• 5615閱讀
  • 82回復

[好友Preview]曼聯(Man Utd)v熱刺(Tottenham) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線雲佬~~SY
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2007-08-23
引用第29樓nealtsang2007-08-23 23:41發表的“”:
MU現時最大問題係無一個可信賴射手,如雲佬、安歷卡等球員。其實此問題上季已存在,只不過C7太出色,一季入20多球,以MU經常壓住人踢而中場C7入球比前鋒朗尼還多,反映前鋒把握能力不足,季中拿神加盟幫MU解決了入球把握問題,但現時朗尼受傷,此問題更突出。查維絲並不是一槌定音球員,是拿球策動攻勢核心,但初來報道,隊內大把大佬,查記很難踢。所以MU已有大量有級數中場球員,應盡快收購正中鋒,如安歷卡、馬隆京治(Watfprd)、Ashton (WestHam)等。
Spur我想是教練早耳的問題,每個位都有多位球員輪換,但誰出場就無一個標准,如上季李榮標,每場都踢得好,但季中又多買一個左閘,雖然可增強競爭,但出場標准不明確,踢得好下場除時無得踢,反而令士氣下降。
今場MU主場,預計又壓住Spur,Robinson乃20多年英格蘭最屎國腳龍門,料MU應有波入;VDS今季狀態下降,Spur打防守反擊好,R. Keane上場鬥志高,可能有波入;比數1:1。

頭果段mu 分析得幾好..但我認為比數會係mu2:1tot
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2007-08-23
引用第29樓nealtsang2007-08-23 23:41發表的“”:
MU現時最大問題係無一個可信賴射手,如雲佬、安歷卡等球員。其實此問題上季已存在,只不過C7太出色,一季入20多球,以MU經常壓住人踢而中場C7入球比前鋒朗尼還多,反映前鋒把握能力不足,季中拿神加盟幫MU解決了入球把握問題,但現時朗尼受傷,此問題更突出。查維絲並不是一槌定音球員,是拿球策動攻勢核心,但初來報道,隊內大把大佬,查記很難踢。所以MU已有大量有級數中場球員,應盡快收購正中鋒,如安歷卡、馬隆京治(Watfprd)、Ashton (WestHam)等。
Spur我想是教練早耳的問題,每個位都有多位球員輪換,但誰出場就無一個標准,如上季李榮標,每場都踢得好,但季中又多買一個左閘,雖然可增強競爭,但出場標准不明確,踢得好下場除時無得踢,反而令士氣下降。
今場MU主場,預計又壓住Spur,Robinson乃20多年英格蘭最屎國腳龍門,料MU應有波入;VDS今季狀態下降,Spur打防守反擊好,R. Keane上場鬥志高,可能有波入;比數1:1。

講得好詳細...........
離線sagiio
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2007-08-24
引用第8樓icebati2007-08-23 22:06發表的“”:
曼聯會炒熱剌 [表情]

我都有同感∼
而且我唔覺得熱刺有能力洞穿MU大門添∼
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2007-08-24
引用第32樓sagiio2007-08-24 00:42發表的“”:
我都有同感∼
而且我唔覺得熱刺有能力洞穿MU大門添∼

洞穿
離線小kit
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2007-08-24
但tot上場入4粒,,,信心都返唔少啦,,
離線weijian1988
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2007-08-24
引用第34樓小kit2007-08-24 00:45發表的“”:
但tot上場入4粒,,,信心都返唔少啦,,

那是对sun吗.....

是吗??忘记了...
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2007-08-24
引用第35樓weijian19882007-08-24 00:46發表的“”:
那是对sun吗.....
是吗??忘记了... [表情] [表情]

係打比郡咋....更加第一場輸俾新特蘭......
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2007-08-24
引用第36樓任天痕2007-08-24 00:56發表的“”:
係打比郡咋....更加第一場輸俾新特蘭......

哦,忘记了.....
離線realwayutd.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2007-08-24

分析得好詳細
但既然Robinson咁屎,曼聯往績羸哂,沙夏又可以復出,無理由你會估和波呀!
離線LemonYork
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2007-08-24
引用第38樓realwayutd.2007-08-24 01:12發表的“”:
分析得好詳細 [表情]
但既然Robinson咁屎,曼聯往績羸哂,沙夏又可以復出,無理由你會估和波呀!

曼联今次主塲肯定搏命, 但 如果 VDS 出唔到, 仲要用三号門將, 我諗都幾難 keep 到 CS. 但嬴波開齋嘅機会就應該幾大, 所以我估今場都会出現大比數嘅曼联驘波波胆. 我估 2:1 & 3:2 !!! 有無 brother 夠胆搏沙夏呢 ?   我都心大心細, 想將泰維C轉沙夏 .........
離線nealtsang
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2007-08-24
我估和因為MU黑開有條路,跟紅頂白,一沉百踏。
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2007-08-24
引用第39樓LemonYork2007-08-24 02:26發表的“”:
曼联今次主塲肯定搏命, 但 如果 VDS 出唔到, 仲要用三号門將, 我諗都幾難 keep 到 CS. 但嬴波開齋嘅機会就應該幾大, 所以我估今場都会出現大比數嘅曼联驘波波胆. 我估 2:1 & 3:2 !!! 有無 brother 夠胆搏沙夏呢 ?   我都心大心細, 想將泰維C轉沙夏 .........

我也想博,可是也怕他没出场....
離線基斯坦奴
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2007-08-24
覺得曼聯會贏3比零
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2007-08-24
引用第42樓基斯坦奴2007-08-24 09:30發表的“”:
覺得曼聯會贏3比零 [表情]

ToT 没球进??
離線基斯坦奴
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2007-08-24
引用第43樓weijian19882007-08-24 09:32發表的“”:
ToT 没球进??

這是個人覺得