• 5633閱讀
  • 110回復

[歐冠]巴塞隆拿 3-1 擊敗阿仙奴,繼續有機會奪得歐洲聯賽冠軍杯冠軍! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線ArSo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 105  發表于: 2011-03-10
引用第104樓freezefox2011-03-10 12:27發表的“”:
今日唔算「即時」囉喎。而且櫻花等又非阿仙奴球迷,照計無咩利益衝突者。

唔係講宜家
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 106  發表于: 2011-03-10
引用第96樓ArSo2011-03-10 11:55發表的“”:
聽唔聽到又好
有冇越位都好
討論佢有冇心有冇意好無謂
.......

吹雞同起腳中間只係一秒既時間,當然你可以話一秒既時間都係違規,球例係球證一吹雞所有人立刻要靜止,但係呢樣野是否合情合理呢?

尋日熱刺果場都有一球 crouch 又係係球證吹雞之後一秒射左個波,結果乜事都無,果球仲要球證係企得好近,而呢球個球證係相隔差不多半個球場……

大家可以睇睇下面 rvp 既訪問,同埋之後評述既分析,佢拎波射波既動作其實一氣呵成,中間又無任何停頓,佢係射完個波先望到個旁證支旗……

http://www.youtube.com/watch?v=v93q9fjq7V4

而且立呢條例既原意係乜?

第一,懲罰不君子行為,有的球員聽到雞聲後會憤怒地踢走個波洩憤,但係呢球我就睇唔到 rvp 有咁既行為……

第二,防止球員拖延時間,首先呢球距離完場仲有成 35分鐘,仲有佢亦都唔係專登將個波射到上看台或者好遠,只係一個正常射門,所以我都睇唔到有呢個意圖……
[ 本文被火鳳凰在2011-03-10 14:27重新編輯 ]
離線ArSo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 107  發表于: 2011-03-10
引用第106樓火鳳凰2011-03-10 14:14發表的“”:
吹雞同起腳中間只係一秒既時間,當然你可以話一秒既時間都係違規,球例係球證一吹雞所有人立刻要靜止,但係呢樣野是否合情合理呢?
尋日熱刺果場都有一球 crouch 又係係球證吹雞之後一秒射左個波,結果乜事都無,果球仲要球證係企得好近,而呢球個球證係相隔差不多半個球場……
.......

其實好少見咁情況俾牌

我對俾唔俾呢張牌係冇立場ga
唔好誤會
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 108  發表于: 2011-03-10
引用第107樓ArSo2011-03-10 14:18發表的“”:
其實好少見咁情況俾牌
我對俾唔俾呢張牌係冇立場ga
唔好誤會 [表情]

其實我對呢兩隊都無乜感情 (西甲我捧皇馬 ),只係想捱眼訓睇返場好波,唔想球賽既焦點又無謂地落左係球證身上……
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 109  發表于: 2011-03-10
咪系!裁判有權給第2張黃牌,但這張黃牌事關重大,可以影響成場的走勢,瑞士名哨出牌前,有無唸清唸楚ga?
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼

離線炸炸帝
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 110  發表于: 2011-03-11
【商台互動體育組】巴塞隆拿在歐聯16強淘汰阿仙奴,而周中次回合「兵工廠」敗走魯營球場之役中,尹佩斯在下半場吃下第二面黃牌被逐離場一事更成為熱門的討論話題,就算不關事的皇家馬德里球員也表示「不公平」,聲援無辜被逐的荷蘭人。

今次為尹佩斯作出聲援的是皇馬的奧斯爾,事實上今次德國人開腔的主要原因是想「攻擊」球會宿敵巴塞更甚於支持尹佩斯,對於當時阿仙奴前鋒指未能聽到哨子聲因此沒有停止攻門,該仗執法球證未有接納解釋並掏出第二面黃牌將尹佩斯驅逐離場,致使阿仙奴陷入10人迎戰的困局,並成為球隊落敗出局的轉捩點。

對此奧斯爾認為那是一個不公平的裁決:「所有人都知道那是不公平的,但你還可以說甚麼話?」奧斯爾今次的一番話,與球會教頭摩連奴多次公開批評巴塞獲球證「特別照顧」之說有著異曲同工之效,在提到目前皇馬於西甲以7分落後宿敵,奧斯爾信心滿滿的說球隊仍未放棄爭標希望:「我們當然希望他們之後落敗失分,我覺得賽季還有很長的日子,甚麼事都有可能發生的。」

奧斯爾