• 9954閱讀
  • 342回復

WK 16 目標聖誕衝入top50!!! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2014-12-10
回 麻凡 的帖子
麻凡:神的啟示~[表情] (2014-12-10 19:49) 

只係講返一 d 好 basic 既野
YFF Overall Rank
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
今季 Fantrax: 2
離線KeL
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2014-12-10
回 senal 的帖子
senal:講下我對而家 YFF 既形勢
因為大家都長期 keep 住個堆得分力高 / 低價既球員
(Courtois、Kelly、Cresswell、Tadic、di Maria、Fabregas、Moses、Sanchez、Diego Costa、Aguero etc...)
所以每週都只係鬥 2-4 個位,追分上前列比以往困難
....... (2014-12-10 19:46) 

奴神
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2014-12-10
回 senal 的帖子
senal:Siggy 上週放左,因為想 free 多位同 top 10 個班鬥,結果用左 Downing (多得個 5 分 [表情])
Jedinak,呢個我本身無 keep,但上週有買,主要係想搏 -6 爆分 (多防守分 + 執球十二碼)
其實佢呢類幾特別,主要靠大量防守分搵食,間唔中又執一球,我覺得 keep 得過 [表情] (2014-12-10 19:55) 

今週計,  奴奴點睇Siggy/Mirallas

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線Seefood
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2014-12-10
回 senal 的帖子
senal:Siggy 上週放左,因為想 free 多位同 top 10 個班鬥,結果用左 Downing (多得個 5 分 [表情])
Jedinak,呢個我本身無 keep,但上週有買,主要係想搏 -6 爆分 (多防守分 + 執球十二碼)
其實佢呢類幾特別,主要靠大量防守分搵食,間唔中又執一球,我覺得 keep 得過 [表情] (2014-12-10 19:55) 

中場位我自己覺得今週要用downing+jed
而tadic away打burnley唔知會唔會爆分 度緊點入番佢
變相要郁得番nasri/sig 泥入番h10+tadic
後防今週開波入定baines 但如要入h10就要賣佢
離線Seefood
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2014-12-10
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:今週計,  奴奴點睇Siggy/Mirallas[表情]  (2014-12-10 20:34) 

sig得分都幾穩定 有死球又多助攻 十分8分應該唔難
m仔呢類入波都可能得10分 我請願留sig
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2014-12-10
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:今週計,  奴奴點睇Siggy/Mirallas[表情]  (2014-12-10 20:34) 

呢兩個,一個穩,一個搏
老實講,真係睇你中場想點佈署

Sigurdsson
得分來源多,有一定分數打底,其中以主場 d 分特別高,平均有成 11.1 分
對佢黎講,十分八分唔難攞
但好明顯,佢而家既踢法唔同左,今季射門次數俾以前少,少左入波機會
所以好多時就係得個十分八分

2011-2012 (佢屈分個半季)︰17 場,平均 3.9 次射門,有 7 個入球
2014-2015 (今季)︰14 場,平均 1.7 次射門,2 個入球

所以,如果我買佢,我對佢既期望係︰
佢可以幫我穩穩陣陣攞十分左右,回本咁上下啦
但係除非咁岩個週佢有入波,如果唔係好難上到 20+,而呢樣野又唔算經常發生既事

Mirallas
本身主要靠射門、入波攞分,如果呢兩樣都冇乜既,多數極低分收工
加上,佢不嬲體能麻麻,好多時 60-70 分鐘就換走,呢度都影響左佢既得分

不過,今週主場對全英超作客成績最差、最多失波既 QPR,咁又唔同講法
到時場波個形勢好可能係愛華頓主攻、QPR 死守,而佢就有好多埋門機會,甚至入波

所以,如果你想搏爆分,佢可能係今週頭三個最值得搏既中場之一
你用得佢,基本上就係搏佢入波,而唔係其他野

分析就係咁,唔知幫唔幫到你
2008-2009: 40 | 2009-2010: 1 | 2010-2011: 210 | 2011-2012: 64 | 2012-2013: 9 | 2013-2014: 157 | 2014-2015: 6
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2014-12-10
回 Seefood 的帖子
Seefood:中場位我自己覺得今週要用downing+jed
而tadic away打burnley唔知會唔會爆分 度緊點入番佢
變相要郁得番nasri/sig 泥入番h10+tadic
後防今週開波入定baines 但如要入h10就要賣佢[表情] (2014-12-10 21:41) 

依我上場睇,Tadic 得分其實受到好大影響,有幾個原因

1. S.Davis 搶晒死球開
2. 因為好多人傷,前場無乜選擇,佢要打中間,少左落底出波
3. 隊友唔生性,晒左佢 d 助攻,前場唔識同佢夾,完全無默契

所以除非佢無啦啦好鬼多 SOT,唔係都唔知點屈分,現價我未必考慮

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2014-12-10
回 senal 的帖子
senal:呢兩個,一個穩,一個搏
老實講,真係睇你中場想點佈署
Sigurdsson
....... (2014-12-10 22:13) 

感謝奴奴詳細分析
比左個明確方向我
我知點揀了

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2014-12-10
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:感謝奴奴詳細分析[表情]
比左個明確方向我[表情]
我知點揀了[表情] (2014-12-10 22:26) 

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2014-12-10
Seefood:sig得分都幾穩定 有死球又多助攻 十分8分應該唔難
m仔呢類入波都可能得10分 我請願留sig[表情] (2014-12-10 21:42) 

我都打算keep siggy

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 70  發表于: 2014-12-10
回 senal 的帖子
senal:依我上場睇,Tadic 得分其實受到好大影響,有幾個原因
....... (2014-12-10 22:23)

Tadic都唔使諗,偷價必用,話哂成隊進攻核心
但現價就唔多值,今週大把人揀

離線Seefood
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 71  發表于: 2014-12-10
回 senal 的帖子
senal:依我上場睇,Tadic 得分其實受到好大影響,有幾個原因
....... (2014-12-10 22:23) 

原來無死球開 無睇幾場完全唔知tim
離線Seefood
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 72  發表于: 2014-12-10
回 senal 的帖子
....... (2014-12-10 22:23) 

重要打中間 咁唔洗買鳥 慳番個位博第2件
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 73  發表于: 2014-12-10
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:Tadic都唔使諗,偷價必用,話哂成隊進攻核心[表情]
但現價就唔多值,今週大把人揀[表情] (2014-12-10 22:34) 

無可否認,佢本身係好波、屈到分既,但近期就真係受到一 d 困素影響,搞到好低分
離線senal
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 74  發表于: 2014-12-10
Seefood:原來無死球開 無睇幾場完全唔知tim[表情] (2014-12-10 22:37) 

我都係睇完上一場先知,前排好少睇 live,中伏