• 23699閱讀
  • 1803回復

2022-2023 風雨中的 NBA FANTASY 新球季又開始了 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 510  發表于: 2022-12-05
回 jimmy 的帖子
jimmy:其實咁講啦,你說的都對,但問題是
CURRY現在才34歲,GREEN32歲,這組合還有2-3年黃金時間
旁人當然說得很輕鬆,但。。。如果你是KERR,這2-3年會不繼續衝刺爭冠嗎?
KUMINGA?練成後一定能拿冠軍?
....... (2022-12-05 11:40)

以下並非我睇唔睇衰金州,  
係現況出黎金州,  要贏波就必需120-140%力先可以贏,
不單只係Klay 要keep 住接近4成7或以上既命中,
甚至乎連Curry 都要,  
金州今年既進攻變化減少,  所謂Green 既handoff 大師戰術, 就只能偷襲用,
其他拳頭, hammer, twirl, 低位比Wiggins 果個叫乜野, 一時唔記得左,
長年落黎,  對手習慣左, 更差既係執行者命中下降左,

Kerr 為左戰術運行, 另願用Anthony Lamb,  都唔用Moody Kuminga Wiseman,
你可能話, 3菜太young 執行唔到,  
一係Green 打長d 但又唔係好得,  佢體能夠鐘啦, 根本就唔可能好似以前甘,
二係用其他人去救,  DiVincezo?  Poole? 兩個都快自顧不下,
但就唔增加其他人可以參與既戰術,  就一味繼續兩頭唔到岸,
就算近幾場係贏返少少,  但問題依舊

[ 此帖被dolphindt在2022-12-05 13:50重新編輯 ]
離線chun1424
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 511  發表于: 2022-12-05
終於都傷完
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 512  發表于: 2022-12-05
回 dolphindt 的帖子
dolphindt:以下並非我睇唔睇衰金州,  
係現況出黎金州,  要贏波就必需120-140%力先可以贏,
....... (2022-12-05 13:47)

呢個就係nba既垃圾制度啦,你一路打第1,一路拎30pick
[ 此帖被jimmy在2022-12-05 14:01重新編輯 ]
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 513  發表于: 2022-12-05
人地免費拿勒邦占士
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 514  發表于: 2022-12-05
回 jimmy 的帖子
jimmy:人地免費拿勒邦占士 (2022-12-05 13:55)

仲要對人地忠誠,轉team就俾球迷x
[ 此帖被jimmy在2022-12-05 13:58重新編輯 ]
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 515  發表于: 2022-12-05
巴塞點解咁勁呀?除左有錢有知名度,青瞓仲做得好好
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 516  發表于: 2022-12-05
....... (2022-12-05 13:47) 

點解拿到3菜呀,係因為果兩年打得唔好,打得好你拎三毛好啦,仲3菜
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 517  發表于: 2022-12-05

強如波波教練,呢幾年都玩唔起隊波,拿不到核心,可以點變?
凡人贏天才?,nba既制度係要將強隊壓下

[ 此帖被jimmy在2022-12-05 14:22重新編輯 ]
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 518  發表于: 2022-12-05

你夠膽打8年第1,就拿8個30pick,別人都可能拿了一個勒邦占士一個鄧肯,仲要係平人工
你打得好,球員又要加人工,俾人工都唔緊要,俾奢侈稅先要命
人地值2000萬既球員,而家就俾緊幾百萬,你底薪拿左個球員,加埋奢侈稅仲貴過人地個明星新人
老老實實,三菜呢類球員,其他隊隊隊都養死10個8個啦🥹

[ 此帖被jimmy在2022-12-05 14:41重新編輯 ]
離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 519  發表于: 2022-12-05
完全唔明,  係回緊我??
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 520  發表于: 2022-12-06
....... (2022-12-05 13:47) 

我又覺得 Kuminga, Moody, Wiseman 的養成暫時都 on track
又未至於 100% 冇收獲
坊間都有唔少片講 GSW 點 train 新人

其實站在 GSW 的角度
呢 D 新人遲早會養成
但呢一刻佢的 focus 應該係再 champ
襯 Curry, KT, Green 呢D legend 仲o係度
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 521  發表于: 2022-12-06
Nembhard
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 522  發表于: 2022-12-06
dolphindt:完全唔明,  係回緊我?? (2022-12-05 23:08)

湯普森今日8個3分都輸,睇黎120%力都唔掂
[ 此帖被jimmy在2022-12-06 14:14重新編輯 ]
離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 523  發表于: 2022-12-06
回 ODIN 的帖子
ODIN:我又覺得 Kuminga, Moody, Wiseman 的養成暫時都 on track
又未至於 100% 冇收獲
坊間都有唔少片講 GSW 點 train 新人
....... (2022-12-06 13:04)

我唔係想話完全否定金州既養成,
我先講尤甚擔心既Kuminga,
幾個金州既寫手/utuber,  都移口同聲話, 宜家佢只做佢能做既野, 係好事,
尼個就係我最擔心, 甘樣係突破唔到佢既撞牆期,

站在金州角度,
係咪真係會等呢...? 尼個懷疑相當大,

可唔可以再champ, 以現況大膽估應該唔得,
Curry KT Green 已開始下滑(不論身體或其他,
再繼續每場120-140%甘損耗, 更難如願,
我講到甘, 好似好睇死金州甘, 唔係啊,
我估金州最後第6入到playoff架, 問題係第1輪?第2輪?

離線dolphindt
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 524  發表于: 2022-12-06
回 jimmy 的帖子
jimmy:湯普森今日8個3分都輸,睇黎120%力都唔掂 (2022-12-06 14:11) 

係呢...