• 4398閱讀
  • 72回復

關於【版主管理大堂】... [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2005-08-25
下?唔明。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2005-08-25
下面是引用垃圾桶於2005-08-25 00:53發表的:
但係太過混亂炒埋一碟都唔見得好過........
東一個西一個......

咁就要討論下大家認為邊一樣較適合於應用係好友囉..

能力越大..
下既決策更要謹慎呀..
離線pwwyk
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2005-08-25
下面是引用垃圾桶於2005-08-25 00:53發表的:
但係太過混亂炒埋一碟都唔見得好過........
東一個西一個......

依家真係東一個西一個,版主版又有,辦公室又有∼∼

咁你依家咪又係改左版主請假制度∼?係咪你個人喜好呢?
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2005-08-25
下面是引用pwwyk於2005-08-25 08:09發表的:
依家真係東一個西一個,版主版又有,辦公室又有∼∼
.......

不是個人喜好
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線lamb
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2005-08-25
我想問,呢個板主大堂刪左未?????如果未就刪左佢喇\

其實..少做少錯
唔做唔錯
個壇又唔係有d咩秘密  
如果話有d野板主先需要睇既野存在,好簡單,pm咪得囉...洗乜加個板

既然大家都想話要經過討論先決定加唔加板

刪左個板->進行討論->再決定要唔要加囉

依家好明顯好多人唔鐘意呢個新板喇!

何必攪到咁多人唔開心呢

做板主既都唔鐘意既時候,咁板主尊重個板主板講既野都有限..

最重要既係

可能有d板主覺得自己乜都唔係,連投票權都冇,最後決定辭職tim∼咁就冇瘾喇∼
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2005-08-25
下面是引用lamb於2005-08-25 09:05發表的:
我想問,呢個板主大堂刪左未?????如果未就刪左妘?
其實..少做少錯
唔做唔錯
個壇又唔係有d咩秘密  
.......

首先多謝閣下的意見

如果少做少錯的話

好友不會進步,直情應該連論壇都不要轉換,日日上不到論壇,時刻都為資料庫繁忙,可能會更迎合少做少錯,唔做唔錯的原則

版務大堂為論壇系統穩定,轉壇後可以順利令版主明白新論壇所有管理工具都要識用,再加上其他未發現潛在的東西,亦經過風險評估才決定開該版的,當然當呢d情況在日後慢慢改善的時候,我是樂意把大堂刪去的

我相信這不能單靠PM可以做到,一個版主遇到的問題,可能其他版主都會遇到,總不能分開幾十次發PM的

最快的方法當然是經版務大堂出通告,出教學

大家認為我在版務大堂所出的對大家不是有用的資料,但對網絡上無限的hackers來講,是極為重要及對好友危險的,所以才要開版,做多一重認證的程序

論壇如有任何的意外,影響的是現存好友的4400多位的會員,更加令人不開心
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2005-08-25
我都唔贊成宜家馬上刪左個版。因為反正都開左,不如謀定而後動。亦正如桶少所講,非常時期做非常事。可以權宜既。

問題係………做咩到左宜家,都唔正正式式開始討論呢個版既作用及存廢取向呢?各位版主:你地都係時候入黎表態同提出意見啦。其實話唔定唔少版主係支持有版主大堂。咁咪仲好。經過正式程序確認,大家可以明正言順咁開呢個版。何必容讓一個具爭議性既版一直存在係到呢?

令佢變成無爭議性,唔一定要刪左佢。將爭議變共識咪得囉。

另外,大家唔好誤會只係版主有權提出意見。我地更加需要會員既意見。好似冷咁就好好啦。以會員角度提出佢對呢個版既觀感。大家都可以知道會員既諗法,咪更容易制定政策囉。

盡快進行討論先係最緊要。

離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2005-08-25
唔好刪左呢個版啦
呢個板可能對板主好需要呢∼
請假之類都係個度
同埋一d板主會議
離線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2005-08-25
我唔贊成未經任何討論就開設呢個版.
尤其係muly都唔知

會唔會有少少唔尊重muly??
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2005-08-26
下面是引用可於2005-08-25 10:46發表的:
我唔贊成未經任何討論就開設呢個版.
尤其係muly都唔知
會唔會有少少唔尊重muly??

有同感...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線Erikson
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2005-08-26
其實我覺得唔駛將版主版睇得咁負面
係新壇開版主版既情序係有不妥之處
但係最重要問題係壇主同版主會點用個版
如果版主版既用途限制於處理版務既technical問題,我唔覺得有問題
當然應否處理technical以外事項就要大家有共識先得

講真要黑箱作業又何須要版主版,PM比版主版不是更黑箱嗎?
論壇既透明度始終係壇/版主控制
離線「隱」
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2005-08-29
下面是引用Erikson於2005-08-26 21:34發表的:
其實我覺得唔駛將版主版睇得咁負面
係新壇開版主版既情序係有不妥之處
但係最重要問題係壇主同版主會點用個版
如果版主版既用途限制於處理版務既technical問題,我唔覺得有問題
當然應否處理technical以外事項就要大家有共識先得
.......

冇錯,其實版主版都唔係話冇用既...
但係,依家係連muly都唔知...係咪應該同muly商量左先呢....?
唔可以一句唔聲就開左個版既....桶少下次唔好喇^^
不過既然開左就唔應該刪左佢就了事...而係諗下有咩方法去補救....
點樣介定咩野係o係office,咩野o係版主版度......?
另外透明度方面又點呢?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2005-09-14
PUSH……

查實……係咪又係無結果呢?

離線muly621
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2005-09-14
我主張併入【論壇政務總處】

其實一直係咁,我想公開D
世間事看似複雜,其實簡單,世間本無事庸人自擾之。天下庸人,莫過於所謂哲學家,從無到有,又從有到無,到處找問題,但卻得不到答案,不但自擾,更是擾人。
離線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2005-09-17
下面是引用垃圾桶於2005-09-15 23:05發表的:
公開左會有75%以上會有事

75%...
點計????
我覺得桶少你唔應該將一d唔肯定而且無根據既數據提出黎...