• 12570閱讀
  • 163回復

[29/6] 楊思琦情投舊同學 狠飛李泳豪 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 105  發表于: 2011-07-13
鼎爺
離線vincent
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 106  發表于: 2011-07-13
鼎爺講得好
離線david819918
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 107  發表于: 2011-07-14
引用第106樓vincent2011-07-13 18:18發表的“”:
鼎爺講得好 [表情]

離線joN3
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 108  發表于: 2011-07-16
引用第101樓icemanbergkamp2011-07-12 14:42發表的“”:
感情係2個人既事, 又或者2家人既事, 外人的確好難評論......
至於對方有冇用, 作為愛人應該唔會介意, 同意sun姐 鍾意一個人就會鍾意佢所有, 咁又點會覺得意中人有用定冇用.....
當然, 到分手既時候, 就會諗好多, 反正任何名目只係一個藉口, 其實原因就係唔再愛對方....
.......

花生唔係咁食嫁
離線42174217
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 109  發表于: 2011-07-27
引用第90樓sun2011-07-11 14:28發表的“”:
我们不是天使...
變心有時是必需的
原本我對一些半紅不黑藝人的感情新聞從來沒甚興趣, 但這次不得不站出來表態, 我是支持楊思琦的。
.......

假設,如果成件事掉返轉,或者換成九年之後李泳豪狠撇yck

我们是魔鬼...

換畫有時是必需的

原本我對一些無知小女人的感情新聞從來沒甚興趣, 但這次不得不站出來表態, 我是支持李沒豪的。

分手是否一早已有默契或有人忽然被飛, 是誰放料,統統不是重點, 過程不重要, 重要的是這個女人應該一早撇, 就當我咸濕。

3年又3年,再3年, 一共9年, 一個男人有多少個9年?第一個3年女尊男卑, 可以, 畢竟你樣靚身材正, 同你拍下拖有乜所謂;第2個3年,再看看吧, 還有愛情滋潤,身材同樣貌都可以持久一點, 第3個3年,做藝人做到愈做愈殘, 還要紅過我?作為一個正常的男人都會換畫啦!

好了, 又說男的搭上富商之女,莫說現在發現那不過是個剛剛畢業的大學生, 是一般打工仔, 就算是富商之女又如何? 大家無名無份, 搭上妓女,賊婆, 二、三線姐仔又與你何干?為戀人冠上一個見異思遷的罪名會令自己好過點嗎?

愛人變心, 要問問自己有沒有資格把人留住,不怪自己年老色衰, 還要裝可憐, 一家人出來指指點點, 真的冚家失禮;無知小女人就是無知小女人的處事態度, 你看謝賢一家有沒有一字排開數張栢芝, 那還要是已娶入門的新抱,要分錢, 搶子,鬧過淫照風波。

我不相信楊泳豪俾yck入黎一齊住是為了慳屋租,據明周訪問講是因為想對住佢多d,年老色衰都冇咁覺, 幸好, 幸好9年來都未娶她入門, 這算是執番身彩。

如果掉返轉,可唔可以咁講
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 110  發表于: 2011-07-27
引用第109樓421742172011-07-27 11:10發表的“”:
我们是魔鬼...
.......

絕對可以...鐘意人同唔鐘意人無可無不可...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線42174217
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 111  發表于: 2011-07-28
引用第110樓sun2011-07-27 17:16發表的“”:
絕對可以...鐘意人同唔鐘意人無可無不可...

鐘意同唔鐘意本身梗係冇問題,
不過我唔認同原作者o既講法唧~
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 112  發表于: 2011-07-28
引用第111樓421742172011-07-28 09:21發表的“”:
鐘意同唔鐘意本身梗係冇問題,
不過我唔認同原作者o既講法唧~

你未已經將上文反轉左黎睇囉...唔洗講多次了...

離線萊斯特
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 113  發表于: 2011-07-28
引用第109樓421742172011-07-27 11:10發表的「」:
我們是魔鬼...
.......

哈哈!好有趣

要將事情合理化, 又或淡化, 一個常用既手段係將佢大眾化, 就好似成龍為自己辯解講話犯了天下間男人都會犯既錯...冇人係天使...人人都有錯云云

我自己對貪新忘舊呀,嫖呀等等…冇特別對錯既睇法, ed嘢我對自己固然係有要求, 但我睇唔出去到話咩普世價值. 有人覺得好合理, 有人好憎ed人, 各有各睇法, 嘈黎都無謂; 只要你係不同處景都會用同一觀點便可

我最睇唔起有d人, 自己飛人個陣話咩:「飛你係道理, 肯同你咁耐你汁倒啦, 去跟邊個關你屁事…」, 俾人飛個陣卻可以指責人「見異思遷, 厭舊喜新, 見人後生就變心, 忘恩負義…」; 又好似d為人丈夫, 自己走去嫖就人之常情, 人地去勾佬就發爛渣
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 114  發表于: 2011-07-28
引用第113樓萊斯特2011-07-28 16:41發表的“”:
哈哈!好有趣
要將事情合理化, 又或淡化, 一個常用既手段係將佢大眾化, 就好似成龍為自己辯解講話犯了天下間男人都會犯既錯...冇人係天使...人人都有錯云云
.......

又要引用某會員名句.....

引用第479樓某會員於2009-03-22 01:31發表的“”:

我根本就唔會理d 人抽水。我反而唔係太頂得順d 人,抽人就抽得好過癮,被人抽個陣就反哂臉!
離線萊斯特
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 115  發表于: 2011-07-28
引用第114樓國球旗2011-07-28 16:45發表的「」:

哈哈哈哈~ 好懷念佢
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 116  發表于: 2011-07-28
引用第114樓國球旗2011-07-28 16:45發表的“”:

你講緊老狐?

離線42174217
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 117  發表于: 2011-07-29
引用第113樓萊斯特2011-07-28 16:41發表的“”:
哈哈!好有趣
.......

係,其實要諗個理由有幾難,問題係當呢個理由放返落自己身上時,自己又接唔接受到呢?

引用第112樓sun2011-07-28 15:11發表的“”:

你未已經將上文反轉左黎睇囉...唔洗講多次了... [表情]

我驚我表達能力差,講得唔清楚嘛
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 118  發表于: 2011-07-29
引用第117樓421742172011-07-29 09:32發表的“”:
我驚我表達能力差,講得唔清楚嘛 [表情]

個人睇法唔同...
當自己是當事人時...
疑點利益一定係歸於自己的了...

其實楊c棋用左9年青春...<<< 你可以用時間黎比喻啦...因為男仔都會有青春...只係女人既9年青春比男人付出大n倍...
黎同一個愛人相處...如果9年後的一天突然發現自己想要既伴侶好大出入...
對方亦唔可能再用9年時間去改變成自己想要既一個人時...
幾鐘意都好難將自己既幸福變為終生的賭注...

所以咁睇的話...無話可唔可以...

我亦唔太覺得佢咁做有何不妥...畢竟搵人嫁的是她又不是我...
我不會認為再比9年時間去等呢個本來以為係長線藍籌的人會有高投資回報...

9年前楊c棋的思想只有10000都可過生活的女孩...
9年後的她思想不是有沒有10000或更多的錢...
而是她的終生幸福是否真的可以再付託李仔了...

一單還一單...一腳踏兩船係唔岩既行為...
在此事上...所有人只focus她在踏兩船上還是真的關心她的幸福呢?

被愛的從來都比較幸福...選擇權亦大...
我只可講句...李仔從此經曆後...
可以令自己更成熟...長大...不是沒得著的...

離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 119  發表于: 2011-07-30
引用第118樓sun2011-07-29 11:47發表的“”:
個人睇法唔同...
當自己是當事人時...
疑點利益一定係歸於自己的了...
.......

9年無人叫ck等﹐無人逼﹐大家你情我願
世上無所謂必定肯福﹐嫁得好就幸福?
幸福定義何在?幸福一定要不擇手段爭取?唔理人感受?
的確離合無所謂既對錯
但係處理事件手法有
一腳踏兩船係錯晒﹐100%錯晒
仲要搞到大埋肚﹐調返轉豪如果出面有第二個女人生埋仔然後一腳伸開CK都係被人插到9彩
唔係放唔放大﹐係錯晒﹗﹗