• 11728閱讀
  • 312回復

[Preview]第五周策略,穩中求勝! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 120  發表于: 2013-09-18
回 朗尼 的帖子
朗尼:難........難...........難.................... (2013-09-18 14:56) 

心個句?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線mt44
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 121  發表于: 2013-09-18
回 freezefox 的帖子
freezefox:咁有信心?[表情] (2013-09-18 16:00) 

信雲佩斯得救
其實睇左幾場覺得曼城未係佢地最好狀態
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 122  發表于: 2013-09-18
回 mt44 的帖子
mt44:信雲佩斯得救[表情]
其實睇左幾場覺得曼城未係佢地最好狀態 (2013-09-18 16:07) 

關鍵都仲係要睇星期日莫耶斯點出陣。

離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 123  發表于: 2013-09-18
freezefox:心個句?[表情] (2013-09-18 16:04) 

好彩個球証係..............
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 124  發表于: 2013-09-18
回 朗尼 的帖子
朗尼:好彩個球証係.............. (2013-09-18 16:10) 

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 125  發表于: 2013-09-18
回 朗尼 的帖子
朗尼:好彩個球証係.............. (2013-09-18 16:10) 

曼聯已買
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 126  發表于: 2013-09-18
freezefox:[表情] (2013-09-18 16:21) 

以前係費sir就肯定有用,家下係莫sir就唔知了。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 127  發表于: 2013-09-18
有關後備的取捨。

玩左幾周,我發覺後備都唔係完全無作用既。至少,今周蘭尼無出,我都有個後備出黎頂下。雖然個分只係區區一分(巴克利)

但似乎真係唔駛放太多資源係後備席到。原因係,因為除非正選真係90分鐘完全無出場,你個後備先可以出動。好似普斯禾特咁,出黎打左陣,都係計番正選既分。所以,四個後備席,放第一位個個或者都有機會用下。放係第二位個個出到既機會其實真係好微。好友玩家一向跟貼資訊,買中唔出場既球員既比例一向偏少( )。要連中兩個連後備都唔見人既球員,更加少見。所以,一周入面要動用到第三個後備球員,都真係奇境啦!我諗除左聖誔快車檔期有機會用到外,平日你上下好友睇下資訊版,都會避到大部分傷痛球員的了。上多D 好友,好過你放多D 錢落後備席。

後備席既另一作用,係KEEP 住D 低價人。季初常見大家KEEP 既係舒爾菲。一兩場過後,大家都KEEP 巴克利了。老實講,睇左一場愛華頓既比賽,我都覺得,用個幾兩蚊KEEP 呢位年青球員實在太抵了!用既錢又唔係多,佢又係穩正咁滯(暫時睇)。打既位置又係進攻既核心。爆分唔難。遇到有好賽程,用佢黎換陣中其他低價KEEP 開但賽程唔好既球員,不失為一個好策略。例如遲D 阿仙奴對曼聯,你又有KEEP 住奧斯爾唔想放既,個一周咪換巴克利出黎踢囉。

不過,話就話可以用黎KEEP 人,但實際作用又係好有限。你有四個後備席,但你頂多只可以要黎KEEP 兩個人。原因係,我地多數打343,前鋒無後備名單。中場只得一個。即係,你最多只能用後備席黎KEEP 一個你心儀既中場咁大把。舉例,我今周有4蚊既普斯禾特,擔心佢正選不穩,本來打算KEEP 佢一兩周再睇定D,但都無位了。迫住係佢同巴克利之間揀一個。

當然,如果你有想KEEP 既後防,咁你都仲可以KEEP 多一個人既。咁可唔可以KEEP 兩個後防?可以係可以,但有咩用?今年大家資金咁充裕,周周都可以買最貴既後防同籠門黎用。KEEP 兩個後防對自己根本無咩實際益處。反而鎖死哂D 資金,仲無意思。

留意,打左四場後,已經無哂D 1蚊骨咁滯了。你如果放左宜家KEEP 開既一蚊後防,可能將來又要用兩三蚊先買得番,平白蝕比佢。

[ 此帖被freezefox在2013-09-18 17:16重新編輯 ]

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 128  發表于: 2013-09-18
我知一陣實有人上黎話我今周三個無出,四個無出之類既說話。

離線mt44
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 129  發表于: 2013-09-18
freezefox:我知一陣實有人上黎話我今周三個無出,四個無出之類既說話。[表情] [表情] [表情]  (2013-09-18 17:14) 

3個以上就真係無做功課了
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 130  發表于: 2013-09-18
freezefox:有關後備的取捨。
玩左幾周,我發覺後備都唔係完全無作用既。至少,今周蘭尼無出,我都有個後備出黎頂下。雖然個分只係區區一分(巴克利)[表情] [表情]
....... (2013-09-18 17:13) 

唔駛放太多資源係後備席到︰

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 131  發表于: 2013-09-18
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:唔駛放太多資源係後備席到︰
[圖片]
....... (2013-09-18 17:23) 

神級玩家另計!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 132  發表于: 2013-09-18
回 mt44 的帖子
mt44:3個以上就真係無做功課了[表情] (2013-09-18 17:21) 

揀左三個後備都唔奇,要三個後備都無上場先難。

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 133  發表于: 2013-09-18
freezefox:有關後備的取捨。
玩左幾周,我發覺後備都唔係完全無作用既。至少,今周蘭尼無出,我都有個後備出黎頂下。雖然個分只係區區一分(巴克利)[表情] [表情]
....... (2013-09-18 17:13) 

「我地多數打343,前鋒無後備名單。中場只得一個。」

觀察左四週,今季打 343 暫時真係無咩著數,今季黎計雜分 (PI, TW) 無啦啦加到一分,CW 又無左,前鋒好小雜分,又無左 SOT+CW 呢支歌仔唱,無波入的話真係可以無分甚至負分……

p.s. 當然今季頭四週入得 78球,破左英超有史以來最低記錄,前鋒表現當然又會差的既
離線mt44
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 134  發表于: 2013-09-18
PI TW變1分令到D 產波/斷波 好既球員特別易高分
ZABA WALKER  EVRA IVAN 呢D 大會球員容易有分
又大機會CS
中場防中 YAYA CARRICK 1個SOT 加幾個PI TW又成10分