同海灘最靚,海水亦最清,人流冇咁複雜,不過就較遠離市區,所以食野只可以係附近果堆酒店度食,當然價錢亦比較貴。三亞灣海灘相對較差,但係就近市區,附近好多平野食,所以較適合廉價旅遊,最多搵一日坐巴士入去亞龍灣個水上活動中心玩下。大東海就介乎兩者之間,不過人流會較多,有不少國內同胞係度行黎行去。
1條評分
Kama-gotchi 好友元 +100 - 2010-01-28
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 101  發表于: 2010-01-28
引用第99樓「隱」2010-01-28 14:34發表的“”:
hea既話我應該都幾hea得下... [表情]

日日係間酒店入便HEA,無咩地方好去架咋喎。

離線「隱」
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 102  發表于: 2010-01-28
引用第100樓火鳳凰2010-01-28 14:44發表的“”:
我果次住亞龍灣既 hilton 同埋 marriott 各兩天,呢兩間較貴,當然房間同設施會較好,但係其實平的果幾間都 ok 架……
不過你首先要選擇住亞龍灣、三亞灣定係大東海。亞龍灣風景同海灘最靚,海水亦最清,人流冇咁複雜,不過就較遠離市區,所以食野只可以係附近果堆酒店度食,當然價錢亦比較貴。三亞灣海灘相對較差,但係就近市區,附近好多平野食,所以較適合廉價旅遊,最多搵一日坐巴士入去亞龍灣個水上活動中心玩下。大東海就介乎兩者之間,不過人流會較多,有不少國內同胞係度行黎行去。

wa..好詳細呀..唔該晒你呀火兄

我都要搵多d資料睇下...
離線「隱」
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 103  發表于: 2010-01-28
引用第101樓freezefox2010-01-28 14:45發表的“”:
日日係間酒店入便HEA,無咩地方好去架咋喎。 [表情]

唔會日日哩o係酒店度掛
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 104  發表于: 2010-02-01
去越南玩啦...4日3夜only胡志明市都大把野你行...
大教堂...博物館同文物...

我前年揹背囊由胡志明坐8小時既深夜行車去到另一個市...
好激架...

越南地道美食好平咋...
十蚊八蚊至一百幾十已經相當好味...
1條評分
Kama-gotchi 好友元 +100 - 2010-02-01
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...