• 3079閱讀
  • 59回復

reve醫生號外:雙賽的迷思 - 現價S7系必用?? [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 15  發表于: 2013-02-07
回 freezefox 的帖子
freezefox:我只係記得一件事:
S7 係聖誔快車檔期,人人唔睇好佢個陣(包括我同大批利迷),佢就場場爆比你睇……… (2013-02-07 19:19) 

果期無記錯我用佢+阿古路齊齊爆的
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 16  發表于: 2013-02-07
回 麻凡 的帖子
麻凡:點解係放棄S7, 而唔係放棄隊長? (2013-02-07 20:25) 

“放s7而唔放隊長,系因為s7套多10蚊出黎!!”

多餘錢點樣用都係一個重點。
或者我會再執下其餘d配菜,令到無S7都唔會咁唔開胃。。。
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線Why
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 17  發表于: 2013-02-08
回 reve 的帖子
reve:你個考慮情況同我差唔多,不過你副隊點解咁厲害[表情] (2013-02-07 23:47) 

之前見有個定律係全世界睇好某球員就係攬炒既時候
今週s7應該都大多數人有, 但部份原因唔係因為睇好係"爆分1齊開心攬炒冇咁肉赤"
結果係點預計唔到, 但如果1個唔好彩放s7換返黎既球員冇s7咁好分
尤其後防大吉利是唔小心少左1,2個cs的話咁就可能落後一大截

依家仲要煩多件加歷查, 啱啱宣佈自己季尾掛靴
唔知會唔會對佢黎緊出場場數多咗/少咗會唔會有影響

副隊7蚊michu+偷價g8
不過除左turnbull仲要搭件唔知出到幾多場既moore
[ 此帖被Why在2013-02-08 00:07重新編輯 ]
離線ckl_1113
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 18  發表于: 2013-02-08
回 reve 的帖子
reve:果期無記錯我用佢+阿古路齊齊爆的[表情] (2013-02-07 23:48) 

嗰時keep住佢2個最低價真係好爽
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 19  發表于: 2013-02-08
回 ODIN 的帖子
ODIN:查查有冇得出ar?
定係會出返skertel?? (2013-02-07 18:58) 

近2場都係查查正選, 咁照計佢同skrtel 出場機會頂多都係50/50, 不過佢只係3.4, 仲有咩苛求....

如果有錢就當然入agger > gj > enrique (我估....)
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 20  發表于: 2013-02-08
回 reve 的帖子
reve:
enrique到時應該系fit了吧,GJ原本穩膽,不過我覺得佢應該無麼大礙的。佢兩個有可能收起一件出wisdom,不過enrique都可以推上去打翼,而且佢比較平。
放s7而唔放隊長,系因為s7套多10蚊出黎!!

reve:
似乎大家第一個反應都系著重於無佐S7會點,而唔係1件換4件分散投資之後會點喔。。。   
hrmmmm

如果係我, 唔用s7好似太多錢淨, 而且都冇位入....

大路需要入既 s7, 史獨, 隊長, enrique, 再加查查, pablo 都已經有, 除非連長keep既都放埋 (不過仲有十幾週, 冇理由為1週之後放棄呱....)

所以我考慮既只會係 隊長 or agger/ gj, 或者 史獨 or reina, 咁應該唔轉好過轉, 反正本身已有2df....
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 21  發表于: 2013-02-08
freezefox:我只係記得一件事:
S7 係聖誔快車檔期,人人唔睇好佢個陣(包括我同大批利迷),佢就場場爆比你睇……… (2013-02-07 19:19) 

咁而家人人都睇好佢個陣,係咪佢就場場X比你睇.......
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 22  發表于: 2013-02-08
回 朗尼 的帖子
朗尼:咁而家人人都睇好佢個陣,係咪佢就場場X比你睇....... (2013-02-08 00:53) 

咁你咪開心死囉。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 23  發表于: 2013-02-08
笑鳥

換個焦點
我宜家砌佐一個有S7+G8,同時又有利記后防既陣,睇下有無攻守平衡?

【攻守平陣】6雙賽
bunn
vertongen   GJ   jose enrique
cazorla   sissoko   holtby   gerrard
sturridge   suarez   borini
0.4

borini個人睇好有機會出場打sturridge或者downing個位。
當然,佢既身價我都可以買carragher的!
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 24  發表于: 2013-02-08
freezefox:咁你咪開心死囉。 (2013-02-08 00:59) 

離線yanyan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 25  發表于: 2013-02-08
回 reve 的帖子
reve:笑鳥[表情]
換個焦點[表情] [表情]
我宜家砌佐一個有S7+G8,同時又有利記后防既陣,睇下有無攻守平衡?
....... (2013-02-08 01:36) 

比我感覺borini同單賽冇咩分別...
一心只等葡萄熟透 嚐杯酒

引用第31樓國球旗2010-04-16 01:02發表的“”:

一個好友論壇,只得一個 yan 姐 [表情]  [表情]
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 26  發表于: 2013-02-08
回 yanyan 的帖子
yanyan:比我感覺borini同單賽冇咩分別...[表情] (2013-02-08 09:35) 

咁你會要查叔定係波仔??
離線HINNNS
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 27  發表于: 2013-02-08
Goalkeepers
R. Turnbull 2.31(market price 2.31)

Defenders
J. Terry 5.68(market price 6.82)
C. Samba 7.07(market price 10.00)
P. Scharner 5.98(market price 7.19)

Midfielders
S. Cazorla 5.66 (market price 16.90)
M. Sissoko 5.38(market price 15.27)
F. Lampard 14.65 (market price 20.07)
J. Jenas 1.27(buying at 1.27)

Forwards
D. Sturridge 8.53(market price 14.81)
L. Suárez 27.32(buying at 27.32)
J. Mata 14.81 (market price 19.06)

可以S7+JJ -> 偷價隊長+Michu / 10蚊左右中場
邊樣好D ??
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 28  發表于: 2013-02-08
回 HINNNS 的帖子
HINNNS:Goalkeepers
R. Turnbull 2.31(market price 2.31)
Defenders
J. Terry 5.68(market price 6.82)
....... (2013-02-08 10:32) 

你個陣咁少雙賽,真係用多一個唔多少一個唔少
gerrard+michu好似比較划算,S7同G8邊個爆我唔識睇,你自己參詳下首頁大家講既野吧。

P/S:大家問陣盡量返去鬼影醫務所,呢度系主要討論雙賽用邊幾件最划算。(雖然分別不大XD)
離線HINNNS
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 29  發表于: 2013-02-08
回 reve 的帖子
reve:你個陣咁少雙賽,真係用多一個唔多少一個唔少[表情]
gerrard+michu好似比較划算,S7同G8邊個爆我唔識睇,你自己參詳下首頁大家講既野吧。[表情]
....... (2013-02-08 10:36) 

我出左Post先知留錯左... 我已經Post返去果邊