• 576372閱讀
  • 33685回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30180  發表于: 2020-08-11
首簽Tsimikas, 終左右閘都有替補了

2016年Klopp加盟以黎, 我地的簽人方向都冇變過, 適合的球員寧願高於市價都要入, 二線兵或者potential talent就盡量低價錢揾bargain. 4-5年來, 除咗Wijnaldum時的25M, 一直都無偏離過.

Fitness buys (15M or below):
Grujic
Karius - miss
Matip - hit!
Klavan
Solanke - miss
Robertson - hit!
Shaqiri - miss
van den Berg - too early to tell
Elliott - too early to tell
Minamino - too early to tell
Tsimikas - too early to tell

Big Bucks buys (30M or above):
Mane - hit!
Salah - hit!
Oxlade
van Dijk - hit!
Keita
Fabinho - hit!
Alisson - hit!

Exception (not in the usual price range):
Wijnaldum - hit!

大手筆交易的球員, 除Oxlade同Keita外, 其他五個已經係無可置疑的骨幹, 成功率真係好鬼高. 頭三年每年都有重點球員引入, 直到上季, 終於第一次收爐, 正選球員只係入咗Minamino一個. 今次一件Tsimikas已經差不多等同上季的買人支出, 再要入貨的話可能真係靠賣唔賣到手頭以前的fitness buys.

唔多期望今季有大手交易了. 俾多D機會青訓為王道

Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30181  發表于: 2020-08-11
老實講,沙基利我又唔覺得係 Miss 既。唔用佢,用唔著佢者。但要用起上黎,其實落親場都交到貨咁滯。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線lung
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30182  發表于: 2020-08-11
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30183  發表于: 2020-08-11
回 lung 的帖子
lung:https://www.youtube.com/watch?v=Rb7HXjKg0GQ  Update 左既廣告[表情]  (2020-08-11 13:17) 

之前有睇過,真係幾正!

離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30184  發表于: 2020-08-11
回 lung 的帖子
lung:https://www.youtube.com/watch?v=Rb7HXjKg0GQ  Update 左既廣告[表情]  (2020-08-11 13:17) 

第一次睇, 由女仔角度出發, 又幾唔同    

Torres  
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30185  發表于: 2020-08-11
回 freezefox 的帖子
freezefox:老實講,沙基利我又唔覺得係 Miss 既。唔用佢,用唔著佢者。但要用起上黎,其實落親場都交到貨咁滯。 (2020-08-11 10:41) 

要用果陣又傷
離線Zxen
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30186  發表于: 2020-08-12
回 lung 的帖子

好喜欢这个广告。
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30187  發表于: 2020-08-12
回 lung 的帖子

經常youtube surfing既時候都會彈呢個廣告出黎,係正既~
離線羅力亞
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30188  發表于: 2020-08-12
Re: Thiago

- Player wants to leave
- Bayern will let him go for a “fair fee (30 mill euro plus)
- Liverpool favorite to get him
- Man City could enter the race. Thiago was Pep’s favorite at Bayern

YFF:12-13:499 13-14:217 14-15:215 Fantrax:15-16:3 16-17:20 17-18:3 18-19:18 19-20:7 21-22: 9 22-23: 3 FPL 2018-19:94638 2019-20:98734 2020-21:8005
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30189  發表于: 2020-08-12
泰亞高其實岩唔岩我地用架?

離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30190  發表于: 2020-08-13
回 freezefox 的帖子
freezefox:泰亞高其實岩唔岩我地用架? (2020-08-12 19:05) 

吹咗好耐, 如果30M合理的好多球會都搶咗, 唔使聽佢主席成日放口風推銷  

我諗呢單要同Wijnaldum一齊考慮, Wijnaldum得番一年約, 唔知咩事仲未續約到, 但球會必須今個夏天有決定, 一係續一係賣, 唔可以俾Emre Can事件重演.

Wijnaldum賣的話假設都係25-30M價位, 如果行到果步, 咁唔介意引入Thiago替補. 個人好buy Thiago, 但傷患紀錄係最大隱憂, 買佢大約預2/3時間出得. 由Coutinho, Lalala, Keita等等, 我地個個攻中都似傷多過踼咁, 所以呢點都會幾擔心.  
離線謝拉傑
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30191  發表于: 2020-08-13
回 posouth 的帖子
posouth:吹咗好耐, 如果30M合理的好多球會都搶咗, 唔使聽佢主席成日放口風推銷  [表情]
我諗呢單要同Wijnaldum一齊考慮, Wijnaldum得番一年約, 唔知咩事仲未續約到, 但球會必須今個夏天有決定, 一係續一係賣, 唔可以俾Emre Can事件重演.
....... (2020-08-13 02:55) 

停哂了,無傾續約了。
有d可惜。
大家都滿意現狀,但係無再傾約既事。

杜姆同泰亞高都係剩一年約,杜姆都30歲了,應該係想有份靚既老人約,或者覺得呢度既歷史任務已完想番荷蘭收山都唔定。
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30192  發表于: 2020-08-13
回 謝拉傑 的帖子
謝拉傑:停哂了,無傾續約了。
有d可惜。
大家都滿意現狀,但係無再傾約既事。
....... (2020-08-13 09:49) 

咁大鑊?  

軒仔宜家份約去到佢33歲, Milner份約去到佢36歲, 都講緊有100k周薪上下, 我諗Wijnaldum想續的話球會應該肯俾合理人工, 係可能真係佢想改變下了.

咁我會寧願忍痛即係賣了, Wijnaldum係極適合我地打法, 但未至於值得以20-30M去享用多佢一季. 賣出佢+Grujic+Wilson的話最少執番50M, 夠買番件Keita水平的中場中接班  
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30193  發表于: 2020-08-13
點解會開始吹屈福特既Sarr架.......仲要話標40M
離線lung
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30194  發表于: 2020-08-13
回 posouth 的帖子
posouth:點解會開始吹屈福特既Sarr架.......仲要話標40M [表情] [表情]  (2020-08-13 10:13) 

我地慣左買屈過我地機既球員  BENTEKE MANE SARR ...