• 20231閱讀
  • 747回復

WK8 -- 鬼影醫務所 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線鬼影炎光

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2012-10-18

現在是...少女時代

主要幫忙大家解決執陣上的困難, 我會盡力幫忙!! 大家隨便發問!!

病人須知
- 請清楚說明病情
- 如有選擇題, 請列明球員價格
- 最終買 / 賣球員請病人自行決定, 如爆了 / 放了! 請不要把責任推給醫生, 因醫生沒有拿槍迫你買 / 賣
- 如病人對球員產生「有預感會爆」,「琴晚發夢爆」,「對佢有D Feel」等, 醫生有權拒絕回覆, 因為Feel係大晒既!!

鬼影醫務所本周睇中的球員:

前鋒:  Suarez, RVP, Rooney, Mirallas, Giroud, Berbatov, Podolski

中場: Cazorla, Michu, KI, Duff, Pienaar, Sahin, Sterling, Lallana

後衛: Baines, Rafael, Evans, Gibbs, Jenkinson, Riether, Agger, Vertonghen, Chico

龍門:  Schwarzer, Reina, Mannone, Howard
===================================

初陣:
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2012-10-18
其他註診醫生推介:
Sam哥:

上次冷選推介, 中左noel hunt, 可惜ben arfa就慘死....

anyway到今個禮拜喇~~

不容錯失之熱選:
giroud - 上場有咁好表現, 週中對spain又補時最尾入波迫和對手, 睇黎呢排佢嘅入波運終於黎到~~ 對住norwich, 應該輕輕鬆鬆有波入~~
agger / wisdom - 如果唔用pepe reina, 咁就真係最好入返個唔係咁貴嘅liverpool後衛喇.... 始終主場對住reading, 6個幾7蚊真係咁唔好彩冇cs, 都仲有機會返到本~~
santos - 冇錯, 又係arsenal, 作客攻門唔少, 但入球唔多嘅norwich.... 有冇cs呢個bonus呢? 但最主要嘅, 其實係貪佢進攻能力.... 呢場照咁睇, 就算冇goal都應該起碼有個ast掛? 6個幾, 要回本真係冇咩難度~~
schwarzer - fulham主場, 表現往往都會提升不少. 今次對住攻力唔強嘅villa, 要保住cs應該唔係咁難~~

論盡心水之冷選:
ameobi - sorry大家, 我真係忍唔住要擺佢出黎.... 大家睇返佢打吡戰嘅往積就知道架喇~~
jarvis - 對住守唔住兩邊嘅southampton, 相信jarvis應該可以開餐, sc同cw多到你唔信都似~~
taarabt - 今季睇黎生性喇佢~~ 連場入波, 仲要有神來之筆, 今場主場對everton, qpr (當然仲有hughes) 應該都要繼續靠佢支撐球隊~~
nolan - 有兩邊出波, 又有carroll喺度做partner, nolan d執死雞同禁區內捕位入波嘅能力就可以發揮到極致. 今場對住防守麻麻嘅southampton, 保守估計入一球~~
riether - 好簡單, 都係為左cs啫, 呢個係fulham後衛入面最平嘅一個喇~~
glen johnson - 差d漏左, 貪cs之餘, 貪埋d助攻分.... 呢場, 我期待佢遠射射入一個世界波~~
foster - "大化, 對曼城喎!!" 我知... 不過west brom今季打得咁好, 特別係主場作賽, 加上作客嘅man city其實都唔係特別穩陣, 唔敢話foster保到cs, 但應該會幾多save. 想買keeper又想爆得型嘅, 諗諗佢啦~~

reve:
前鋒:A. Carroll - West Ham- 8.70
其實前鋒位相信大家都無麼必要食骨,只係稍作推介比較平價既carroll,正選穩陣,對壘中堅制空能力低既soton,好大機會轟炸得逞。

中場:J. Shelvey - Liverpool - 3.46
邪惡的光頭忽凸魔終於解禁回歸!今周核心推介,頻頻插上射門既球風,加上啱啱為英格蘭國家隊演出處子戰,狀態良好。

後防:Andre Santos - Arsenal - 6.65
系左閘主力gibbs好大機會出唔到既情況之下,santos呢件打曬成條左路既邊路好手,射門慾強有埋FK射,如果preview有提示,絕對買得過。

龍門:B. Jones - Liverpool - 6.27
利記reina原本系今周龍門大熱門,無奈國際賽無出都傷,jones雖然實力不及reina,但係都可以一用。
另外可以留意既就係(J. Jaaskelainen - West Ham - 6.28)/(Julio Cesar - QPR - 5.51),兩件都有機會番本。

Benny:
Goalkeepers

J. Jaaskelainen $6.28 今季得分力唔錯既jass 今埸雖然對住打進攻為主既shn 但有sot先有sv, 就算保唔住cs都可能爆sv爆分!
V. Mannone $7.33 阿記傷患 出現門將荒 $7.33 絕對抵用
B. Jones $6.27 /Doni $2.17 reina受傷 可以留意下會由邊位龍門補上 個人認為應該會係jones 比較大機會, 雖然doni價錢係較吸引!

Defenders

N. Shorey $5.68 係唔期望cs下 雜分都應該可以回本 無錢既可以一唸
Andre Santos $6.65 Gibbs受傷未知出唔出到下 santos呢埸好大機會有正選 cs同進攻分同樣可觀下 $6.65 絕對吸引
A. Wisdom $6.68 利記今季起用新人 wisdom兩埸表現都不錯 相信今埸應該都會係正選右閘, $6.68 主埸對雷丁 有望cs之餘更應該會有多少少進攻分
L. Baines $18.04 雜分多 有罰球 對qpr 有錢多出 都可以繼續投資落baines

Midfielders

J. Shelvey $3.46 隊長周中國家隊打完 今仗體力及正選成疑 隊長無正既話 shelvey就好大機會打隊長個位 就算唔係換入都應該足以回本
R. Sterling $3.28 都已經推到唔想講理由 今埸對雷丁 回本有賺絕對不難
Ki Sung-Yueng $7.96 天鵝新一代雜分中埸, 上一埸輸波都依然回本有突 相信唔少好友已經入貨
K. Nolan $7.94 西咸既進攻中埸 主埸shn 再加上伙拍carroll 有望爆分
D. Duff $12.24 中價位既身價 又係大量sc cw分 而且今季已經有3g fulham主埸都有一定保證, 所以有錢可以考慮一下!

Forwards

O.Giroud $ 9.40/L.Podolski $9.36/Gervinho $9.65 阿記今周雖然作客 但依法值得睇好, Norwich[呢季不設防埸埸都開大, 所以阿記前鋒絕對值入, 不過三個都係差唔多價位, giroud上埸終於入波爭番口氣, 相估呢埸都會繼續係正選, podo雖然狀態一般, 但比其他兩位前鋒就較多雜分唔會無g就無分收埸, gervinho今季係無vps下, 多埸有入球
A.Carroll $8.70 係R. Vaz Te受傷下 Carroll應該穩正 係西咸戰術中絕對係食正Carroll果瓣 而且以SHN既英冠級中堅 個人認為係MARK唔住Carroll!
N.Jelavic $15.31 /K.Mirallas $9.72 開季大勇而且火力驚人既愛記, 面對防線唔穩定既QPR相信都可以有入球, jelavic作為愛記神射手, 入波自然好有機會有佢份, 而mirallas 打右中埸就勝在雜分多,而且都多射門機會
L.Suarez $21.30 $21身價 利記單一前鋒 基本上唔傷都會踢到完埸 而且雜分都多 多射門 主埸對雷丁 種種因素都值得一用!

[ 此帖被鬼影炎光在2012-10-20 14:15重新編輯 ]
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2012-10-18
實習醫生推介:

Rafer: (回本次數: 2/2)
本周推介:  
O. Giroud
Arsenal
(9.40)

我諗都唔洗多介紹, 已經有好多人用左佢.
球隊方面, Norwich 今季表現有目共睹, 追佢對家都無乜錯.
而Arsenal話就話有歐聯後顧, 實際上歐聯已經2戰2勝, 根本無乜壓力.

球員方面, 上場聯賽已經開左a/c, 國家隊後備入替亦幫法國扳平, 狀態fit之餘正選亦穩.
即使唔入波都應該有SOT, CW, 所以可以放心去馬.

on1909 : (回本次數: 1/1)
本周推介:

Ki Sung-Yueng (市價7.96)  近幾周既雜分王, 上場無入波都有13分, 今星期主場對wigans, 回本無難度而且入波機會唔少

[ 此帖被鬼影炎光在2012-10-20 09:24重新編輯 ]
離線Rafer
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2012-10-18
離線g3rMan
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2012-10-18
Reina doubtful
朗肥chur到咁盡費sir會唔會俾佢抖下?
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2012-10-18
亞蘇係咪好番,Vertonghen咪打番中堅?
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2012-10-18
回 g3rMan 的帖子
g3rMan:Reina doubtful[表情]
朗肥chur到咁盡費sir會唔會俾佢抖下?[表情]  (2012-10-18 08:52) 

Reina有事咩?

而家好似話Ronney改打中場....我暫時都係用RVP
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2012-10-18
回 朗尼 的帖子
朗尼:亞蘇係咪好番,Vertonghen咪打番中堅? (2012-10-18 08:57) 

Return To Trainning......如果佢出得, Vertonghen就要打中堅架喇
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2012-10-18
回 鬼影炎光 的帖子
鬼影炎光:Reina有事咩?
而家好似話Ronney改打中場....我暫時都係用RVP (2012-10-18 09:02) 

打中場的我,都高分過打前鋒的rvp。
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2012-10-18
回 朗尼 的帖子
朗尼:打中場的我,都高分過打前鋒的rvp。 (2012-10-18 09:17) 

A既機會多左, 後上都多左~ 不過好似休息得唔足, 唔會正選會唔會有影響
離線bennylau127
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2012-10-18
回 鬼影炎光 的帖子
鬼影炎光:Reina有事咩?
而家好似話Ronney改打中場....我暫時都係用RVP (2012-10-18 09:02) 

醫生未做得好功課,
REINA 半埸熱身時受傷
離線bennylau127
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2012-10-18
回 朗尼 的帖子
朗尼:打中場的我,都高分過打前鋒的rvp。 (2012-10-18 09:17) 

R10同VPS一齊出 基本上都係每相拉低D分
離線鬼影炎光
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2012-10-18
回 bennylau127 的帖子
bennylau127:醫生未做得好功課,[表情]
REINA 半埸熱身時受傷 (2012-10-18 09:25) 

.......

所以咪要其他醫生幫手囉~ 證明你地有存在價值 [講笑]
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2012-10-18
回 鬼影炎光 的帖子
鬼影炎光:A既機會多左, 後上都多左~ 不過好似休息得唔足, 唔會正選會唔會有影響 (2012-10-18 09:19) 

會rest既都係rvp的機會高的..............我估
離線alan1439
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2012-10-18
Richard用吾用得過???