• 2468閱讀
  • 34回復

神射手問題 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Playmaker

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2010-07-11
可能係我資歷未夠…問番條簡單問題

岩岩我睇無記新聞講神射手方面,湯馬士梅拿因為助攻次數較多所以暫時領先…

咁即係科蘭已經無望?但係馬會到而家都仲有得買科蘭做神射手…

馬會陷阱?還是會平分秋色?
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2010-07-11
引用第0樓Playmaker2010-07-11 13:26發表的“神射手問題”:
可能係我資歷未夠…問番條簡單問題
岩岩我睇無記新聞講神射手方面,湯馬士梅拿因為助攻次數較多所以暫時領先…
咁即係科蘭已經無望?但係馬會到而家都仲有得買科蘭做神射手…
.......

神射手係唔計助攻的
無線新聞,是是但但
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2010-07-11
引用第1樓jimmy2010-07-11 13:29發表的“”:
神射手係唔計助攻的 [表情]
無線新聞,是是但但 [表情]

好似計架喎?
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2010-07-11
引用第2樓名稱已被使用2010-07-11 13:30發表的“”:
好似計架喎? [表情]

好似未見過邊度神射手計助攻
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2010-07-11
神射手只計算入球數字,如超過一名球員併頭勝出,每一勝出選擇的投注金額將按併頭勝出人數分為相同數目的等份,彩金以一等份的投注金額乘以相關的賠率計算。

例如:當兩名球員入球數字相同,投注兩位射手的注項都能勝出,每注金額的一半會獲得派彩。

但係fifa官方好似係有tie-braker

http://www.fifa.com/worldcup/statistics/players/goals.html

離線hyp
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2010-07-11
The adidas Golden Boot will go to South Africa 2010’s top scorer. If two or more players are tied on goals, the one who made the most assists will win. If assists can’t split them, the one who played the least minutes will emerge with the prize

http://www.fifa.com/worldcup/awards/index.html
唔知係咪呢個呢
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2010-07-11
引用第3樓jimmy2010-07-11 13:31發表的“”:
好似未見過邊度神射手計助攻 [表情]

計架,因為DV同史尼達都只有一助攻,而梅拿有3助攻,所以而家佢三個領先..助攻一樣好似計MinPlay....

其實我都唔係好清楚
http://www.fifa.com/worldcup/awards/goldenboot/index.html
呢個網睇的
離線hyp
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2010-07-11
如果今晚史尼達同韋拿都入唔到波就係梅拿拎
離線Playmaker
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2010-07-11
引用第4樓智者2010-07-11 13:33發表的“”:
神射手只計算入球數字,如超過一名球員併頭勝出,每一勝出選擇的投注金額將按併頭勝出人數分為相同數目的等份,彩金以一等份的投注金額乘以相關的賠率計算。
例如:當兩名球員入球數字相同,投注兩位射手的注項都能勝出,每注金額的一半會獲得派彩。
.......

即係馬會計法同FIFA唔同一樣了…
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2010-07-11
講真,你話計完射波,計出場時間呀,係咪12碼射呀,我就明
助攻同神射手有乜關係
離線tl9189
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2010-07-11
引用第9樓jimmy2010-07-11 13:40發表的“”:
助攻同神射手有乜關係 [表情]

玩yahoo fantasy 都知la..
G 係最多分, 其次係A...
SOT 同其他果D 都無G 同A 咁高分.~~

我諗佢原理主要係想計進攻能力最高既球員~
始終足球都係鬥入波~ 你企足全場都無幫過手入波同有助攻既好明顯唔同LA
純粹推測~~∼~∼∼~
離線丹尼屎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2010-07-11
引用第9樓jimmy2010-07-11 13:40發表的“”:
助攻同神射手有乜關係 [表情]

其實個獎都唔係叫「神射手」係叫「金靴獎 (Golden Boot)」

大家都咁多入球既時候計埋助攻就可以代表到佢夠全面 .. 咁咪 "Golden Boot" 囉
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2010-07-11
我諗金靴獎同神射手係兩樣唔同既野

馬會果個神射手應該係睇邊個入波最多,一樣入波多就一齊拎

果個金靴獎就睇埋助攻,出場時間等等去決定一位球員奪得
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2010-07-11
馬會個計法好似食水D
離線CKL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2010-07-11
引用第13樓呀威2010-07-11 15:49發表的“”:
馬會個計法好似食水D [表情]

點解食水