• 16611閱讀
  • 416回復

來季(2013-14)遊戲區遊戲討論&新遊戲意見收集區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 360  發表于: 2013-07-30
唔記得TAG~
本帖提到的人: @火鳳凰 @wongfanshing
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 361  發表于: 2013-07-30
回 Gabriel 的帖子
Gabriel:唔該哂tom你先[表情]
由於我要有第一週佢出分果個樣我先有野去試,同埋我有幾個表要整.....不過我應該會搞左世界杯先(始終呢個算係我一手一腳整,易執D),我到時再report番你知結果係點啦[表情]
....... (2013-07-30 12:08)

無咩可以幫到
辛苦啦

同埋Thank You 火兄 咁我研究下點樣吸whoscored D資料先
[ 此帖被lamho在2013-07-30 13:44重新編輯 ]
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 362  發表于: 2013-07-30
回 Gabriel 的帖子
Gabriel:
唔該哂tom你先[表情]
由於我要有第一週佢出分果個樣我先有野去試,同埋我有幾個表要整.....不過我應該會搞左世界杯先(始終呢個算係我一手一腳整,易執D),我到時再report番你知結果係點啦[表情]
.......

成皇我儘量睇下點樣幫到啦,不過以前個 spreadsheet 係建基於每個玩家 deadline 之後隊波,link 入去 excel 個 spreadsheet,計算「各隊排陣」,「球員分佈」,同埋中段又可以睇下「暫時成績」大家仲有咩人未出,最後既「每週結果」都係要睇大家既陣研究同分之下邊個 g, a, cs 少……

如果而家真係一如所料連各人隊波買左咩人都睇唔到的話,即係成個 spreadsheet 可以放棄,而成皇本身既玩法規則都要大改,到時剩係鬥高分,同分就打和,連對手買左咩人都唔知,實際存在的意義仲有幾大呢?

呢的種種到時過左第一、二週,yahoo 真正開估之後,再要同你地傾傾……
[ 此帖被火鳳凰在2013-07-30 14:29重新編輯 ]
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 363  發表于: 2013-07-30
回 lamho 的帖子
lamho:無咩可以幫到 [表情]
辛苦啦 [表情]
同埋Thank You 火兄[表情] 咁我研究下點樣吸whoscored D資料先[表情]
....... (2013-07-30 13:29) 

唔駛客氣喎,whoscored 果個因為每週賽事既 link 都唔同,所以你應該要每週人手 copy and paste 十場波既統計去 spreadsheet 度,不過 copy and paste 十場波應該點都好過要 click 入去幾百個球員既……
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 364  發表于: 2013-07-30
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:
唔駛客氣喎,whoscored 果個因為每週賽事既 link 都唔同,所以你應該要每週人手 copy and paste 十場波既統計去 spreadsheet 度,不過 copy and paste 十場波應該點都好過要 click 入去幾百個球員既……[表情]

係呀~~~真係幫助好大好大 次次計親其實都想死 不過果時三,四週先無諗呢D野 唔該~
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 365  發表于: 2013-07-30
回 lamho 的帖子
lamho:係呀~~~真係幫助好大好大 次次計親其實都想死[表情] 不過果時三,四週先無諗呢D野[表情] 唔該~ (2013-07-30 14:55) 

不過岩岩睇過,佢既 g, a, yc, rc, og…… 等等都係出個圖既 icon,copy 唔到出黎……
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 366  發表于: 2013-07-30
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:
不過岩岩睇過,佢既 g, a, yc, rc, og…… 等等都係出個圖既 icon,copy 唔到出黎……[表情]

無問題 G,A,OG呢D容易睇到既數據 我自己輸入返都無問題
至於YC,RC 我個GAME上次都無計 所以唔洗計

有埋呢個UPDATE功能 成個遊戲所有花時間既工夫都無哂 , 感激 呀

啊~~~我都想問埋

呢3個whoscored好似無計??

MWG
SPG
CW

[ 此帖被lamho在2013-07-30 15:31重新編輯 ]
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 367  發表于: 2013-07-30
回 lamho 的帖子
lamho:無問題 G,A,OG呢D容易睇到既數據 我自己輸入返都無問題[表情]
至於YC,RC 我個GAME上次都無計 所以唔洗計[表情]
有埋呢個UPDATE功能 成個遊戲所有花時間既工夫都無哂 , 感激 呀[表情]
....... (2013-07-30 15:03) 

mwg, spg, cw whoscored 都係無的……
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 368  發表于: 2013-07-31
所有唔係第一週開始就計分的game其實可以收得檔....淨係見到其他人個總分,玩鬼咩...

我間派米館唔會搞....搞埋foa我都學you姐在yff版退隱了

lamho個game會係另一個繼續搞到的game....希望家支持下
離線lamho
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 369  發表于: 2013-07-31
回 可可粉 的帖子
可可粉:
所有唔係第一週開始就計分的game其實可以收得檔....淨係見到其他人個總分,玩鬼咩...
我間派米館唔會搞....搞埋foa我都學you姐在yff版退隱了
lamho個game會係另一個繼續搞到的game....希望家支持下

可可粉多謝你先~
我希望你同各位主持人可以繼續,因為遊戲區要好多遊戲先好玩。
但如果太辛苦的話,我都唔要求大家勉強落去。

離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 370  發表于: 2013-07-31
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:成皇我儘量睇下點樣幫到啦,不過以前個 spreadsheet 係建基於每個玩家 deadline 之後隊波,link 入去 excel 個 spreadsheet,計算「各隊排陣」,「球員分佈」,同埋中段又可以睇下「暫時成績」大家仲有咩人未出,最後既「每週結果」都係要睇大家既陣研究同分之下邊個 g, a, cs  .. (2013-07-30 14:23) 

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 371  發表于: 2013-08-01
回 可可粉 的帖子
可可粉:所有唔係第一週開始就計分的game其實可以收得檔....淨係見到其他人個總分,玩鬼咩...
lamho個game會係另一個繼續搞到的game....希望家支持下 (2013-07-31 01:46) 

結果, 你都係選擇退....
離線可可粉
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 372  發表于: 2013-08-01
回 sikingthegreat 的帖子
sikingthegreat:結果, 你都係選擇退.... (2013-08-01 23:53) 

我諗連其他人排咩陣都睇唔到,咁玩其實都無意思.....

世界盃更加唔知點算喇
離線bbq903
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 373  發表于: 2013-08-02
回 可可粉 的帖子
可可粉:我諗連其他人排咩陣都睇唔到,咁玩其實都無意思.....
世界盃更加唔知點算喇 (2013-08-01 23:58) 

咁都係, 揀左隊長唔用你都唔知
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 374  發表于: 2013-08-02
回 bbq903 的帖子
bbq903:咁都係, 揀左隊長唔用你都唔知 [表情] (2013-08-02 09:18) 

咁又係