• 576816閱讀
  • 33692回復

◤紅軍研究所◢ - ☆ You'll Never Walk Alone ☆ 永不言敗! [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33630  發表于: 04-05
Jones同Robertson有sub, 對曼聯多番兩件選擇. Gakpo入球都幫一幫到信心. Endo今場應該只係休息, Klopp話要出都出到, 唔到係正確決定.

Konate傷個刻嚇死, 不過最後又起得番起身, 最終竟然踼足90分鐘
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33631  發表于: 04-05
我都唔明點解會比加雲貝治正選都唔比艾利洛正選。

加雲落到場幾乎係零作用。傳送唔得,突破唔得。最慘係,佢啲FIRST TOUCH 真係慘不忍睹。次次第一腳波都唔知彈咗去邊。

高美斯只能做啲簡簡單單既工作。你要佢好似AA 咁打閘又要移入中路,又要較炮又要推進又要分波,佢咪次次一去到最尾個腳咪交失囉。 佢係做唔嚟就係做唔嚟架啦。無得迫架喎。 你調羅拔臣入去打閘,你都唔會要佢移入中路做控球後防架啦。 呢個唔係佢擅長工作嘛。何必次次都要放大佢既缺點?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33632  發表于: 04-05
回 freezefox 的帖子
freezefox:我都唔明點解會比加雲貝治正選都唔比艾利洛正選。
加雲落到場幾乎係零作用。傳送唔得,突破唔得。最慘係,佢啲FIRST TOUCH 真係慘不忍睹。次次第一腳波都唔知彈咗去邊。
....... (2024-04-05 10:50) 

可能上場Szoboszlai打左邊麻麻掛
不過今場打返右邊都唔係好得加埋Gravenberch仲屎過佢
搞到中場下下斷, 前面又拎唔到波
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33633  發表于: 04-05
回 TuNg 的帖子
TuNg:可能上場Szoboszlai打左邊麻麻掛
不過今場打返右邊都唔係好得加埋Gravenberch仲屎過佢
搞到中場下下斷, 前面又拎唔到波 [表情] (2024-04-05 11:56) 

好彩鐘斯出得返了⋯⋯

左邊比返鐘斯打啦。

離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33634  發表于: 04-08
今場咁重要先唔出konate
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33635  發表于: 04-08
xG計, Man Utd (0.87) 2-2 (3.92) Liverpool

Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33636  發表于: 04-08
回 posouth 的帖子
posouth:xG計, Man Utd (0.87) 2-2 (3.92) Liverpool
[表情]
 (2024-04-08 20:40) 

曼聯場場都係咁上下但係都好少輸
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33637  發表于: 04-09
其實睇完上半場,都心知不妙。完全係足總杯個場既翻版。

但仲要比個場更誇張。

上半場係完全壓住嚟踢。曼聯係連少少還拖既能力都無。半場射十幾次龍,但啲射門質素真係⋯⋯⋯⋯

離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33638  發表于: 04-09
freezefox:其實睇完上半場,都心知不妙。完全係足總杯個場既翻版。
但仲要比個場更誇張。
....... (2024-04-09 11:00) 

國際賽之後開始d把握力都未好過
同埋次次重要關頭把握力最好既jota都傷左
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33639  發表于: 04-09
回 TuNg 的帖子
TuNg:國際賽之後開始d把握力都未好過 [表情]
同埋次次重要關頭把握力最好既jota都傷左 [表情] (2024-04-09 11:46)

五個前鋒, 得一個係俾到人信心入球, 就係傷咗果個Jota. 我地的鋒線點解會搞成咁?

Nunez繼續係群龍之首, 英超之中作為把握力最差前鋒, 頭三位係:

Nunez     xG=17.7, G=11->18
N.Jackson xG=14.5, G=9->15
Haaland   xG=23.6, G=19->24

Nunez的xG有成17.7, 17.7!! 點可能只係得11球, 佢係好應該入咗18球, 爭緊金靴奬, 起碼!!    

順便睇埋超額把握力的一邊, 佢三個都咁出色

Son       xG=10.4, G=15->10
Foden     xG=9.6,  G=14->10
Palmar    xG=12.2, G=16->12
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33640  發表于: 04-09
freezefox:其實睇完上半場,都心知不妙。完全係足總杯個場既翻版。
但仲要比個場更誇張。
....... (2024-04-09 11:00) 

Nunez係能力問題, 但Salah, Diaz, Gakpo係信心問題, 三個都見過佢地把握得好好!

唔知, 或者係heavy pressing的代價, 體力俾普通鋒線更大付出, 需要埋腳一時對腳已經唔多聽使咁
離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33641  發表于: 04-09
posouth:五個前鋒, 得一個係俾到人信心入球, 就係傷咗果個Jota. 我地的鋒線點解會搞成咁?
Nunez繼續係群龍之首, 英超之中作為把握力最差前鋒, [表情] 頭三位係:
....... (2024-04-09 18:52) 

Palmer都係靠12碼
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33642  發表于: 04-10
posouth:Nunez係能力問題, 但Salah, Diaz, Gakpo係信心問題, 三個都見過佢地把握得好好!
唔知, 或者係heavy pressing的代價, 體力俾普通鋒線更大付出, 需要埋腳一時對腳已經唔多聽使咁 [表情]  (2024-04-09 18:56) 

紐尼斯係腦筋問題⋯⋯⋯

離線TuNg
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33643  發表于: 04-10
freezefox:紐尼斯係腦筋問題⋯⋯⋯ [表情] (2024-04-10 00:49) 

其實diaz都係, 完全唔識配合
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33644  發表于: 04-10
回 TuNg 的帖子
TuNg:其實diaz都係, 完全唔識配合 [表情] (2024-04-10 11:04) 

絶對, Diaz係我心中的角色係類似Babel果種, Plan B球員, 當球賽膠著狀態時, 換入黎製造混亂, 希望有意外效果. 我諗我最唔中意佢係次次個波去到佢到, 進攻節奏就停咗, 玩玩玩玩一輪, 橫傳或傳後, 天呀!  

佢加盟的冬天, 最初半季真係幾突出, 腳下功夫好, 過到人. 宜家連一對一都唔得, 變咗好似技窮到得番勤力同唔易傷兩點. 睇佢好似睇緊一個唔識扭波的Zaha咁, 好辛苦睇果個