• 5605閱讀
  • 51回復

壇主 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線ryan_ho

發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2006-08-17
我希望你可以正視依件事, 佢依家話埋我屋企人, 話佢地冇人性, 唔識教

我希望你可以對某人 take action, 話俾佢聽乜叫尊重, 佢話我就算la, 我老豆都唔識佢, 亦好可能大佢起碼十年, 佢重乜話我老豆???

當然, 我有話翻佢人渣同cheap要話埋人地屋企人先至開心, 你都可以一次過處理
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2006-08-17
得啦~~

唔駛你講muly都一定會處理!

邊個係「先撩者」,佢會定奪
只愛足球
離線ryan_ho
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2006-08-17
我唔會係到reply 佢的 message, 但我絕對認為佢有話我屋企人, 而佢係冇資格咁講

重將我的住事當笑話

大家評下理la

at 191:
QUOTE:
引用第191樓freezefox於2006-08-17 01:40發表的“”:

正題咪就係:

點解宜家D死靚仔咁無家教囉。騎…騎……

結論咪:佢老豆唔識教囉。哈!!哈!!哈!!

.......

我岩唔岩呀?壇主?哈…哈…哈……
離線ryan_ho
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2006-08-17
引用第1樓迪克2006-08-17 02:18發表的“”:
得啦~~
唔駛你講muly都一定會處理!
邊個係「先撩者」,佢會定奪

ok
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2006-08-17
引用第2樓ryan_ho2006-08-17 02:20發表的“”:
我唔會係到reply 佢的 message, 但我絕對認為佢有話我屋企人, 而佢係冇資格咁講
重將我的住事當笑話
大家評下理la

唔建議大家o黎評理喇~

唔駛煩亦唔好煩~

muly呢次獨裁得喇!!
只愛足球
離線muly621
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2006-08-17
我睇哂"家教問題~"的post

我最先見到[170 樓] 出現問題,ryan_ho哩件事的確係先掀起罵戰

你有無證據提出freezefox在更早的post有挑釁性言論?

但之後2位冷嘲熱諷,2位的言論都不可取!!
世間事看似複雜,其實簡單,世間本無事庸人自擾之。天下庸人,莫過於所謂哲學家,從無到有,又從有到無,到處找問題,但卻得不到答案,不但自擾,更是擾人。
離線ryan_ho
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2006-08-17
引用第5樓muly6212006-08-17 02:26發表的“”:
我睇哂"家教問題~"的post
我最先見到[170 樓] 出現問題,ryan_ho哩件事的確係先掀起罵戰
你有無證據提出freezefox在更早的post有挑釁性言論?
.......

首先, 我指的係佢話家人果度, 和老狐同我的對答應該分開睇

係 [167 樓], 呢d講笑既就梗係無野啦。

但有d人真係無人性架嘛!打仔者,你估個個係你殺父仇人咩?有咩理由用到郎牙捧呀,兩節棍呀,捧球棍呀呢d咁重型既攻擊性武器先?

打仔法,打到佢變白痴都有之!

呢!我就岩岩識個白痴,就係細細個就比個老豆亂棍咁打,日打夜打下,打到short左……

宜家成日以為自己係包青天,日日為民請命,話要告d阿嬸過馬路唔睇燈,告d阿伯係維園「遊蕩」喎……

真係睇見到鄧佢凄涼!

--------------------------
-
重有, 係215樓佢自己都話"兩野就發哂爛渣無哂儀態"... 佢自己都間接承認左寸我"兩野"我先"
發哂爛渣"

你睇我就知一早收哂衫等訓覺啦。

氣度自如。  

宜家後生仔就唔同啦,少年氣盛,兩野就發哂爛渣無哂儀態。EQ咁鬼低,校際辯論都輸死你啦。你仲話第日要做「專業人士」喎……

真係笑大人個口。你見過有醫生做做下手術發老脾,則師畫畫下則發爛渣,律師係個法庭到因為唔夠人講就破口大駡既未?我今日就有幸拜會到一個囉。

呀,不過要佢考到個牌先講……
離線ryan_ho
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2006-08-17
再者, 屋企人同好友與好友之間的罵戰係應該分開睇, 點罵都唔應該講他人的父母
離線muly621
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2006-08-17
但我岩岩返睇見到[154 樓] 已經出現問題

============================================================

[141 樓]ryan_ho

始終暴力都係解決唔到問題

我細過都比老豆阿媽打過, 阿媽用籐條, 老豆甚至尊登買打棒球的球棒來打, 亦試過比阿婆用熟緊菜的鑊產辣落我手脾到, 到今日重有印, 但係咪打完我我就會做到佢地心中所想呢???

唔係架

特別係人越大, 越發覺佢地咁樣係好錯, 如果比我係街見到有細路比屋企人咁打, 我一定報警, 好過又多過受害者

=============================================================
[154 樓]freezefox

如果係咁疑打下d細路都話可悲……

嘩,咁攪到要出動郎牙捧呀,捧球棍呀,雙節棍黎打仔個d人又可以點形容呢?可悲都不如架啦喎……

死囉,死囉………

自已個老豆連仔都唔識教既人……教出黎既又會係咩呢?

千古疑案呀,千古疑案呀。
=================================================================

freezefox你有無證據提出ryan_ho在更早的post有挑釁性言論?
世間事看似複雜,其實簡單,世間本無事庸人自擾之。天下庸人,莫過於所謂哲學家,從無到有,又從有到無,到處找問題,但卻得不到答案,不但自擾,更是擾人。
離線ryan_ho
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2006-08-17
係呀, 我只不過講翻我細過唔開心的事情(被屋企人打), 同埋我點睇體罰依樣野, 佢就係 154出個咁的係post, 當我依d往事係笑話咁講
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2006-08-17
引用第8樓muly6212006-08-17 02:40發表的“”:
但我岩岩返睇見到[154 樓] 已經出現問題
============================================================
[141 樓]ryan_ho
.......

嘩……你叫我呀原來……我無追呢到架。

137同149呀……

你唔係已經睇哂個topic架咩?

你要我寫幾千字黎同佢咬我都唔驚。不過我覺得無必要啦,係話?邊個生事在先,係人都睇到啦。死咬爛咬都無意思。

http://hkbff.com/bbs/read.php?tid=26222&fpage=&toread=&page=10

你將呢個TOPIC示眾三日等大家入黎評下理囉。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線muly621
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2006-08-17
家教問題~

ryan_ho在[137 樓]首次發言

我追post見到最早出現挑釁性言論freezefox在[154 樓]的回應

有無人見到有更早既挑釁言論?

頭都暈…有無枉判?
離線ryan_ho
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2006-08-17
壇主, 請問137同149有邊句係直接或者間接講緊老狐呢???

149:
引用第144樓神彤於2006-08-16 21:08發表的“”:
當然係適當既體罰
如果我阿媽好似你阿婆咁
我實同佢死過
但係e家有d細佬我有時都好想郁佢

同埋唔知咁講得唔得, 我覺得要靠打先教得到d細路的人其實係唔懂得教細路同埋唔懂得點樣同細路溝通, 簡單d講係好可悲, 對個細的亦好唔公平

137:
引用第6樓柯南於2006-08-16 17:50發表的“”:

今日佢地都有....=.="""

依加d小朋友真係唔打得??

睇左d post, 見有d人讚成體罰, 千萬唔好呀~ 依家就算打d細路都係犯法架, 上個月報紙都登左單, 係天水圍架, 個細路有"籐條印"係手同腳到, 被阿媽打完重趕出去, 結果管理員報警, d警察之後告個阿媽虐兒
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2006-08-17
muly,你現在即是決定公審,問各會員意見嗎?
只愛足球
離線muly621
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2006-08-17
引用第10樓freezefox2006-08-17 02:53發表的“”:
嘩……你叫我呀原來……我無追呢到架。
.......

137,149

哩2個post係有影射你?可唔可以講影射你邊個post?