• 6222閱讀
  • 131回復

[新聞與政治]高位攝錄 - 民主黨馮煒光老屈黃毓民打人 + 民主黨打人證據 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線萊斯特
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2012-01-16
我知道e度差唔多全部人都係討厭毓民
憎毓民 都好, 多d思考, 唔好浪費自己既腦袋, 唔好一尾齊人講就信

有冇人可以證明有人被弄趺眼鏡?
瞼部的「傷」到底係咪真?

我唔係想話咩都係假咩都係作, 一定係老屈
我係想話用e類證據去作結論係欠缺說服力
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2012-01-16
引用第45樓萊斯特2012-01-16 14:07發表的“”:
憎毓民 都好, 多d思考, 唔好浪費自己既腦袋, 唔好一尾齊人講就信
.......

我起初都覺得教主打人可能性都幾大,
但睇番報導又覺得未必
再諗多一層就係教主係玩開野既人,去到某個底線佢可能會收
離線Kenneth128
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2012-01-16
引用第46樓三郎2012-01-16 14:21發表的“”:
但睇番報導又覺得未必

同意, 毓民係知道邊到係底線, 邊d 野玩得, 邊d係唔玩得, 睇佢平時行徑就得悉一二。

佢從來只做到去灰色地帶既事, 扔蕉罵人等等, 有幾何見佢真係打人?

即使好多人覺得佢係黑底, 但係咁樣唔代表佢打人姐, 以佢既議會暴力行為, 根本唔可以反映佢會打人。
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2012-01-16
引用第46樓三郎2012-01-16 14:21發表的“”:
但睇番報導又覺得未必

我都覺得黃毓民唔會郁手去打人,推推撞撞就有可能,但係咩野揮拳將人地眼鏡打跌之流,我就唔係好相信。但係我依然對佢反感,原因係果度係國民黨總部,你只係作為一個客人去觀摩。有咩野私人恩怨,真係唔該返香港先搞,係人地地方又爆晒粗又有衝突,對主人家極為不尊重,亦影衰晒香港人。

至於馮煒光,就更加唔駛講,插水、扮傷、格衰,我個人平生最憎就係呢類人!
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2012-01-16
引用第47樓Kenneth1282012-01-16 14:38發表的“”:
同意, 毓民係知道邊到係底線, 邊d 野玩得, 邊d係唔玩得, 睇佢平時行徑就得悉一二。
佢從來只做到去灰色地帶既事, 扔蕉罵人等等, 有幾何見佢真係打人?
.......

毓民知道邊到係底線, 邊d 野玩得, 邊d係唔玩得?

不敢苟同...
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2012-01-16
引用第45樓萊斯特2012-01-16 14:07發表的“”:
.......

判斷的野留返比警方去做...

我只覺得,民主黨都有串的人...
你係區選咁玩法,就預左比人挑機...
毓民係媒體面前就咁大聲...
倘若係警誡下作供,你估佢敢唔敢咁大聲話自己冇做?
在線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2012-01-16
引用第34樓Ajax2012-01-16 13:08發表的“”:
咩叫動手先
毓民係有打到馮煒光傷左,但毓民係無事
.......

嘩………你咁講都得既………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
在線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2012-01-16
引用第34樓Ajax2012-01-16 13:08發表的“”:
咩叫動手先
毓民係有打到馮煒光傷左,但毓民係無事
.......

嘩………你咁講都得既………

「我真係有傷」同「你真係打左我一野」之間可以係無任何關係架喎。

在線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2012-01-16
但呢段片主要要睇既唔係應該係個女仔有冇被人「打」咩?

其實真係拉唔到毓民身上架喎。

離線萊斯特
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2012-01-16
引用第50樓liuming2012-01-16 15:10發表的“”:
判斷的野留返比警方去做...
.......

對於區選既嘢各有各表述啦

至於e單成唔成case 都好難講,
睇死最後咪不了了之, 點都好,
傷害已造成; 馮既知名度大為提升, 有助出選超級區議員
(以上單純陳述利害, 唔係要話渲染老屈論, 我個人唔鍾意講人有咩居心)
在線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2012-01-16
引用第54樓萊斯特2012-01-16 16:06發表的“”:
傷害已造成; 馮既知名度大為提升, 有助出選超級區議員(以上單純陳述利害, 唔係要話渲染老屈論, 我個人唔鍾意講人有咩居心)
.......

調轉係話?

離線萊斯特
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2012-01-16
引用第55樓freezefox2012-01-16 16:10發表的“”:
[表情] [表情]
.......

唔明,
你意思話毓民知名度大為提升, 有助出選超級區議員..??

定係另有所指?
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2012-01-16
引用第54樓萊斯特2012-01-16 16:06發表的“”:
.......

各有各表述?
呢 D 就正正係人民力量死撐的講法~~
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2012-01-16
民主黨稱有三目擊者見黃毓民打馮煒光

民主黨召開記者會,指上星期到台灣的觀選團中,有三位目擊者表示,見到人民力量立法會議員黃毓民,打民主黨中常委馮煒光。副主席單仲偕說,已聯絡台灣駐港經濟文化辦事處,希望取得事發時錄影帶,並將向立法會投訴。

其中一位目擊者立法會議員黃成智說,民主黨在衝突中是被動,黃毓民在他人地方講粗口及打人是不能接受,民主黨當晚已到台北警署報案,台灣警方話會跟進及聯絡黃毓民。他又說,當日有兩名人民力量成員坐在地上,聲稱被打,黃成智說,若人民力量認為民主黨有人主動攻擊,希望對方交出證據。民主黨並到旺角警署報案。

http://hk.news.yahoo.com/%E6%B0%91%E4%B8%BB%E9%BB%A8%E7%A8%B1%E6%9C%89%E4%B8%89%E7%9B%AE%E6%93%8A%E8%80%85%E8%A6%8B%E9%BB%83%E6%AF%93%E6%B0%91%E6%89%93%E9%A6%AE%E7%85%92%E5%85%89-075400107.html

有人證...
當然,有打人同冇打人的都"可以"有人證...
離線萊斯特
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2012-01-16
超級區議員最好搵d知名道較高既人去選, 贏面大d
e件事重焦點係放係毓民打馮煒光度, 至於其他嘢其實冇咩人留意, 理應唔會對馮有咩負面影響