• 57947閱讀
  • 1822回復

[其他]Android 討論區~ [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1770  發表于: 2012-12-17
回 迪基亞 的帖子
迪基亞:尋日新玩[表情]
我 id: 154, 529, 413[表情]
 (2012-12-17 01:06) 

added
離線Ar敬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1771  發表于: 2012-12-17
Android有咩音樂播放器好用?
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1772  發表于: 2012-12-18
回 Ar敬 的帖子
Ar敬:Android有咩音樂播放器好用? (2012-12-17 10:41) 

我用開winamp...
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線vdick
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1773  發表于: 2012-12-18
我用POWERAMP
離線Ar敬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1774  發表于: 2012-12-22
回 vdick 的帖子
vdick:我用POWERAMP (2012-12-18 21:17) 

好唔好用?
離線Ar敬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1775  發表于: 2012-12-22
回 垃圾桶 的帖子
垃圾桶:我用開winamp... (2012-12-18 13:14) 

試下先
離線eto
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1776  發表于: 2012-12-26
想問下android機開唔開到 .jar f既file?
有個java game想dl黎玩但發現開唔到//
離線ArSo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1777  發表于: 2013-01-09
Poweramp can play flac /ape ma?
離線kevin6543
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1778  發表于: 2013-01-10
大家用開咩字形..
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1779  發表于: 2013-01-10
回 ArSo 的帖子
ArSo:Poweramp can play flac /ape ma? (2013-01-09 18:59) 

flac 得
ape未聽過.....

改: http://powerampapp.com/
plays mp3, mp4/m4a (including alac), ogg, wma*, flac, wav, ape, wv, tta, mpc, aiff (* some wma pro files may require NEON support)

[ 此帖被智者在2013-01-10 00:55重新編輯 ]

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1780  發表于: 2013-01-29
Android 版 WhatsApp 下月收費

【本報訊】近日本港大批Android手機用戶收到WhatsApp官方通知,免費使用期將於下月中陸續屆滿,有用戶更指現時只能收取而不能發送訊息,如要續用須以信用卡即時繳款0.99美元(約7.7港元)。雖有用戶指用了近三年仍未嘗繳費,但官方網頁列明除iPhone用戶購買後不需再付款外,Android、Blackberry等手機用戶第二年起均要收費。不少用戶指一旦收費將轉用仍然免費的微信或LINE。

本報昨電郵WhatsApp公司查詢是否即將收費時,對方未有正面回應,只提供官方網頁連結作回覆。去年8月,WhatsApp單日發送訊息量達100億條。

WhatsApp由兩前雅虎員工於09年創立,現時全球用戶逾四億,單是本港也超過300萬。iPhone用戶經蘋果App Store以0.99美元購買WhatsApp後,毋須再付款。不過,兩年多前供Android手機使用的WhatsApp正式上架後,列明用戶只可免費用一年,之後要每年繳費0.99美元,但不少Android用戶稱,每年仍然獲自動免費續期,故大部份Android手機用戶認定WhatsApp是免費,甚至有人指收費的消息是訛傳。

不過,近期大批Android手機用戶收到WhatsApp免費使用期屆滿的訊息,理應是6月才到期的用戶也獲通知下月12日後要逐年付費。有網民估計,WhatsApp或將嚴格執行每年收費的政策,也有網民認為曾經以iPhone購買WhatsApp,後來轉到Android手機的用戶可能暫時不受影響。不滿收費的網民在各大討論區及下載WhatsApp的頁面上留言狂轟,「點解無啦啦要比錢買?」「點解iPhone一筆過比就得,但Android就要逐年收?」沒有信用卡的用戶批評逐年收費不公平,揚言轉用微信和LINE。

香港資訊科技商會會長方保僑指WhatsApp營運成本龐大,收費無可厚非。
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1781  發表于: 2013-01-29
回 國球旗 的帖子
國球旗:Android 版 WhatsApp 下月收費
【本報訊】近日本港大批Android手機用戶收到WhatsApp官方通知,免費使用期將於下月中陸續屆滿,有用戶更指現時只能收取而不能發送訊息,如要續用須以信用卡即時繳款0.99美元(約7.7港元)。雖有用戶指用了近三年仍未嘗繳費,但官方網頁列明除iPhon .. (2013-01-29 08:50) 

最初"點解iphone要俾錢而android用戶就免費!?! 唔公平!"
而家.......
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1782  發表于: 2013-01-29
八蚊者………跌都跌左啦!

D人用個陣又勁讚佢點好點好,宜家不過要你比八蚊者,唔駛搵刀仔吉大比係話?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1783  發表于: 2013-01-29
好彩我仲係偽ifanboy個陣傻下傻下比左8$啫
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
離線迪基亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1784  發表于: 2013-01-29
酷狗限制只比大陸用戶用,而家 HK 用唔到鳥

大家有冇其他聽歌 / dl 歌 apps?