• 5876閱讀
  • 79回復

[意見]有一件事,我想搵大家傾傾 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 45  發表于: 2007-11-16
咁我咪唔可以係公司上好友.......
離線雲佬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 46  發表于: 2007-11-16
引用第37樓垃圾桶2007-11-15 20:06發表的“”:
數量大約5-10個

咁我係其中一個啦
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 47  發表于: 2007-11-16
睇黎個5-10個一次過黎哂呢個topic 到發言喎。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 48  發表于: 2007-11-16
引用第45樓任天痕2007-11-16 14:15發表的“”:
咁我咪唔可以係公司上好友....... [表情] [表情]

我大部分時間都係公司上架喎………

係公司上就唔係real ip 架啦?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 49  發表于: 2007-11-16
引用第43樓本用戶不存在2007-11-16 11:50發表的“”:
我反對呢個建議。

理由呢?

離線雲佬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 50  發表于: 2007-11-16
引用第47樓freezefox2007-11-16 14:45發表的“”:
睇黎個5-10個一次過黎哂呢個topic 到發言喎。 [表情] [表情]

其實個5-10個咪我係我地呢幾個老野囉

以我所知咪我, 你, 老舒, 老任, borisli, 傑少, 師妹, 都佔左七個囉
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 51  發表于: 2007-11-16
引用第50樓雲佬2007-11-16 15:04發表的“”:
其實個5-10個咪我係我地呢幾個老野囉 [表情] [表情] [表情]
以我所知咪我, 你, 老舒, 老任, borisli, 傑少, 師妹, 都佔左七個囉

比我一個唔覺意睇倒你講我是非喎....

我唔知咁做會唔會"對我"有影響...

但如果真係有...我一定會反對...

我預備在好友養老架麻.....XD
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 52  發表于: 2007-11-16
其實似唔關internal ip用家所為, 而係其他人對某內聯網attack而間接再對hkbff作出attack~
所以首先用internal ip既好友, 要自發攪攪個公司個system先~

而且我前公司個server及網站係試過發生同樣問題, 而個server己經再起過ga la~
而我又己經離開左果處la~
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 53  發表于: 2007-11-16
其實好友應該都幾多電腦高手架,點解次次一傾呢類話題就無人肯比意見呢?

連老舒呢D 「外行」都講到野,我相信有一班「內行」一定可以比出更精準既意見。

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 54  發表于: 2007-11-16
引用第53樓freezefox2007-11-16 16:23發表的“”:
其實好友應該都幾多電腦高手架,點解次次一傾呢類話題就無人肯比意見呢?
連老舒呢D 「外行」都講到野,我相信有一班「內行」一定可以比出更精準既意見。

恕我大膽直言,每次桶兄發表新野或者有好友提問時,佢都好似覺得我地唔識費事答,咁既「一言堂」作風仲邊有人肯俾意見喎。
離線雲佬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 55  發表于: 2007-11-16
引用第52樓老Shearer舒2007-11-16 15:46發表的“”:
其實似唔關internal ip用家所為, 而係其他人對某內聯網attack而間接再對hkbff作出attack~
所以首先用internal ip既好友, 要自發攪攪個公司個system先~
而且我前公司個server及網站係試過發生同樣問題, 而個server己經再起過ga la~
而我又己經離開左果處la~ [表情]

我唔明, 我有乜野搞呀
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 56  發表于: 2007-11-16
引用第49樓freezefox16-11-2007 14:45發表的“”:
理由呢? [表情] [表情]

或者咁講,我至少完全不能理解樓主呢個建議既「真正原因」。

四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 57  發表于: 2007-11-16
引用第54樓borisli8816-11-2007 16:34發表的“”:
恕我大膽直言,每次桶兄發表新野或者有好友提問時,佢都好似覺得我地唔識費事答,咁既「一言堂」作風仲邊有人肯俾意見喎。

你咪咁直接啦。
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 58  發表于: 2007-11-16
引用第57樓本用戶不存在2007-11-16 16:39發表的“”:
你咪咁直接啦。 [表情]

咪ot...

似我咁先好麻...XD
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 59  發表于: 2007-11-16
引用第52樓老Shearer舒2007-11-16 15:46發表的“”:
而我又己經離開左果處la~ [表情]

下,唔係個個都可以叫公司的電腦部攪的咁的野喎,除非你好高職位.......