• 9107閱讀
  • 273回復

[意見]討論 YFF 區增設獨立直播區及新聞區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 105  發表于: 2010-09-03
其實做咩要為幾個人而攪唔多野
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 106  發表于: 2010-09-03
引用第102樓TriFox2010-09-03 17:44發表的“”:
其實大家係咪誤會左 YFF 直播區意思?
YFF 直播區主要係為左解決因為 YFF / 非 YFF 玩家係直播區面對嘅問題
入得 YFF 直播區你就已經預左有大量 YFF 術語出現

做乜又回帶ar
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 107  發表于: 2010-09-03
其實我都覺得有點多此一舉, 基本上我都係好多時睇唔明你地講乜, 咩隊長呀, 邊個又對邊個呀....
因為我都冇玩佢地果d遊戲.......但我又唔覺得好困擾, 真係人人講每句野都事必要你明哂至開心?
基本上輕輕一拉就帶過左去啦.........
但既然投訴話擾民的聲音咁大, 咁唔做d野一定又會被不斷曲線同抽水, 咁咪試下囉, 一試便知靈, 所以我贊成。
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 108  發表于: 2010-09-03
引用第8樓arsenal2010-09-03 16:57發表的“”:
贊成「YFF 區增設獨立直播區及新聞區」呢項提議,咁樣做可以同時兼顧兩方面 (YFF 玩家 / 非 YFF 玩家) 的利益。
一方面,YFF 玩家可以名正言順、毫無保留地討論,促進會員之間的交流,令大家玩得更投入以及享受遊戲的過程。與此同時,增設兩個版區亦可以擴大好友 YFF 區的規模,令到好友喺 YFF 呢方面更加「專業」,發揮好友的優勢,吸納更多會員前來討論,對好友日後發展帶來正面的幫助。
另一方面,非 YFF 玩家喺原先的兩個版討論或閱讀時,唔會再受到任何有關 YFF 內容性質的騷擾,一直以來因上述帶來的不滿得以妥善解決。
.......

反對﹗浪費論壇資源﹗
轉載新聞/直播球賽時為什麼要顧及閱讀者是否 YFF 玩家?
你唔鍾意睇,可以Skip,可以唔參與討論...
你唔玩YFF,亦可以討論YFF以外的事,甚至主導整個討論...

再者,我亦唔認同討論YFF的內容以達致阻礙討論的程度...
離線TriFox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 109  發表于: 2010-09-03
引用第76樓迪克2010-09-03 17:35發表的“”:
唔係~~「呢球一過五好勁」都得
「唔應該排424」亦得

點解唔得?
不如咁諗,YFF 直播區係可以所有關於球賽嘅野,包括大量 YFF 術語
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 110  發表于: 2010-09-03
呢家係唔係真係要為小數版友就要開個新區先??
0甘夠有人提出過開個籃球專區啦﹐又唔開??
又有人提過要開成人區啦﹐唔開???
呢家多左海外好友﹐開個英文專區丫~

我覺得為少數非YFF玩家(包豁正在發言既我)開新版﹐真係好無為囉
係要試既﹐我讚成之前有人提過﹐試下直播開兩個post﹐註明YFF同非YFF囉
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 111  發表于: 2010-09-03
引用第109樓TriFox2010-09-03 17:48發表的“”:
點解唔得?
不如咁諗,YFF 直播區係可以所有關於球賽嘅野,包括大量 YFF 術語 [表情]

老狐講左喇...爬完文先回覆la
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 112  發表于: 2010-09-03
引用第105樓seattleqoo2010-09-03 17:46發表的“”:
其實做咩要為幾個人而攪唔多野 [表情] [表情] [表情] [表情]

引用第75樓火鳳凰2010-09-03 17:35發表的“”:

如果保持現狀的話,就唔該有人出黎澄清係新聞版同直播版都係准許談論 YFF 的,而家搞到好似灰色地帶咁,講多兩句又要俾人話…… [表情]

唔搞最好添啦,唔駛麻煩,對我地呢的 YFF 玩家又方便的,不過都係果句,唔該搵人出黎澄清一下……
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 113  發表于: 2010-09-03
引用第110樓tc22182010-09-03 17:49發表的“”:
.......

你可以提出架。有人支持咪得囉。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 114  發表于: 2010-09-03
引用第110樓tc22182010-09-03 17:49發表的“”:
.......

為左好友論壇壯大~
開設英文channel更重要﹗
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 115  發表于: 2010-09-03
引用第100樓freezefox2010-09-03 17:43發表的“”:
麻煩個句好岩。
.......

唔知點解 我懷疑你曲線反對
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 116  發表于: 2010-09-03
又有人提過要開成人區啦
.......

呢個比YFF直播區更有實際需要
離線g3rMan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 117  發表于: 2010-09-03
.......

堅?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 118  發表于: 2010-09-03
引用第115樓三郎2010-09-03 17:51發表的“”:
[表情]唔知點解 我懷疑你曲線反對

你諗多左啦!我係真心支持架!我都比人串過係直播版講yff 架!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線Hernandez
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 119  發表于: 2010-09-03
引用第117樓g3rMan2010-09-03 17:52發表的“”:
堅? [表情]