• 7467閱讀
  • 156回復

白熱化!最後直路! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2014-03-31
— 本帖被 KeL 執行加亮操作(2014-04-05) —
今周賽程好有趣:

Aston Villa V Fulham
Cardiff V Crystal Palace
Chelsea V Stoke
Everton V Arsenal
Hull V Swansea
Man City V Southampton
Newcastle V Man Utd
Norwich V West Brom
Tottenham V Sunderland
West Ham V Liverpool

除左曼城、車路士、利記叫做強弱懸殊得比較明顯之外,其他大部分賽事都係五五波之選。其中尤其愛華頓對阿仙奴一戰,更加係關乎到今屆英超BIG 4 誰屬的關鍵大戰。實力可能係阿仙奴稍稍佔優,但近況卻係愛華頓較佳,而且有主場之利。呢場誰勝誰負實在好難估計!其他卡迪夫對史篤城、侯城對史雲斯、諾或治對西布朗,全部都係實力相近既球隊既作賽。幾乎全部都關係到護級咁滯,應該都會打得好緊湊。唔易落注。

今周實力最懸殊既,都幾乎可以肯定係主場既曼城對作客既修咸頓。曼城可以係呢場全取三分既機會高唱入雲!甚至有理由想信佢地會大數對手!睇番修咸頓往績,近十場波失左14球,幾乎場場都有失波。尤其對住強隊,每每腳軟。利記、車仔、熱刺,分別係佢身上取後三球入球。阿仙奴、愛華頓都各取兩球。可見修咸頓既防守力真係麻麻。面對曼城強大既攻力,幾乎可以估計到情況有幾慘烈。曼城既中前場可謂今周必選。不過,兩者之間就以中場比較易買。前鋒一方面未知阿古獸情況如何,另一方面剩番既迪斯高同尼格度唔知買邊個好。似乎唔係咁穩陣。相反,中場易買得多。耶耶托尼無人會唔用的了。上場KEEP 住佢既都大有人在。唔少人上場順手偷埋施華。如果你無偷,仍然可以考慮拿華斯同拿斯利。如果阿古獸一日未復出,曼城個中前場應該都唔會點變陣。拿華斯同拿斯利兩個既正選都幾穩。我尤其喜歡後者。

但後防就兩睇。照計曼城主場,CS 都好穩陣下。不過,修咸頓崇尚進攻,往往係輸波既情況下仍然有波入。33 場聯賽,只有4 場無波入。呢個係一個幾驚人既數字。近二十場,修咸頓只係不能係車路士同利物浦身上取得入球。其他賽事通通有波入。積阿洛迪古斯狀態奇勇!LALALA、林拔等配合亦甚有默契。上次修咸頓對曼城都係以1:1 作結。當然,上半季作客既曼城好難同宜家既曼城比!CS 機會仍然係高的。但風險唔係無。加上曼城D 後防件件都身價驚人,你都幾難買到多幾件。一件起兩件止好了。

曼城今周早場,可睇陣容。加入全力爭冠,必定去盡!點都要買番三幾件的!

推介:耶耶、拿斯利、拿華斯、施華(排名已分前後)
[ 此帖被freezefox在2014-03-31 16:26重新編輯 ]

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2014-03-31
大家可能都會有個習慣,買人想買D 自己可以睇到佢踢成點既。所以頭場、尾場特別多人買。中間因為有太多賽事,難以集中,有時都會影響到自己既買人意願(我唔知大家會唔會,我自己唔多唔少都有呢個考慮)。今周星期六中段應該無呢個煩惱。因為無咩邊場波你買得落手………

Aston Villa V Fulham
Cardiff V Crystal Palace
Hull V Swansea
Newcastle V Man Utd
Norwich V West Brom

全部都係水兵鬥海軍既賽事。買佢既後防你驚爆CS ,買佢既前鋒你擔心0:0 ……唯獨有一場例外。就係紐卡素對曼聯。買呢場,唔係因為曼聯近排(即係上周啦)反彈,唔係因為佢打得好(老實,大炒維拉4:1 個場,我覺得佢其實表現得一般……),而係對紐卡素投下信任既一票。信佢會一直比人炒落去都不知發奮!上場睇佢被修咸頓魚肉,唔係條門柱同埋個籠門福至心靈,輸六、七球都有囉。四比零算係輸少左了。以前,當你見到紐卡素主場,你都仲會驚下,因為紐卡素出哂名主場夠惡的。今時今日既紐卡素,主場之利盡失。可以比愛華頓炒三球。近十場比賽,紐卡素失左足足19球,幾乎係場場失兩球!修咸頓同熱刺各送4 球比佢,愛華頓、車仔、新特蘭都一隊送三球比佢。五場比人大炒既賽事,有三場係主場輸的。被喻為主場全英最惡既紐卡素,竟然落得如斯田地……

所以,雖然曼聯都真係唔係太可靠,但係無左VPS 既情況下,肥仔獨大!如果莫耶斯肯繼絲留力,繼續用香川,咁肥仔既分應該都幾可觀。唯一問題係,肥仔真係好貴……買左佢,你幾他位置都幾難買人…………

另外,後防五個幾既維迪,亦係雞肋。如果你真係睇淡紐卡素,認為隊波一直會零入球到季尾(近四場波只入得一球,就係係水晶宮身上),班球員一早已經「提早暑期,投身初夏」,再加上自己周身無蚊,不妨搏多周。不過維迪真係可以有本事打足90分鐘無分的說………

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2014-03-31
拆局:

前鋒:~
   論狀態、士氣,SAS 幾乎係必然之選,第三個前鋒位以朗肥行先,RVP 缺陣下腳風順,加上對手紐卡素防守力更令人投以信心一票。如果無 keep 開史毒不宜高追,寧變陣 3-5-2。

中場:~
   仍然圍繞鏝、利、車之間,曼城主場踢高一班,yaya、silva、nasri、navas 隨心水買。利記隊長不宜高追,古仔入波信心大增可搏。車仔視乎週中歐聯對 PSG 賽果,因為聯賽失分較多,摩佬可能以歐聯為重。

後衛:~
   鏝、利、車球員均貴,只推介 kompany,其餘人選可繼續用巴士、kaboul 、bartrand 等等平價人攝位。

龍門:~
   有冇 keep 人偷人?無就幫你唔到。
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2014-03-31
龍門:~

有個三蚊既禾姆!

離線siuzac
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2014-03-31
回 freezefox 的帖子
freezefox:龍門:~
有個三蚊既禾姆![表情] [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]  (2014-03-31 17:21) 

咁我會簡7蚊洛里斯
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2014-03-31
回 siuzac 的帖子
siuzac:咁我會簡7蚊洛里斯[表情] (2014-03-31 17:24) 

我都考慮緊佢。熱刺今場都值搏既。

我原本以為洛厘斯會跌得更平的…………

離線siuzac
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2014-03-31
freezefox:我都考慮緊佢。熱刺今場都值搏既。
我原本以為洛厘斯會跌得更平的…………[表情] (2014-03-31 17:25) 

平得黎又好似穩陣D.只有洛里斯.
禾姆作客對HULL...信唔過信唔過...

其實唔係已經跌左好多啦咩?

不過仲有一個選擇.就係十蚊迪基亞!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2014-03-31
siuzac:平得黎又好似穩陣D.只有洛里斯.
....... (2014-03-31 17:34) 

迪基亞就真係信唔過啦!

離線siuzac
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2014-03-31
freezefox:迪基亞就真係信唔過啦![表情] (2014-03-31 17:37) 

所以而家都係傾向洛里斯.
唉.鬼叫我無偷肥仔.
而家26蚊都要買...
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2014-03-31
freezefox:迪基亞就真係信唔過啦![表情] (2014-03-31 17:37) 

等睇冬甩零封拜仁
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2014-03-31
siuzac:平得黎又好似穩陣D.只有洛里斯.
....... (2014-03-31 17:34) 

主場對維拉都唔會買
更何況作客
離線Seefood
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2014-03-31
老狐咁早開post
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2014-03-31
freezefox:
另外,後防五個幾既維迪,亦係雞肋。如果你真係睇淡紐卡素,認為隊波一直會零入球到季尾(近四場波只入得一球,就係係水晶宮身上),班球員一早已經「提早暑期,投身初夏」,再加上自己周身無蚊,不妨搏多周。不過維迪真係可以有本事打足90分鐘無分的說…
.......

REMY 今場如無意外應該可以復出,未必再係零入球……
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2014-03-31
回 Seefood 的帖子
Seefood:老狐咁早開post[表情] [表情]  (2014-03-31 17:51) 

見今日得閒嘛。近排又好似多番少少講波。早D 開等大家有個地方落腳囉。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2014-03-31
回 火鳳凰 的帖子
火鳳凰:REMY 今場如無意外應該可以復出,未必再係零入球……[表情] (2014-03-31 17:51) 

咁快?哎呀,好彩仲有後路…………