• 5826閱讀
  • 52回復

好友論壇方向問題 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2006-07-18
引用第29樓sun2006-07-18 17:51發表的“”:
而家壇主就係處於迷茫階段麻...
我唔係建議整bt...三級野...你咪誤會左我意思...
.......
x鳳都叫早熟?
離線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2006-07-18
其實呢....我覺得好友無咩野吸引到班女仔(逃)

女仔數來數去得SUN姐,始希同淺雲,

女仔人流太少了,

注重足球既同時係咪都要吸引一下D對足球無興趣而想O係到吹下水,睇下野咁既人

當然足球仍係主線
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2006-07-18
我自己覺得宜家個方向冇咩問題呀,向住足球呢個方向一直都係muly你開壇既目標來架啦~

我諗最大既問題係圍繞住足球版以外既討論區吧~

針冇兩頭利,要有一個明確既方向就要犧牲左某方面既野.......
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2006-07-18
其實好友而家都ok架啦!!
但我覺得開球迷會係好的~~
但反對BT &色情!!
仲有就係好友0係冇波睇的時間真的好冷清,好多人都講過!!
但有個問題更重要的是post ge問題!!
我發覺好友呢排的post ge quality and quantity is worse than before.
好多人都因為做左特級會員就出小左好多聲~~
[ 本文被紅魔鬼marco在2006-07-18 19:10重新編輯 ]
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2006-07-18
想講既野樓上好友都差唔多講晒

我同意sun姐既建議
「我建議...定位足球唔好變...
多元化資訊...將足球版位堆落尾...將其他為主版...
吸番多d唔同階層既會員...期間"默"識一d有火既版主...
如果真係對足球有興趣既會員...相信唔會因咁既調動而流失的...」

希望多d有火既版主

總係覺得muly已經有諗法..?
離線工藤新一
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2006-07-18
其實我地應該要明白自己缺乏既係咩先.
如果真係要用足球為主導既(其實muly都係因為咁先會搞依個壇)
之後覺得如果係only講足球會比較單調而未能成功吸引多會員及成為一個好既論壇.

所以先會有依加既"壇",而唔係以前既"板"
其實依加可以講既係方向你已經定0左.
係點樣用其他既野去平衡~

=巴塞係用細哨做重心一樣.
點樣先可以用一套戰術去為細哨而踢一樣.

我地既問題就係點樣先可以用"足球"做重心.
而令到其他板一樣得到平衡.

主要既問題我覺得係太多人響(yahoo,aveego,吹水等板),令到其他板好冷清
點樣先可以令到其他板增加流量.
可以話係我地今次主要要討論既目標.
離線ryan_ho
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2006-07-19
我個人覺得依個post過一排之後就會好似以前咁, 無論內容有幾建設性, 都係會沉底, 但個壇轉變就不會太多

壇主, 我個人覺得依個時候其實你獨裁d, 自己做決定都冇所謂. 原因係好友太多人, 你一句, 我一句, 意見分歧, 結果就好多野都決定唔到/ 或者N世先至決定到少少野.

你其實應該都心中有數, 每個decision/ 政策都有佢地的cost/ benefit, 問太多都唔會影響到依個事實

係應該獨裁/自我時的時候獨裁/ 自我d係好事. 況且好友係你set up架~

(純個人意見)
離線muly621
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2006-07-20
唔該哂大家既意見

我會盡力
世間事看似複雜,其實簡單,世間本無事庸人自擾之。天下庸人,莫過於所謂哲學家,從無到有,又從有到無,到處找問題,但卻得不到答案,不但自擾,更是擾人。
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2006-07-20
support成人板

~

其實家下yahoo,aveego,hattrick3個足球game真係好多....
多到好多好友都玩唔晒....= ="....
muly你想吸引多D人入會既話
你要0係你想吸引0個類人既心態入手
到底0個D人諗咩呢?佢地會0係咩情況會變成長期會員呢?
然後製造出呢個情況﹐就會多呢D人入好友架啦~

例如game既.....如果我地遊器機板出消息夠快﹐又攻略﹐又preview﹐又簡介﹐又評價
0甘咪自然多打機既人入黎lor
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2006-07-20
引用第38樓tc22182006-07-20 01:01發表的“”:
support成人板 [表情] [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]
.......

好友game版既圍繞範圍太細啦……

一係we,cm,fm,同埋少數既RPG……

online既剩係得桌球,或者cs(呢樣都唔認真太多人有興趣……),d online game完全無人討論……

頂多係有d小遊戲較為頂癮……

咁好難吸引到打機既人入黎,姑勿論街機or online game……

離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2006-07-20
引用第39樓kch2006-07-20 01:31發表的“”:
.......

例如.........
離線tc2218
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2006-07-20
引用第39樓kch2006-07-20 01:31發表的“”:
.......

係呀﹐所以為打機我都唔會0係好友search
根本無乜作用
係FM同WE會上黎吹下
但係真係detail既都係睇其他壇

game區係example 0者
muly你諗下想吸咩人
再諗開發邊個區啦~
離線傻強*
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2006-07-20
.......

我相信大部分人想搵有關online game既資料

都會去d大型既遊戲論壇

點都唔會去好友搵啦
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2006-07-20
引用第40樓超迪仔2006-07-20 01:38發表的“”:
例如.........

你指咩先?
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2006-07-20
引用第43樓kch2006-07-20 14:15發表的“”:
你指咩先?

佢只係舉出一個example叫muly有一個明確既目標,再針對住呢個方向發展~