• 44939閱讀
  • 2595回復

22/23英超官方遊戲FPL Fantasy Premier League [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 105  發表于: 2022-07-31
我都post下陣先, 暫時咁搞, 放棄咗驚正選分鐘唔足的Nunez同Son. Son一來係Ricarlison的加盟, 二來真係貴咗少少, 唔介意佢在狀態果輪先入佢

之前好認真咁玩咗四季, 天昏地暗咁睇資料, 賽程, 人地的分析, 自己的分析. 今季係時候break一break, 輕鬆玩, 無前設希望達到XX的目標. 所以今季只係隨意睇下pre-season, 冇刨賽程, 冇睇reddit, 冇計劃前幾周如何換人, 幾時wildcard, team structure等等. 希望今季唔會俾個game牽住心情黎走, 例如早場爆個CS, 就成個周末都好無心情咁. 希望第一次玩個game, 唔係game玩我. 分享少少
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 106  發表于: 2022-07-31
之前有個世界冠軍, 愛記fan所以成季冇買過利記. 我打算都走下呢條路線, 成季唔買曼城, 車仔人!!

GW1無三個曼城人真係極唔合理, 好想要Haaland+Cancelo, 但又好想可以「有幸」曼城出閘甩轆時可以哈哈哈......

個世界冠軍成功因為當年Salah未加盟
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 107  發表于: 2022-07-31
見tot fans話隊波友誼賽完全唔識攻唔知仲用唔用kane好
離線朗仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 108  發表于: 2022-07-31
有咩5蚊/4.5蚊中場豬頭骨?  
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 109  發表于: 2022-07-31
回 朗仔 的帖子
朗仔:有咩5蚊/4.5蚊中場豬頭骨?[表情]   (2022-07-31 21:39) 

perreira,  bailey,  Murphy, willock

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 110  發表于: 2022-07-31
回 posouth 的帖子
posouth:我都post下陣先, 暫時咁搞, 放棄咗驚正選分鐘唔足的Nunez同Son. Son一來係Ricarlison的加盟, 二來真係貴咗少少, 唔介意佢在狀態果輪先入佢 [表情]
[圖片]
之前好認真咁玩咗四季, 天昏地暗咁睇資料, 賽程, 人地的分析, 自己的分析. 今季係時候break .. (2022-07-31 20:14) 

講得太對了!

真係要學識唔好比個遊戲影響自己個心情。變咗唔係玩GAME,係比個GAME 玩。

今季我都要嘗試玩得再輕鬆啲。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 111  發表于: 2022-07-31
posouth:我都post下陣先, 暫時咁搞, 放棄咗驚正選分鐘唔足的Nunez同Son. Son一來係Ricarlison的加盟, 二來真係貴咗少少, 唔介意佢在狀態果輪先入佢 [表情]
[圖片]
之前好認真咁玩咗四季, 天昏地暗咁睇資料, 賽程, 人地的分析, 自己的分析. 今季係時候break .. (2022-07-31 20:14) 

7-8 same
最後一句不能同意更多。。。

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 112  發表于: 2022-07-31
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:BTW bailey 又g
5.0[表情]  (2022-07-31 18:02) 

其實上季謝拉特已經力讚呢個球員,奈何正想重用之際又受傷⋯⋯⋯

今季可能終於可以大爆發都未定。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 113  發表于: 2022-08-01
回 freezefox 的帖子
freezefox:其實上季謝拉特已經力讚呢個球員,奈何正想重用之際又受傷⋯⋯⋯
今季可能終於可以大爆發都未定。  (2022-07-31 23:39) 

DIFFERENTIAL OF THE DAY 💥

🔥 3 goals & 1 assist in pre-season
🗓️ bou & EVE to start the season
🔙 9 goals and 8 assists in the 20/21 Bundesliga
🗣️ Gerrard - 'He's come back a different player'

🦁 Leon Bailey - £5.0m - 7.4% 🦁

保持健康應該有一番作為

離線朗仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 114  發表于: 2022-08-01
回 羅力亞 的帖子
羅力亞:perreira,  bailey,  Murphy, willock (2022-07-31 23:32) 

Thanks. 己入手PERRIRA BAILEY
希望MURPHY 有得出
如果唔係可能再要搭隻COLBACK..
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 115  發表于: 2022-08-01
回 朗仔 的帖子
朗仔:
Thanks. 己入手PERRIRA BAILEY
[表情]希望MURPHY 有得出
如果唔係可能再要搭隻COLBACK..

gilmour/winks可以留意下之後會唔會外借
如果你咁缺錢
再上小小5.5 neto就人人有一件

離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 116  發表于: 2022-08-01
Looking like the main template busters are going to be:

- Robbo over Diaz
- Kane over Haaland
- Mid-priced midfielders
- £8m midfielder
- Goalkeepers

Still a fair bit of variation within the template.

離線HINNNS
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 117  發表于: 2022-08-01
posouth:之前有個世界冠軍, 愛記fan所以成季冇買過利記. 我打算都走下呢條路線, 成季唔買曼城, 車仔人!! [表情] [表情] [表情]
GW1無三個曼城人真係極唔合理, 好想要Haaland+Cancelo, 但又好想可以「有幸」曼城出閘甩轆時可以哈哈哈......[表情] [表情] [表情]
....... (2022-07-31 20:21) 

咁似我玩左幾年都未買過一個曼聯人...
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 118  發表于: 2022-08-01
posouth:Saliba返返阿記, 隊中好似好多中堅. Gabriel同White都會穩正? 定係開始會5 at the back?
覺得A隊吸引D, 主要Cancelo+Bruno G. Diaz就覺得長遠會同Jota輪換, 或者最好情況係每場踼60-70分鐘換出.
....... (2022-07-31 12:42) 

white打右閘,gabriel saliba中堅
只愛足球
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 119  發表于: 2022-08-01
回 freezefox 的帖子
freezefox:
講得太對了!
真係要學識唔好比個遊戲影響自己個心情。變咗唔係玩GAME,係比個GAME 玩。
.......

羅力亞:

7-8 same
最後一句不能同意更多。。。

共勉之!