• 4397閱讀
  • 72回復

關於【版主管理大堂】... [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2005-08-24
下面是引用可於2005-08-24 14:36發表的:
就算係非常時期
就算係為穩定論壇
通知一聲都係必要吧?
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2005-08-24
通知是要的,這個我是同意的
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線工藤新一
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2005-08-24
下面是引用垃圾桶於2005-08-24 14:46發表的:
通知是要的,這個我是同意的

所以就係要通知一聲囉.
唔可以做0左之後就算,係唔係?

佢地既意思你明白嗎?
我地絕對冇責怪你的成份.
只係想你當你為個壇做0左d野之後
可以知會各位一聲.
讓各人都知道.
離線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2005-08-24
下面是引用柯南於2005-08-24 14:49發表的:
所以就係要通知一聲囉.
唔可以做0左之後就算,係唔係?
呇a既意思你明白嗎?
.......

因為始終好友屬於各位架嘛~
唔係執睡房咁簡單..^^
離線工藤新一
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2005-08-24
下面是引用可於2005-08-24 14:52發表的:
因為始終好友屬於各位架嘛~
唔係執睡房咁簡單..^^

當然明白~.
大家都係想好友好者.

絕對冇其他既意思~
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2005-08-24
下?唔係喎。我唔係咁既意思喎。

「做左之後知會聲」。咁你都做左,唔駛知會我都睇到啦。即係開個版主版,你做左。我見到。知唔知會都無分別。

我認為應該係「做之前知會聲」先岩喎。尤其要向壇主交代。呢點特別重要。

好似版主版,有呢個構思,應該先討論、商量,再做。你話非常時期……咁非常時期應該過左啦。咁宜家仲繼唔繼續KEEP呢個版,係咪應該討論下呢?

桶兄一方面話明白,但另一方面又做緊相反既野。有會員開TOPIC詢問,你唔係解釋比會員聽,而係粒聲唔出就將成個版「隱藏」左算。咁豈不是等如「眼不見為淨」?咁代表解決左個問題咩?完全無!只係「掩耳盜鈴」。你隱藏個版呢個動作,又係無經任何討論,自己決定就去馬。點解唔係刪左佢,唔係保留佢,而係隱藏佢?若然你覺得版主版根本無問題,又或者經討論後大家都想有版主版。咁根本唔駛隱藏左佢。直程開宗明義擺係到啦。宜家你隱藏左佢,係咪合符大部分版主既意願呢?天曉得。

呢樣野,同會員問點解會走個版主版出黎既問題完全係一樣既。

其實桶兄一直話唔掂行政工作,只管技術支援,但另一方面,又經常頒行好多新政策。而呢類政策,又多數未經商討既。唔少仲係影響頗大。仲要頒行時,LOCK埋個TOPIC,連入去比少少意見既空間都無。咁樣,的確有少許阻礙言路囉。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線pwwyk
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2005-08-24
係囉~又鎖post啦~ 有問題又問唔到,唔通要開新post?

http://www.hkbff.com/bbs/read.php?tid=210&fpage=1&toread=1

我係度再提提好了.
離線pwwyk
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2005-08-24
下面是引用freezefox於2005-08-24 18:13發表的:
.......
好似版主版,有呢個構思,應該先討論、商量,再做。你話非常時期……咁非常時期應該過左啦。咁宜家仲繼唔繼續KEEP呢個版,係咪應該討論下呢?
.......

版主版入面除左一篇有關後台(control panel)既使用方法外,其他文章全部都可以放係辦公室,回收總

站亦一樣.版主版有需要存在嗎?

最奇怪係版主請假要到版主版,咁普通會員又點知版主請左假?
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2005-08-24
下面是引用pwwyk於2005-08-24 23:26發表的:
版主版入面除左一篇有關後台(control panel)既使用方法外,其他文章全部都可以放係辦公室,回收總
.......

直接在版務安排出通告

垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線pwwyk
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2005-08-24
下面是引用垃圾桶於2005-08-24 23:29發表的:
直接在版務安排出通告

...可唔可以俾一句完整少少既句子丫!

冇頭冇尾,叫我點明丫~

唔係我理解能力有問題,係你表達能力有問題.
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2005-08-24
下面是引用pwwyk於2005-08-24 23:36發表的:
.......

回應你問版主請假o既問題吧...
只愛足球
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2005-08-24
下面是引用pwwyk於2005-08-24 23:36發表的:
.......

版主請假既原因直接係版主大堂出
引致既版務安排直接係政務總處出

垃圾桶四Be
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2005-08-25
下面是引用垃圾桶於2005-08-24 23:37發表的:

我諗良牙既意思係,版主請假,係辦公室開topic都可以。無必要係版主版。咁若然有唔想比人知既原因,要私底下講既……pm都得。反正唔想比人知既野,亦都唔會係版主版公開講。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2005-08-25
下面是引用垃圾桶於2005-08-24 23:37發表的:

感覺上有少少簡單事情複雜化..

從來好友既制度都係透明度高既..
即使以往我未做版主前
我都好清楚明白論壇政策同埋方法
亦都容易發表意見

而家..感覺上..身為版主可以參與政策制訂同埋好友大事既討論
都比以往作為會員時少...

桶少...係咪應該再諗清楚少少?

政出多門的弊端..
中國歷史二千多年例子比比皆是..
桶少三思啊
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2005-08-25
但係太過混亂炒埋一碟都唔見得好過........

東一個西一個......

垃圾桶四Be