• 1292閱讀
  • 14回復

"if"今晚曼城贏波就上榜首.... (英超有幾多年未試過非big 4 球隊排榜首???) [復制鏈接]

上一主題 下一主題

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2010-12-20
突然諗起呢個問題 (季初頭幾週唔計), 10週之後 有幾多年未試過非big 4 球隊排榜首??? 近年好似唔係幾覺有.....

近10季最叻仔既non-big 4 係 02-03 找卡數有季軍, 不過同頭2都有段距離....
POS TEAM P W D L Pts
1 Manchester United 38 25 8 5 83
2 Arsenal 38 23 9 6 78
3 Newcastle United 38 21 6 11 69

唔通要數到94-97果3季???

Year Champions Runners-up
Premier League (1992-present)
1992-93 Manchester United Aston Villa
1993-94 Manchester United Blackburn Rovers
1994-95 Blackburn Rovers Manchester United
1995-96 Manchester United Newcastle United
1996-97 Manchester United Newcastle United
1997-98 Arsenal Manchester United
1998-99 Manchester United Arsenal
1999-2000 Manchester United Arsenal
2000-01 Manchester United Arsenal
2001-02 Arsenal Liverpool
2001-02 Arsenal Liverpool
2002-03 Manchester United Arsenal
2003-04 Arsenal Chelsea
2004-05 Chelsea Arsenal
2005-06 Chelsea Manchester United
2006-07 Manchester United Chelsea
2007-08 Manchester United Chelsea
2008-09 Manchester United Liverpool
2009-10 Chelsea Manchester United
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2010-12-20
big4都係要車路士興起後先有咁叫. 所以02前先可能會發生的.
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2010-12-20
下......今晚曼城嬴都只係"短暫式的榜首"喎

你頭POST比果D數據係打完曬既榜首,次席

同返曼城呢個CASE黎比較,即係"短暫式的榜首"

就算係10週後,我諗都一定近幾季有掛
(雖然我比唔到例子你 )
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2010-12-20
2010年仲有一周的。。。
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2010-12-20
引用第2樓OldSosad2010-12-20 20:39發表的“”:
下......今晚曼城嬴都只係"短暫式的榜首"喎
你頭POST比果D數據係打完曬既榜首,次席
.......

只係突然諗起, 之前既季中數據我唔識搵ar, 剩係識搵季尾...

雖然係"短暫式的榜首", 不過近幾季又好似真係唔覺wor (好似ja....)
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2010-12-20
引用第4樓icemanbergkamp2010-12-20 20:49發表的“”:
只係突然諗起, 之前既季中數據我唔識搵ar, 剩係識搵季尾... [表情]
雖然係"短暫式的榜首", 不過近幾季又好似真係唔覺wor (好似ja....)

不過點都好,而家的確係唔同曬

熱刺同曼城都有曬實力爭埋一份了
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2010-12-20
引用第1樓seattleqoo2010-12-20 20:38發表的“”:
big4都係要車路士興起後先有咁叫. 所以02前先可能會發生的.

90年代尾至千禧後初年好似都係3強獨大, 再數先到找卡數, 列斯, 車仔, 布力般....

單睇季尾數劇真係有機會近十幾年未試過....

要去到96-97前列球隊得分好平均, 咁就似似地la......(不過都係斷估 )
離線JHELSEA
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2010-12-20
係喎,曼城
離線vincent
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2010-12-20
打多左幾多場.....
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2010-12-20
引用第6樓icemanbergkamp2010-12-20 20:56發表的“”:
90年代尾至千禧後初年好似都係3強獨大, 再數先到找卡數, 列斯, 車仔, 布力般....
單睇季尾數劇真係有機會近十幾年未試過....
.......

如果係90年代尾至千禧後初都只係2強比較凸出.
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2010-12-25
引用第4樓icemanbergkamp2010-12-20 20:49發表的“”:
只係突然諗起, 之前既季中數據我唔識搵ar, 剩係識搵季尾... [表情]

08-09利物浦

其實係冇既....有機會上短暫就比較多....曼城10-11 維拉08-09...不過好似都衰左
離線魚蛋
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2010-12-25
聖誕冠軍多數唔老黎
即使係曼城半季冠
係今年打少一兩場的英超都欠說服力

不過文仙尼攞到又唔洗被炒噤解
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2010-12-25
引用第11樓peter012010-12-25 10:19發表的“”:
聖誕冠軍多數唔老黎
即使係曼城半季冠
係今年打少一兩場的英超都欠說服力
.......

曼城失分......

聖誕冠軍=曼聯

離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2010-12-25
無記錯的話

紐卡素有季做過冬季冠軍

仲帶開咗曼聯接近10分
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2010-12-26
2001/02賽季的newcastle試過

當時,喜鵲在聖誕期間領先arsenal同liverpool 3分,但賽季末時卻無緣三甲。
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼