• 7570閱讀
  • 213回復

[英超][Official] 祖高爾加盟利物浦 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線JHELSEA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2010-07-19
利記竟然開到九萬鎊週薪
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2010-07-19
引用第12樓HINNNS2010-07-19 16:42發表的“”:
九萬鎊週薪簽玻璃腳..睇下利記搏唔搏得贏喇 [表情]

你以為班拿約就好穩陣。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線隨風
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2010-07-19
引用第16樓freezefox2010-07-19 19:31發表的“”:
你以為班拿約就好穩陣。 [表情] [表情] [表情]

http://www.physioroom.com/news/engli...le_injury.html
http://www.physioroom.com/news/engli...un_injury.html
http://www.physioroom.com/news/engli...rd_injury.html

Joe Cole vs Benayoun vs Gerrard

純粹參考
可以預計肯定好多人都唔太相信data而相信感覺
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2010-07-19
其實講真,若然真係簽到祖高爾番黎,即係等如班拿約換祖高爾,真係有著數。

先唔講融唔融入到隊波,因為呢D 真係要打過先知。要賭。利記要,車仔一樣要。

但賬面睇,賣班拿約可以套現5,6M(5定6 ?),呢筆錢,夠比祖高爾四、五年既人工有突。仲要你留番班拿約都係要比人工架。分分鐘祖高爾打唔到三年又可以賣,有賺添。係財務上黎睇,完全正面。

而最重要既係,利記又多個英藉球員既名額,呢條數先襟計呀!你要簽個似樣少少既英人,今時今日你話駛唔駛十幾M?唔好講上年18M 買番黎既格倫莊臣,宜家積基卡個邊都叫緊16,7M 啦!宜家免費可以多個英人黎湊數喎。有SO!有SO!

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2010-07-19
引用第18樓freezefox2010-07-19 20:27發表的“”:
其實講真,若然真係簽到祖高爾番黎,即係等如班拿約換祖高爾,真係有著數。
先唔講溶唔溶入到隊波,因為呢D 真係要打過先知。要賭。利記要,車仔一樣要。
.......

明白既,球迷永遠都對球會抱樂觀又正面既睇法.....

正如我對 Benayoun 都有少少期望一樣
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2010-07-19
引用第19樓國球旗2010-07-19 20:29發表的“”:
明白既,球迷永遠都對球會抱樂觀又正面既睇法.....
正如我對 Benayoun 都有少少期望一樣 [表情] [表情] [表情]

唔係樂觀唔樂觀既問題。都講左,買佢番黎岩唔岩球隊用係一場賭博。班拿約係已經驗過貨,肯定OK既。祖高爾放落利記到,岩唔岩打,天曉得。

同樣地,班拿約係車路士,有冇得出場都未知。岩唔岩用,一樣係天曉得。呢D 都係要等日後驗證既野。

但純粹計數計錢,呢D 都係實實際際既數字。若然大家都認同,祖高爾同班拿約係同級既球員,實力應該相差無幾。咁以價論價,以值6M 轉會費既班拿約 黎換免費既祖高爾,只係比多萬五磅周薪,呢條數一定係著數!小學生都識計。

而「英人價值」又係另一層既優勢。呢便加左個英人,滿足到個額,另一邊考慮買人時就可以唔駛考慮買個貴成倍既英人。可以考慮D 實際D 既對象。無錢個陣就要多諗呢D 縮數。

所以,九萬磅唔夠的話,比夠十萬磅都無相干。甚至十一、二萬磅都值!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2010-07-19
仲有一樣野,車仔有錢,佢輸得起,6M 買個人番黎唔岩用,大不了買多個。甚至買多兩個。無所謂。

利記無錢,樣樣都要算住度住黎用先得………

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2010-07-19
引用第20樓freezefox2010-07-19 20:36發表的“”:
唔係樂觀唔樂觀既問題。都講左,買佢番黎岩唔岩球隊用係一場賭博。班拿約係已經驗過貨,肯定OK既。祖高爾放落利記到,岩唔岩打,天曉得。
.......

你只用對你有利既野黎講就緊係著數晒啦.....
如果我用上陣次數同入球量、助攻量黎計.....
可能班拿約仲化算呢....

講到尾,邊有得比較,咁樣計,C9 身價貴到咁,但入球量又少左,咁係咪蝕大底先
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2010-07-19
引用第21樓freezefox2010-07-19 20:38發表的“”:
仲有一樣野,車仔有錢,佢輸得起,6M 買個人番黎唔岩用,大不了買多個。甚至買多兩個。無所謂。
利記無錢,樣樣都要算住度住黎用先得………

話就話免轉會費係好著數,但突然用咁高人工,恐怕未見其利先見其害,會引發新一輪要求加薪問題

(所以我都唔太想 A.Cole 留隊,驚佢又扭計要加人工。)

而且,如果免費既英人真係咁好,咁蘇金寶應該都好有價值。

p.s. 我都希望 JC 踢利記會成功既
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2010-07-19
引用第22樓國球旗2010-07-19 20:39發表的“”:
你只用對你有利既野黎講就緊係著數晒啦.....
如果我用上陣次數同入球量、助攻量黎計.....
可能仲化算呢....
.......

「對我有利」呢個講法好奇怪……你講到我好似專登搵野黎證明利記著數左咁。你咁諗我就無野好講。

我唔係講「對我有利」既野,係講賬面數。賬面數係無得呃既,一M 就係一M。免費就係免費。

入球數字同助攻量……若然你講既係往績,咁我相信兩位球員都唔會話相差得遠。祖高爾舊年傷多過踢者,唔傷既話,佢以前係車仔個幾季,入波會少得過班拿約?若然你係講未來既入球量同助攻量……未發生既野,邊個知?

前提係,你認唔認為祖高爾同班拿約係同級數既球員。若然你認為班拿約高過祖高爾多多聲。班拿約值10M既話,祖高爾只值1 M。咁計宜家就6M 買班拿約都抵過免費簽祖高爾。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2010-07-19
其實,班拿約係已經完成既買賣。祖高爾根本都仲係吹緊,都唔知係咪真係簽到。宜家講到佢識飛都無用。簽到先算。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2010-07-19
引用第23樓國球旗2010-07-19 20:46發表的“”:
話就話免轉會費係好著數,但突然用咁高人工,恐怕未見其利先見其害,會引發新一輪要求加薪問題
(所以我都唔太想 A.Cole 留隊,驚佢又扭計要加人工。)
.......

免費英人無價值既話,你估紐卡素會唔會比咁高人工去簽高士寧番黎?仲要係養傷中架喎。

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2010-07-19
引用第24樓freezefox2010-07-19 20:47發表的“”:
「對我有利」呢個講法好奇怪……你講到我好似專登搵野黎證明利記著數左咁。你咁諗我就無野好講。
.......

我係唔明點解只係用身價一項黎評一個球員覺得奇怪啫

我眼見 JC 傷左咁耐終於復出,但似乎踢唔番傷之前既最高水準,之前佢要求加薪既幅度又唔太符合表現,所以佢要走亦只有祝福佢。當然我唔知 Benayoun 會唔會好過佢,不過既然簽左番黎,自然"想"佢踢得好架啦。

值唔值呢個身價,由球會自己去諗了

等如我好想車仔買到托利斯,但有人話 50m 太高,我睇法係.....睇球會俾唔俾得起比較重要
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2010-07-19
引用第27樓國球旗2010-07-19 20:55發表的“”:
我係唔明點解只係用身價一項黎評一個球員覺得奇怪啫 [表情] [表情]
我眼見 JC 傷左咁耐終於復出,但似乎踢唔番傷之前既最高水準,之前佢要求加薪既幅度又唔太符合表現,所以佢要走亦只有祝福佢。當然我唔知 Benayoun 會唔會好過佢,不過既然簽左番黎,自然"想"佢踢得好架啦。 [表情] [表情]
.......

咁你即係根本連我頭先講過咩都無睇者!

一開始我都開宗明義咁講,簽入祖高爾是否合用,係需要時時驗證!我講左兩次!而你就完全當我無講過咁認為我只係以身價黎評論一個球員。咁我仲可以點講落去?

我宜家講第三次:簽入祖高爾,是否真係合用,唔知。要時間驗證!日後先可以知道。而日後先知既野,無得討論!

但係財務安排上黎睇,若然可以免費簽入祖高爾,一定係一個十分有利既交易。若然以班拿約黎比較既話,相信兩位球員係級數上相差不遠。但係財政支出上,一定係後者較有利。因為要支出既金錢相對較少!車仔可能唔需要考慮呢點,因為佢有錢,但利記一定要考慮錢呢個層面!

由頭到尾,我都係強調,係財政上,尤其宜家利記既財政緊絀,免費簽入祖高爾係上策!既可彌補班拿約缺陣既空缺,又可以係財政上幫到球會一把,又加多個英人名額,一石三鳥!

我想知點解咁樣去分析會變成只係以一個球員既身價黎評論個球員?好明顯你都無細心睇我寫咩。

離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2010-07-19
官網話簽4年約