• 2131閱讀
  • 38回復

[英超]曼聯傳兩億斟普多斯基 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線JHELSEA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2010-07-09
又黎...
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2010-07-09
引用第28樓科高2010-07-09 12:40發表的“”:
就係為左每日百五元 [表情] [表情] [表情]

樓主本身好似剩係每日係度出三個 topic,並不參予好友遊戲,甚至其他版都唔見佢去,好友元對佢有何用處?
離線Valencia25
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2010-07-09
引用第31樓火鳳凰2010-07-09 13:07發表的“”:
樓主本身好似剩係每日係度出三個 topic,並不參予好友遊戲,甚至其他版都唔見佢去,好友元對佢有何用處? [表情] [表情]

佢有去西意版YFF問陣
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2010-07-09
引用第32樓benkwan38h2010-07-09 13:14發表的“”:
佢有去西意版YFF問陣 [表情]

西意版YFF問陣要用好友元?
離線Valencia25
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2010-07-09
引用第33樓火鳳凰2010-07-09 13:15發表的“”:
西意版YFF問陣要用好友元? [表情]

唔係,但有覆過POST
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2010-07-09
引用第31樓火鳳凰2010-07-09 13:07發表的“”:
樓主本身好似剩係每日係度出三個 topic,並不參予好友遊戲,甚至其他版都唔見佢去,好友元對佢有何用處? [表情] [表情]

咁得意??

真係奇怪~~
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2010-07-09

原來咁耐架啦........
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2010-07-09
引用第27樓火鳳凰09-07-2010 12:33發表的“”:
不過我都想問一問版主,若果樓主選擇繼續不理不回應,下次我又出過呢段野的話,會唔會又變成「無意義既回覆」?

實話實說 ,我真係唔想去估佢既用意係乜,因為可能性太多。或者我換句話問,估佢用意有咩用?

「我同意大家「無辦法去阻止別人去做一個不假思索既人,亦無權強行注入大家既諗法落人地度」,但係我覺得某程度上,大家亦有權去表達自己的不滿。」

呢點我都同意,我由頭到尾都係鼓勵大家發表自己既睇法同意見,但係大家表達自己不滿既方式會唔會有少許問題呢?

呢次問題再次放上黎討論,咁我都不妨講出黎,事源係仙奴兄之前果段「好煩呀881903」x n 既post。

首先我再重申我之前既勸籲:係希望大家能夠少作出一啲無意義既回覆,例子都有講。但係該次勸籲並唔係要訂立啲rules。

而點解唔訂立相關既rule原因有幾點:
一)執行上有困難
要介定「無意義回覆」比較困難,要執行既話,我只能夠針對個別例子作出判斷,而之前列出既就係我「覺得」係屬於「無意義回覆」既例子,當然,今次「好煩呀881903」連發都係。

二)避免文字獄
坦白講,我自己都有係帖入面吹下水,或者有啲離題既回覆。 但係我覺得討論可以係輕輕鬆鬆,唔一定要下下字正腔圓,循規蹈矩。唔好誤會,唔係叫人隨便觸犯版規,而係我覺得係版規執行上可以有啲彈性,如果我諗都唔駛咁多版主 。 所以我都唔想硬性規定大家唔可以作出某啲特定既回覆

三)並非該次討論最重要既地方
果次出post既原因,重點並非著眼於解決「無意義回覆」既問題。因為我覺得問題其實只係好細,我唔想事情進一步惡化(例如成版既人都係「881903 」、「好煩呀881903」),所以先藉該次機會,勸勉大家減少無意義回覆。

『「不過我都想問一問版主,若果樓主選擇繼續不理不回應,下次我又出過呢段野的話,會唔會又變成「無意義既回覆」?』

所以對於火兄你呢個疑問我都亦用同一個方法:「針對個別例子作出判斷」,答你「唔會」。

但係我覺得如果你苦口婆心既勸諭得不到正面既回應,我會建議你甚至大家,唔好再回果啲你地覺得係「廢聞」既帖,以球聞版既流量,應該一兩日會石沉大海。不過,我自己覺得樓主啲文唔係篇篇都無討論價值的,而佢無審視一下自己出既帖既討論性或者真確性呢點,我都係同意的。

我唔係好慣回咁長既文 如果有咩答得唔清楚,請不吝指正
離線avsquare_11
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2010-07-11
似傳錯料多, 應該係曼城