• 9955閱讀
  • 342回復

WK 16 目標聖誕衝入top50!!! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2014-12-10
回 freezefox 的帖子
freezefox:疑?愛華頓打完歐洲賽事返家鄉例牌腳軟軟架喎。[表情] (2014-12-10 18:59)

英超星期一踢
但都要睇下mirallas踢左幾耐
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2014-12-10
差幾亳子先買到災難!

無偷卡奴爾真係好大既敗筆!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2014-12-10
freezefox:差幾亳子先買到災難![表情] [表情] [表情] [表情]
無偷卡奴爾真係好大既敗筆![表情] [表情] [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]  (2014-12-10 19:02) 

d錢去晒邊
4蚊carroll我無興趣偷
離線Seefood
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2014-12-10
freezefox:疑?愛華頓打完歐洲賽事返家鄉例牌腳軟軟架喎。[表情] (2014-12-10 18:59) 

所以唔要
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2014-12-10
回 KeL 的帖子
KeL:d錢去晒邊[表情]
4蚊carroll我無興趣偷[表情] (2014-12-10 19:04) 

咪15 蚊JED 個到蝕個幾,6 個幾既山齊士又蝕兩個幾。

張伯斯同泰迪都放住係後備席。呢到十二個幾了!

如果放番泰迪出黎,當然無問題了。因為連人都唔駛買啦。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2014-12-10
宜家中場有施古臣、JED、米拉拿斯、泰迪。仲可以買個15.XX 既中場。例如唐寧之流。

離線Seefood
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2014-12-10
freezefox:咪15 蚊JED 個到蝕個幾,6 個幾既山齊士又蝕兩個幾。
....... (2014-12-10 19:06) 

點解唔放tadic出泥
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2014-12-10
freezefox:咪15 蚊JED 個到蝕個幾,6 個幾既山齊士又蝕兩個幾。

偷完rvp仲有錢用埋baines
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2014-12-10
回 Seefood 的帖子
Seefood:點解唔放tadic出泥[表情] (2014-12-10 19:08) 

可以,咁就少左一個中場位。一係就放米拉拿斯,一係就放施古臣。當然,都可以放JED 既………

離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2014-12-10
講下我對而家 YFF 既形勢

因為大家都長期 keep 住個堆得分力高 / 低價既球員
(Courtois、Kelly、Cresswell、Tadic、di Maria、Fabregas、Moses、Sanchez、Diego Costa、Aguero etc...)
所以每週都只係鬥 2-4 個位,追分上前列比以往困難

但慢慢會有一 d 長 keep 系列既人受傷要抖一段時間,焗住要放
其實就係追分既時機,幾十分好快就可以追到

如果想突圍早 d 爆上去,我會建議 free 多幾個位 for 週玩週清
當然 Sanchez、Diego Costa 呢類就緊係唔郁得
但例如 Sigurdsson、Downing 呢類我認為係可以唔駛長 keep,現價同偷價其實只係差 2-3m
唔用佢地仲有好多中價中場都用得過,今週既例如有 Ramsey、Bolasie、Mirallas 等等,總之睇賽程或者個人心水

另外,YFF 得分王 Aguero 證實左要抖四至六星期,除左有一個前鋒位鬥之外,大家亦都多左 budget 買人
後防唔一定再擺個兩三隻一蚊骨擺正選,可以進取 d 買一兩個貴少少而有條件爆分既球員搏下
好似 Baines、Ivanovic 呢類,一個有罰球、十二碼射,一個就多助攻、攻門,有機會攞二、三十分既

最後補充一句,球員得分高與低受到極多因素影響,好多時都難以預計
唔通我真係計到 Jedinak 下場有幾多個 tw、Diego Costa 有幾多個 sot 咩
但係,當中有其一定既機會率,大家應該朝呢個方向去諗,思考一下買人既準則
唔知做乜野無啦啦講左咁多無謂野
YFF Overall Rank
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
今季 Fantrax: 2
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2014-12-10
回 senal 的帖子
senal:講下我對而家 YFF 既形勢
因為大家都長期 keep 住個堆得分力高 / 低價既球員
(Courtois、Kelly、Cresswell、Tadic、di Maria、Fabregas、Moses、Sanchez、Diego Costa、Aguero etc...)
所以每週都只係鬥 2-4 個位,追分上前列比以往困難
....... (2014-12-10 19:46) 

神的啟示~
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2014-12-10
freezefox:即時變成大熱![表情] (2014-12-10 18:49) 

呢件本身都係大熱架啦,唔係咩

今週仲要 Fabregas 停賽
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2014-12-10
Seefood:thx奴奴 sig jed你重有無keep?? (2014-12-10 18:55) 

Siggy 上週放左,因為想 free 多位同 top 10 個班鬥,結果用左 Downing (多得個 5 分 )

Jedinak,呢個我本身無 keep,但上週有買,主要係想搏 -6 爆分 (多防守分 + 執球十二碼)
其實佢呢類幾特別,主要靠大量防守分搵食,間唔中又執一球,我覺得 keep 得過
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2014-12-10
Seefood:咁唔要[表情] (2014-12-10 18:58) 

愛華頓確定左首名出線,可能出二線兵踢呢場例行公事都唔定
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2014-12-10

仲 keep Chambers

Debuchy、K6 出返佢少左機會出場,當然有人受傷另計