• 3894閱讀
  • 60回復

[國際賽]烏拉圭領隊:蘇亞雷斯最後一分鐘的手球是出於本能反應 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2010-07-03
引用第29樓sikingthegreat2010-07-03 19:58發表的“”:
就咁睇段英文報道, 好似冇話改例喎, 係話開會聆訊可能加長刑期咋喎 [表情]
其他比賽d"直紅"都會係咁架喎, 唔係咩?

Kewell 果下有無特別開會
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2010-07-03
非暴力犯規既直紅都要加長停賽期~?
我估FIFA 都係做樣話有跟進呢件事姐, 最後未必會停多過一場

其實紅牌離場, 再加下場無得踢已經係對unsportsmanlike conduct 既懲罰,
唔應該因為呢張牌係尾段發出, 同理令對手出局而額外加罰~~
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2010-07-03
引用第31樓黑魔道士比比2010-07-03 20:04發表的“”:
非暴力犯規既直紅都要加長停賽期~?
我估FIFA 都係做樣話有跟進呢件事姐, 最後未必會停多過一場 [表情]
其實紅牌離場, 再加下場無得踢已經係對unsportsmanlike conduct 既懲罰,
唔應該因為呢張牌係尾段發出, 同理令對手出局而額外加罰~~

而家 unsportsmanlike 既係 FIFA
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2010-07-03
咁都要加長刑罰...如果gyan球十二碼入左suarez係唔係唔洗罰先~
離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2010-07-03
一線之差
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2010-07-03
佢都扮得好似.初頭都比佢呃左
離線tom
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2010-07-03
好彩係最後一分鐘
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2010-07-03
好老實,手球咪罰紅牌+12碼,仲唔夠咩?
因為贏波就要罰重d?輸波就唔駛罰?
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2010-07-03
俾我都會咁做去防止輸波
離線丹尼屎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2010-07-04
引用第15樓fong7112010-07-03 19:30發表的“”:
http://www.youtube.com/watch?v=GiA53ZE6f0M
艾比亞疑似越位 [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]

真係越左喎
離線丹尼屎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2010-07-04
引用第33樓迪神2010-07-03 20:40發表的“”:
咁都要加長刑罰...如果gyan球十二碼入左suarez係唔係唔洗罰先~ [表情] [表情] [表情] [表情]

出局確實係唔洗罰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2010-07-04
引用第39樓丹尼屎2010-07-04 00:22發表的“”:
真係越左喎 [表情]

原來offside.
真係
離線CxRonaldoNo7
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2010-07-04
引用第37樓jimmy2010-07-03 21:47發表的“”:
好老實,手球咪罰紅牌+12碼,仲唔夠咩?
因為贏波就要罰重d?輸波就唔駛罰? [表情]

點解亨利果d又唔罰 ?
FIFA 真係
離線Zxen
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2010-07-04
引用第16樓CKL2010-07-03 19:31發表的“”:
World Cup 2010: Fifa may extend Luis Suárez ban
Fifa has confirmed that the Uruguay striker Luis Suárez could miss the rest of the World Cup following his handball against Ghana. Suárez was given a straight red card for saving a goalbound-header on the line in extra-time, Ghana missed the resulting penalty and Uruguay went through to the semi-final after winning a shoot-out.
The striker will serve an automatic one-match ban ruling him out of the semi-final with Holland but Fifa』s disciplinary committee will look
.......

引用第21樓Presto2010-07-03 19:37發表的“”:
好唔鐘意fifa又係中途改遊戲規則囉
想維持fair play既話就黎個秋後算帳
咁之前又話球證誤判又係足球既一部份 [表情]

引用第32樓國球旗2010-07-03 20:08發表的“”:

而家 unsportsmanlike 既係 FIFA [表情]

FIFA unsportsmanlike, please get ban from future football...
FIFA
離線阿清
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2010-07-04
BREAKING NEWS: Uruguay Forward Luis Suarez Handed One-Match Ban After Quarter-Final Handball

Uruguay striker Luis Suarez has been banned for one match for his handball on the line which stopped Ghana becoming the first African team to reach a World Cup semi-final.

停一場