• 5640閱讀
  • 110回復

[歐冠]巴塞隆拿 3-1 擊敗阿仙奴,繼續有機會奪得歐洲聯賽冠軍杯冠軍! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線ab34
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2011-03-10
引用第55樓火鳳凰2011-03-10 00:21發表的“”:
點止?
你去直播 topic 度睇下,其實好多人都覺得巴塞值得贏……
.......

巴塞值得贏,不過'鄧'阿記唔抵
離線eto
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2011-03-10
引用第60樓ab342011-03-10 00:28發表的“”:

係呀
真係比球證搞wor哂成場波
兩隊比賽場面真係勢均力敵嫁原本
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2011-03-10
引用第60樓ab342011-03-10 00:28發表的“”:

我'鄧'自己唔抵咋,捱眼訓諗住睇場好波,點知俾球證破壞左最後果 3x 分鐘……
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2011-03-10
引用第61樓eto2011-03-10 00:31發表的“”:
係呀
真係比球證搞wor哂成場波 [表情]

最後果 3x 分鐘原本應該好好睇,巴塞要狂攻之餘,亦不得不防俾阿仙奴拎多個雙計既作客入球,不過一個無中生有既紅牌就令到巴塞無晒後顧之憂,大幅減低賽事的可觀性……
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2011-03-10
引用第61樓eto10-03-2011 00:31發表的“”:
係呀
真係比球證搞wor哂成場波 [表情]

真係勢均力敵?!
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2011-03-10
冇睇場波, 不過睇左一個 30分鐘既精華, 對於雲佩斯既紅牌, 我覺得球證俾牌其實都ok

其實吹左雞之後再射波, 據我自己所知, 除左英超之外既球證對呢d 波都係捉得幾緊, 對呢方面既動作都幾敢吹

何況我覺得雲佩斯聽唔到雞聲呢個原因根本唔成立, 雲佩斯係吹左雞之後射波都唔係第一次, 不過之前都冇罰, 警告下就算

即使前科唔可以當做一切, 但係雲佩斯根本就聽到雞聲, 如果唔係點解佢唔控定個波, 再用番左腳去處理呢球波, 唔通佢對自己既右腳咁有信心 !?
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2011-03-10
引用第56樓eto2011-03-10 00:23發表的“”:
討論返場波
馬斯真係打得好 [表情]
真係睇到佢d掃盪能力
對付英超隊個時更加比Busquets更有用 [表情]

英超d 節奏佢熟晒啦
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2011-03-10
引用第65樓呀威2011-03-10 00:35發表的“”:
冇睇場波, 不過睇左一個 30分鐘既精華, 對於雲佩斯既紅牌, 我覺得球證俾牌其實都ok
其實吹左雞之後再射波, 據我自己所知, 除左英超之外既球證對呢d 波都係捉得幾緊, 對呢方面既動作都幾敢吹
何況我覺得雲佩斯聽唔到雞聲呢個原因根本唔成立, 雲佩斯係吹左雞之後射波都唔係第一次, 不過之前都冇罰, 警告下就算
.......

你有冇睇到我上面 quote 出黎果段野?

吹雞同雲佩斯射門只係相隔一秒鐘,反應都反應唔切啦……
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2011-03-10
引用第65樓呀威2011-03-10 00:35發表的“”:
.......

其實雲佩斯係上半場好火爆,

令到球證對佢印象差

於到呢球球證就會覺得佢係發脾氣
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2011-03-10
引用第67樓火鳳凰2011-03-10 00:37發表的“”:
吹雞同雲佩斯射門只係相隔一秒鐘,反應都反應唔切啦…… [表情]

聽唔到雞聲點解佢唔慢慢控到個波用番左腳而去用自己唔熟悉既右腳去處理,

如果話有後衛追緊上黎而逼住要用右腳快射, 對於雲佩斯黎講單對單過後衛唔難, 而且阿仙奴咁難得先有一個黃金機會, 點都唔會咁簡單就踢走佢, 呢個原因說服唔到我
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 70  發表于: 2011-03-10
引用第67樓火鳳凰2011-03-10 00:37發表的“”:
吹雞同雲佩斯射門只係相隔一秒鐘,反應都反應唔切啦…… [表情]

果段野係VPS自己講者

http://sports.i-cable.com/uefa/ucl/videoPlay.php?video_id=2137

6:25

我覺得佢反應到
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 71  發表于: 2011-03-10
引用第68樓OldSosad2011-03-10 00:37發表的“”:
其實雲佩斯係上半場好火爆,
令到球證對佢印象差
.......

呢個都實係原因之一
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 72  發表于: 2011-03-10
引用第70樓OldSosad2011-03-10 00:40發表的“”:
http://sports.i-cable.com/uefa/ucl/videoPlay.php?video_id=2137
6:25
.......

所以咪話相隔一秒鐘囉……

呢個一秒鐘唔係我講架,係外國幾間傳媒都係咁講……
離線CKL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 73  發表于: 2011-03-10
即使前科唔可以當做一切, 但係雲佩斯根本就聽到雞聲, 如果唔係點解佢唔控定個波, 再用番左腳去處理呢球波, 唔通佢對自己既右腳咁有信心 !?
.......

唔控定個波就等於根本聽到雞聲?
咩logic?
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 74  發表于: 2011-03-10
引用第70樓OldSosad2011-03-10 00:40發表的“”:
果段野係VPS自己講者
.......

你講清楚,vps 原本都唔知只係一秒鐘,係記者同佢講佢先知架……

Asked if the sending off had a significant impact on the result, Van Persie told Sky Sports: "I believe so. I think it had a big influence. It was a total joke, the sending off, because how can I hear his whistle with 95,000 people jumping up?"

When it was pointed out that there was just one second between the whistle and Van Persie's shot, the striker replied: "Makes it even worse. This way - one second from his whistle to my shot - makes it even worse.

"If there were four, five, six seconds in between, you can make a check [for offside]. One second, it's a joke.