• 9072閱讀
  • 273回復

[意見]討論 YFF 區增設獨立直播區及新聞區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線TriFox

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2010-09-03
希望大家可以討論下呢樣野嘅可行性
[ 本文被TriFox在2010-09-03 16:30重新編輯 ]
離線frankie
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 273  發表于: 2010-09-03
引用第271樓三郎2010-09-03 23:33發表的“”:
[表情] 基本上我同迪神今次都係意見一致

甘係咪特此宣佈

直播版
除左呃post 外
任何會員都可以討論yff 事呢

如果我係直播版問
巴巴有分???甘樣又得唔得呢?????
寧願一生都不說話 都不想講假說話欺騙你
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 272  發表于: 2010-09-03
引用第271樓三郎2010-09-03 23:33發表的“”:
[表情] 基本上我同迪神今次都係意見一致

即係否決左啦?

咁,請問係直播版、新聞版講YFF有冇問題?請總版清清楚楚講明。第日有咩爭議,我都可以QUOTE 番你呢段野黎回應個D 人哎。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 271  發表于: 2010-09-03
基本上我同迪神今次都係意見一致
離線g3rMan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 270  發表于: 2010-09-03
咁…應該唔會增設獨立直播區及新聞區了
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 269  發表于: 2010-09-03
引用第266樓迪神03-09-2010 23:17發表的“”:
絕對唔明點解無啦啦走去開一個相同性質既版...
如果賭風盛行既話,又係賭波版開一個賭波直播版,入面只可以講賠率,派彩果D?
反曼既覺得曼聯比賽既直播TOPIC好煩好厭惡,又要突登開一版出來只係FOR曼迷專用既直播版呀?
.......

四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線him
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 268  發表于: 2010-09-03
引用第266樓迪神2010-09-03 23:17發表的“”:
如果賭風盛行既話,又係賭波版開一個賭波直播版,入面只可以講賠率,派彩果D?
反曼既覺得曼聯比賽既直播TOPIC好煩好厭惡,又要突登開一版出來只係FOR曼迷專用既直播版呀?
.......

完全係我心聲
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 267  發表于: 2010-09-03
正:
非YFF人終於有一個無雜質ge地方討論足球
避免非YFF人/YFF人之間衝突
吸引對YFF無興趣ge人入直播topic討論
(好多人成日強調非YFF人係少數,直播版都係得小貓兩三隻,呢個topic又咩無人企出黎等等..其實咁諗邏輯上有問題...而家你地見唔到ge人唔代表佢地唔存在..佢地唔出現原因正正就係因為佢地唔like而家呢個討論情況,入親d直播topic都見到一大堆YFF數據,咁點回應好,就索性唔出現,而咁做偏偏就會令人覺得佢地係"極少數"..而當有d新非YFF人入去,亦順理成章都感受到呢個topic比YFF佔據左,所以都極大可能唔會再入直播topic自討沒趣..呢個絕對係一個惡性循環,有幾多人明知自己佔"極少數"而出聲去表達一d同"絕大多數人"唔同ge意見?)

反:
總版主反對(基本上只要肯定到呢個point,其他所有point,不論正反,都唔再重要)
"分化"問題
"重疊"問題
直播版"沒落"問題
"管理"問題

至於我自己就覺得點做都無問題,試行一下的確無妨,而且唔需要場場都咁做,
一個星期揀一兩場英超大戰試係一個比較適合ge做法.
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 266  發表于: 2010-09-03

咁就法到時D版仲多過UWANTS啦...

我又唔明講YFF既野會有幾討厭,你話你想講場波既時候玩YFF既人IGNORE你就話JEI,但我觀察所見,冇呢樣野發生過喎

我同意TC所講,咁樣同分化冇分別,跟本就係同一性質既野,做咩要夾硬係度分幫分派,再加上咁樣分法會增加管理上既難度,唔通要個版主捕住每個TOPIC睇住每個會員有冇講YFF既野,有就扣分呀?
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 265  發表于: 2010-09-03
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 264  發表于: 2010-09-03
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 263  發表于: 2010-09-03
引用第257樓煙花~2010-09-03 22:51發表的“”:
即係分玩YFF 同唔玩YFF [表情] [表情]

呢個係我反對0既原因.
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 262  發表于: 2010-09-03
引用第261樓煙花~2010-09-03 22:54發表的“”:
咁可能我GET 唔到啦 [表情] [表情]
點解YFF 咁多年存在都係咁,但E+要分得咁清楚? [表情] [表情]
我其實有小小唔明呢個原意....

大家都係想諗一個方法去令個壇好d者
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 261  發表于: 2010-09-03
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 260  發表于: 2010-09-03
引用第259樓liuming2010-09-03 22:53發表的“”:
如果係同我的留言有關...
我可以講聲sorry~
.......

咁又唔洗sorry

你講既又唔係冇道理