• 15543閱讀
  • 304回復

[論壇公佈]好友更換伺服器計劃---進入第二步 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 90  發表于: 2008-03-14
引用第83樓任天痕2008-03-14 15:56發表的“”:
月底有冇答案,同我ban你所講話IT人冇management skill有咩關係.........?
每樣人、或每行的人,都有叻、唔叻......點可以一概而論的........

可以係完全無關既...

呢一招我岩岩係個垃圾桶度學返黎既...........

但無可否認...我係將佢搵人代入而已...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 91  發表于: 2008-03-14
引用第86樓freezefox2008-03-14 15:59發表的“”:
強烈要求解釋點解可以刪左呢個TOPIC!!!

好似用左大聲公
離線雲佬
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 92  發表于: 2008-03-14
引用第82樓任天痕2008-03-14 15:54發表的“”:
快慢的野因人而異.........
另一方面睇,你地諗就易,搵地方、要測試.......我覺得二三個月係正常的.......
.......

嚮呢件事, 我睇到o既野好似同大家有d出入, 呢個壇, 唔係由我地主導, 我地只不過係自願去夾錢,

希望搵到另一個穩定d o既server, 所以, 我唔贊成桶兄希望大家去sourcing其它租server公司,

嚮得呢度, 我個人黎講係信管理階層去做決策, 簡單直接d黎講, 我唔係求過程, 我只想要結果,

要夾幾錢, 要幾時俾錢, 相對黎講, 我地唔著重過程o既人, 就會覺得過程太耐, 太長, 坦白講, 到

今時今日我真係無乜意慾再夾錢啦, 講真o既
離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 93  發表于: 2008-03-14
引用第88樓freezefox2008-03-14 16:00發表的“”:
無問題架!正正因為佢地都係外判,佢地都係客仔,就更加明白客人要咩!
.......

冇........
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 94  發表于: 2008-03-14
引用第91樓任天痕2008-03-14 16:01發表的“”:
好似用左大聲公 [表情] [表情] [表情]

大家知唔知呢個TOPIC 有幾重要!?

佢入面有好多不同既建議!好多不同既方案,可以作為日後繼續討論既基礎。

最最最重要,佢有MULY 首肯我地集資既留言!!大佬!你點可以話刪就刪架!!?!?!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 95  發表于: 2008-03-14
引用第92樓雲佬2008-03-14 16:02發表的“”:
嚮呢件事, 我睇到o既野好似同大家有d出入, 呢個壇, 唔係由我地主導, 我地只不過係自願去夾錢,
希望搵到另一個穩定d o既server, 所以, 我唔贊成桶兄希望大家去sourcing其它租server公司,
.......

我都無啦!

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 96  發表于: 2008-03-14
引用第89樓任天痕2008-03-14 16:00發表的“”:
呢方面我絕對同意桶兄的處事方法唔夠透明.........

十足政府既官僚架構.......

隻手"姐"天..................

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 97  發表于: 2008-03-14
如果月尾前都未有初步既構思

我覺得唔好再繼續浪費時間 ...

揮霍了大家既熱誠
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 98  發表于: 2008-03-14
引用第97樓本用戶不存在2008-03-14 16:07發表的“”:
如果月尾前都未有初步既構思
我覺得唔好再繼續浪費時間 ...
[表情] 揮霍了大家既熱誠

揮霍………

呢個詞用得真係好………

離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 99  發表于: 2008-03-14
引用第92樓雲佬2008-03-14 16:02發表的“”:
.......簡單直接d黎講, 我唔係求過程, 我只想要結果,.....

其實我都係咁諗,其實轉server的事,桶兄自己攪點咪得囉,駛乜問黎問去,之前我都講左你夠晒權去定呢樣野,只需係每個步驟中,講番少少過程、結果等資訊俾大家聽咪得囉.......

我宜家整係想,快的夾錢俾muly,叫佢立刻order桶少盡快處理轉壇的事咪得囉......咁鬼煩...
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 100  發表于: 2008-03-14
.......

無哂癮哩..............

離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 101  發表于: 2008-03-14
引用第96樓sun2008-03-14 16:04發表的“”:
十足政府既官僚架構.......
隻手"姐"天..................

嘩.......呀日....你呢個"姐",用得好貼切呀,最少有幾個意思包其中.........
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 102  發表于: 2008-03-14
引用第99樓任天痕2008-03-14 16:08發表的“”:
其實我都係咁諗,其實轉server的事,桶兄自己攪點咪得囉,駛乜問黎問去,之前我都講左你夠晒權去定呢樣野,只需係每個步驟中,講番少少過程、結果等資訊俾大家聽咪得囉.......
我宜家整係想,快的夾錢俾muly,叫佢立刻order桶少盡快處理轉壇的事咪得囉......咁鬼煩...

小心用詞...

相信而家既muly已經不可同日而語了......

係我既話...一早已經出左聲啦..............

離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 103  發表于: 2008-03-14
引用第102樓sun2008-03-14 16:12發表的“”:
小心用詞... [表情]
相信而家既muly已經不可同日而語了......
.......

我怕咩.......
離線一不做
發帖
*
好友元
*
貢獻值
只看該作者 104  發表于: 2008-03-14
引用第82樓任天痕2008-03-14 15:54發表的“”:
快慢的野因人而異.........
另一方面睇,你地諗就易,搵地方、要測試.......我覺得二三個月係正常的.......
.......

快慢固然有某程度既主觀性, 但係好多人"覺得"慢既時候....嗰個慢咪有些少客觀囉, 已經唔再係個人主觀啦

至於要試, 要搬壇個d....之前都搬過壇啦, 大家都心中有數既, 而家個問題唔止講緊時間既問題, 反而係處事手法呀 !!!

呢度未必好多人做緊it...好熟it既野, 不過, 都唔少人係公司管理層, 對管理有某程度既經驗, 只不過預知有d野唔太理想, 想幫下手攪得理想d姐. 如果係我公司, d員工咁樣做野, 我真係....................(下刪萬字)