• 5760閱讀
  • 90回復

[論壇公佈]補回Post count及好友元之安排(查詢用) [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 60  發表于: 2008-10-02
其實我自己諗住補返 大約 6萬好友元 已經ok la.......

我一見到 36萬幾都即刻問三郎同桶少..... 兩位都話無問題......

不過我自己都覺得個數的確係大左, 雖然桶少同火兄都有formula 計條數出黎.......

老實講.... 拎住呢 36萬..........我都有d 唔自在.........

所以而家放晒係好友銀行唔郁佢,等大家落實左點樣之後就再處置.............
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 61  發表于: 2008-10-02
引用第59樓艾云2008-10-02 22:36發表的“”:
個人認為, 補POST補好友元, 可能真係有咁既需要
我自己就無所謂
但見到好似廢托咁...如果唔補POST要佢重做新進會員好似有少少唔太好
但好友元...*35...真係太過多喇...
.......

呢個唔係唔好,問題係lost左4個月既data

暑假期間最有意慾出post既時間

我反而覺得,如果adjust左既就扣返2/3出來
未adjust 既,就*10

頭先計出就大約7%,始終27/4後果批一入來無耐就瓜壇,唔adjust佢又真係過意唔去,佢地既努力,真係唔可以忽略的
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 62  發表于: 2008-10-02
引用第36樓火鳳凰2008-10-02 21:48發表的“”:
計數肯定計錯,頭先我都計左大約只係 x 6.5……
其實我一望已經知問題好大,仲係吹水站度問過旗哥點解無端端變左百萬富翁,不過完全無人理我,於是我都唔理咁多,上報 post 數算數…… [表情]

我 miss 左你個 post,其實我都唔知咩事,我只係想 update 番 D posts,因為我自己有 record,至於好友元,我都問過咩事,見無人答咪掟住入銀行先囉。
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 63  發表于: 2008-10-02
引用第62樓國球旗2008-10-02 22:52發表的“”:
我 miss 左你個 post,其實我都唔知咩事,我只係想 update 番 D posts,因為我自己有 record,至於好友元,我都問過咩事,見無人答咪掟住入銀行先囉。

你當然要咁做啦,我都見無人答即刻去登記 post 數攞左錢先啦……
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 64  發表于: 2008-10-02
引用第63樓火鳳凰2008-10-02 22:55發表的“”:
你當然要咁做啦,我都見無人答即刻去登記 post 數攞左錢先啦…… [表情]

岩哎,有錢派,做咩唔攞?

我都可以攞到四、五十萬架!梗係攞啦!攞番黎擺都好哎!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 65  發表于: 2008-10-02
其實今次我都承認我有d忽略,桶兄係同我提過當時我覺得問題不大,可能我心急推新壇出黎以致引起大風波。

好友元唔補好似又唔係太公平,老一輩會員可能唔補都無問題...新一輩就未必認同

我有個小建議,倒不如破天荒舉行一次公投(形式同奧斯卡一樣,期限為一至兩星期)決定補唔補

到最後大圍民意決定補既就如桶兄最新建議post數x10-12左右

而家27/4就一律補10-12啦?

點睇?
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 66  發表于: 2008-10-02
唔駛公投啦

補係合理(廢托,唔好意思,又要拎你出o黎,因為你係最好o既例好)
宜家問題反而係好友元條數錯左o者
只愛足球
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 67  發表于: 2008-10-02
至於乘幾多

我個人認為一係x5,一係x10
純粹因為方便計數
只愛足球
離線廢托
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 68  發表于: 2008-10-02
引用第66樓迪克2008-10-02 23:03發表的“”:
唔駛公投啦
補係合理(廢托,唔好意思,又要拎你出o黎,因為你係最好o既例好)
宜家問題反而係好友元條數錯左o者

唔好咁講...... 我都覺得多左少少.....
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 69  發表于: 2008-10-02
引用第67樓迪克2008-10-02 23:04發表的“”:
至於乘幾多
我個人認為一係x5,一係x10
純粹因為方便計數

一係10啦~

5又好似太少.開一個topic都50~
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 70  發表于: 2008-10-02
引用第69樓三郎2008-10-02 23:11發表的“”:
一係10啦~
5又好似太少.開一個topic都50~

引用第23樓火鳳凰2008-10-02 21:31發表的“”:
其實就算真係補,好友元 x 35 真係莫名其妙,無端端做成通貨膨脹……

每個回復 5元,每個新主題 50元,x 35 即係話超過一半既 posts 係新主題……

如果用上面呢個資料「共 37340 篇主題 | 1128113 篇文章 |」黎計,大約每三十個 posts 先有一個新主題,即係話個 factor 應該係 (29x5+1x50)/30 = 6.5,即係好友元應該只係 post 數既 6.5 倍。就算真係想益呢段期間發 posts 多既會員 (利益申報︰我都可能係其中一個較多 posts 既),用每十個 posts 一個新主題黎計都只係 x10…… [表情]

我贊成 X10,稍為益下大家(包括我)……
離線「隱」
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 71  發表于: 2008-10-02
我想話...如果無入黎咪無得計數?
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 72  發表于: 2008-10-03
廢托竟然有36萬好友元????
離線extra
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 73  發表于: 2008-10-03
其實d錢有咩用?
入左bff成年都好似冇用過
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 74  發表于: 2008-10-03
如果無人反對就不如post數x10?