• 4321閱讀
  • 94回復

[英超][落實](解僱領隊)Roy Hodgson [Liverpool] 杜格利殊暫時接任 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 75  發表于: 2011-01-12
引用第70樓bennylau1272011-01-09 13:52發表的“”:
其實呢類抽水既回覆係咪應該都扣分呢?
同段news無直接關係,
除左引起罵戰,我唸唔到有咩意義..
.......

其實我抽乜野水呢?! 我有D 唔明,
同段NEWS 無直接關係?? 咁第2版果d 算乜呢??
我鍾意hodgson 唔想佢咁樣被炒, 咁都引起罵戰, 點解你地要咁諗野呢?
其實我都唔明其他果d 回應, 話人地係小學雞既有咩野意義,
依家只不過係攞 Hodgson 黎做代罪羔羊, 唔明
[ 本文被dolphindt在2011-01-12 04:43重新編輯 ]
離線KarimBenzema
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 76  發表于: 2011-01-12
引用第75樓dolphindt2011-01-12 04:20發表的“”:
我鍾意hodgson 唔想佢咁樣被炒, 咁都引起罵戰, 點解你地要咁諗野呢?
.......

我都覺得佢係代罪羔羊
但係係呢度, 有d人可以以一敵百, 人地諗咩就代表你諗咩, 你都係唔好亂講野
離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 77  發表于: 2011-01-12
引用第66樓posouth2011-01-09 07:19發表的“”:
咁你有排等........ [表情]
鶴臣呢半年黎最大的貢獻, 我諗係買咗Mereiles. Konchesky+Poulsen雖然唔掂, 但賣返出去唔一定蝕好多掛. 想睇下King Kenny呢個月會唔會買咩人........
[表情]

唔一定, 前年 Newcastle 都差唔多, 結局係點大家知啦,
利記比Newcastle 重差, 我有咁既念頭好正常,

買人呢一點一定要講吓, 如果係咁咁Hodgson 真係代罪羔羊囉咁,
錢係交易期限前一星期先到手, 而且錢唔多, 練習又唔夠,
默契又唔夠, 大佬啊... 開季頭幾場連 Torres 都未傷好,
又點樣可以有一隊完整既利記呢, 連嬴咗幾場之後,
又衰返到低係領隊有問題, 定係班波既球員有問題呢??,
不過我明既一樣係, 原來好多人都齋鐘意睇明星,
佢鐘意既明星交唔到貨就一定係領隊問題,
可能咁樣係好正確既睇波態度, 我先係錯啦
[ 本文被dolphindt在2011-01-12 04:55重新編輯 ]
離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 78  發表于: 2011-01-12
引用第76樓KarimBenzema2011-01-12 04:32發表的“”:
我都覺得佢係代罪羔羊
但係係呢度, 有d人可以以一敵百, 人地諗咩就代表你諗咩, 你都係唔好亂講野 [表情]

Sorry, 原來呢度係咁, 我重留多咗一個回應tim,
我明啦, thankyou
離線托利斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 79  發表于: 2011-01-12
引用第76樓KarimBenzema2011-01-12 04:32發表的“”:
我都覺得佢係代罪羔羊
但係係呢度, 有d人可以以一敵百, 人地諗咩就代表你諗咩, 你都係唔好亂講野 [表情]

朋友,真係要小心說話啊
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 80  發表于: 2011-01-12
引用第77樓dolphindt2011-01-12 04:33發表的“”:
唔一定, 前年 Newcastle 都差唔多, 結局係點大家知啦,
買人呢一點一定要講吓, 如果係咁咁Hodgson 真係代罪羔羊囉咁,
錢係交易期限前一星期先到手, 而且錢唔多, 練習又唔夠,
默契又唔夠, 大佬啊... 開季頭幾場連 Torres 都未傷好,
又點樣可以有一隊完整既利記呢, 連嬴咗幾場之後,
又衰返到低係領隊有問題, 定係班波既球員有問題呢??,
不過我明既一樣係, 原來好多人都齋鐘意睇明星,
佢鐘意既明星交唔到貨就一定係領隊問題,
可能咁樣係好正確既睇波態度, 我先係錯啦

而家既利物浦何以比當年紐卡素仲差, 遲 d唔敢講, 不過而家唔係
當年紐卡素既降班原因我唔係度多作評論, 不過我覺得當年紐卡素既內部問題比我地仲嚴重, 起碼我地個班主位係穩既
錢既問題唔係重點, 即使俾你買到人, 主教練唔用咁又點, Hodgson 既保守係一大缺點,
後防執著咁用明顯未夠班既高哲斯基, 而唔用上季打得好出色既恩蘇亞, 同埋復出後既奧雷利奧, 好明顯用人唯親,
同埋即場調動既動作, 往往只係靠班正選球員去追, 而唔係轉變陣容黎去改變形勢, 即場缺乏變化, 唔多唔少對戰績都有所影響,
同埋最後用番sam哥個point, 可能球員真係冇咩心踢, 不過唔多唔少都係因為主教練, 主教練唔加以訓導係其一, 最重要都係因為主教練俾唔到個信心班球員去跟佢,
你睇下杜格利殊上任之後果一場, 班球員幾生猛, 打少個都踢得好過之前幾場作客, 可能你會話係曼聯既關係, 亦話係回光返照, 即管放長雙眼睇
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 81  發表于: 2011-01-12
引用第75樓dolphindt12-01-2011 04:20發表的“”:
.......

引用第77樓dolphindt12-01-2011 04:33發表的“”:

.......

你呢兩個post先係有正確既討論態度

前面果個post在於我既睇法的確係離題同埋與呢個帖不相乎既回覆....或者簡單d講既抽水 抽水會引起罵戰我諗我唔需要多作解釋...

而萬一引起罵戰既話...唔單止係發起者...連帶其他有份罵戰既會員都要負責任...
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 82  發表于: 2011-01-12
引用第77樓dolphindt2011-01-12 04:33發表的“”:
.......

我又唔覺得差過紐記喎.........

人人覺得學神差係因為你睇唔到佢有能力去令隊波起死回生,甚至佢做Manager連面對傳媒既能力都欠奉,響呢個年代咁既領隊已經唔合格啦.........其次隊波落後,佢無板斧去改個form然後反擊,淨係卒面,又一個令人對佢無信心同質疑佢能力既舉動。

講戰績:『主場龍滅,作客蟲現。』堂堂四大球會,作客可以得幾分? 呢個又係球員既問題? 駕馭唔到d球員,同樣地亦係領隊有問題。你話如果係有能力既領隊,俾球員特登逼走,咁肯定係球員問題,但係依家好似唔係囉.........

球員唔服佢,好正常喎,有能力果d唔用,『能力不遞』果d就做哂正選。Agger好地地唔俾正選佢,要用希臘佬。左後防用一件中下游質數既球員,舊年進步神速既就借走。中場果件毒藥唔好講,之後冇用算佢醒目。

我覺得要降班係冇可能,始終班球員質素超班,要降班真係唔易.........!
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 83  發表于: 2011-01-12
引用第60樓sikingthegreat2011-01-09 02:34發表的“”:
佢放左幾次口風話好enjoy而家, 再加上佢gf都想佢返italy (生活質素好d + 方便佢發展)
所以.... 打定輸數吧....

算啦~ 預左。反正依家美利亞斯頂到佢個位,放走佢賣番個好價錢買其他好既前鋒、右翼輔助T9仲好啦!
離線bennylau127
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 84  發表于: 2011-01-12
引用第75樓dolphindt2011-01-12 04:20發表的“”:
.......

YEAH..... 利記英冠等緊你, 但係都希望利記護級成功既<----唔係抽水? 難道係幻想?
我唔見得呢段news入面有咩野因素講利記會去英冠,
你留左成段我都睇唔到有邊句你鍾意hodgson,唔想佢咁樣被炒,
會唔會係你唸同留野有問題?
離線bennylau127
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 85  發表于: 2011-01-12
引用第82樓謝拉傑2011-01-12 10:42發表的“”:
我又唔覺得差過紐記喎.........
人人覺得學神差係因為你睇唔到佢有能力去令隊波起死回生,甚至佢做Manager連面對傳媒既能力都欠奉,響呢個年代咁既領隊已經唔合格啦.........其次隊波落後,佢無板斧去改個form然後反擊,淨係卒面,又一個令人對佢無信心同質疑佢能力既舉動。
.......

同意, 學神成日輸波對親傳媒都係怪球員未夠好, 而且排陣方面真係用人唯親, 保臣,高哲斯基已經試過兩,三埸唔得都係要放正選用, 反而踢得好D既奧奧,艾加都無得出
隊波就算落後都唔會再試下轉陣式去追, 而係繼續維持原本陣式, 依然維持中型班打法, 英式打反擊....
如果真係想拎番頭四, 心態應該要再進取D, 而唔係守和有一分都好..
離線KarimBenzema
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 86  發表于: 2011-01-12
引用第84樓bennylau1272011-01-12 10:47發表的“”:
YEAH..... 利記英冠等緊你, 但係都希望利記護級成功既<----唔係抽水? 難道係幻想?
我唔見得呢段news入面有咩野因素講利記會去英冠,
你留左成段我都睇唔到有邊句你鍾意hodgson,唔想佢咁樣被炒,
.......

佢已經講左佢認為Liverpool俾Newcastle更差, 既然係咁, 點解"利記英冠等緊你, 但係都希望利記護級成功既"呢句野唔成立?
離線klinsmannabc
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 87  發表于: 2011-01-12
我覺得係心態問題。
Hodgson教得好差乜?睇成績又唔係話好差個隻,暫時都係中游到。
有人會覺得LIV係BIG4所以應該係前列個幾名。
但係我又咁諗。依家睇呢班波論狀態,論人腳,其實做唔做做呢樣野先?講真,依家LIV連曼城,熱刺都可能比唔上…
所以我覺得當呢季係成隊波調整期好過…汁好個FORM,下季再番黎。
當然Hodgson係有佢衰GE地方(調動個D),但用一個咩心態去睇LIV更重要。
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 88  發表于: 2011-01-12
引用第87樓klinsmannabc2011-01-12 18:30發表的“”:
我覺得係心態問題。
Hodgson教得好差乜?睇成績又唔係話好差個隻,暫時都係中游到。
有人會覺得LIV係BIG4所以應該係前列個幾名。
但係我又咁諗。依家睇呢班波論狀態,論人腳,其實做唔做做呢樣野先?講真,依家LIV連曼城,熱刺都可能比唔上…
所以我覺得當呢季係成隊波調整期好過…汁好個FORM,下季再番黎。
.......

排十二位, 距離降班區域五分, 差第六位既新特蘭八分, 作客一勝一和七負,
唔夠曼城熱刺都可以接受, 相比起新特蘭同保頓, 我地個陣容唔夠咩, 唔係呀, 只不過係輸士氣, 狀態, 教練有部分負責,
講真我都唔覺得利記係今季有可能有頭四, 甚至可以保障到個歐霸席位已經超標完成, 呢樣我開季已經係咁諗, 好多利迷都係咁諗,
今季絕對係球隊既調整期, 不過我睇唔到呢支球隊比起上季季尾有咩轉變, 態度同表現都冇改善,
既然表現冇改善, 點解我地即刻做轉變, 唔通仲要用埋下半季去俾 Hodgson 慢慢磨, 我地冇咁多時間
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 89  發表于: 2011-01-12
引用第88樓呀威2011-01-12 18:49發表的“”:
排十二位, 距離降班區域五分, 差第六位既新特蘭八分, 作客一勝一和七負,
唔夠曼城熱刺都可以接受, 相比起新特蘭同保頓, 我地個陣容唔夠咩, 唔係呀, 只不過係輸士氣, 狀態, 教練有部分負責,
講真我都唔覺得利記係今季有可能有頭四, 甚至可以保障到個歐霸席位已經超標完成, 呢樣我開季已經係咁諗, 好多利迷都係咁諗,
今季絕對係球隊既調整期, 不過我睇唔到呢支球隊比起上季季尾有咩轉變, 態度同表現都冇改善,
.......

除左成績, 仲有其他方面.
對球員, 對傳媒, 公關野, 球場內嘅肢體語言, 有邊一樣佢表現係合格? 有邊一樣俾到人信心? 呢d先係重點. 求其舉一個例呀, 對完man u, ferguson話torres插水, 佢冇維護torres呢d, 同佢領軍嘅戰績根本無關, 唔明白球會嘅傳統, 點可以代表球會, 帶領球會?
講成績, 有d仲要話佢係執人手尾所以咁.... 執住一隊2季前排第2(除左alonso)嘅手尾搞到咁, 真係唔容易.... 仲有torres除左頭兩,三場, 一直都係可以落場. 近幾季有邊季佢可以連續半季都fit, 可以落場比賽? 呢季之前torres個入球record, 喺anfield嘅聯賽幾乎平均一場一球. 今季?

算啦. 事實已經擺在眼前, 大家點去睇非我地所能控制嘅. 而且都已經炒左, 就俾呢個post沉吧.