• 2824閱讀
  • 34回復

[意見]有關投票功能的問題 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2008-12-18
有關投票功能,以往一直既做法係唔容許會員係未經批準下開投票topic。當其時係成個功能除消左,唔比人用。但有會員提出宜家呢個功能係開放哂出黎。雖然話版規唔比,但又同時容許會員隨意可以開,似乎於理不合。

建議廢除有關功能。以免製造不必要既誤會同麻煩。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2008-12-18
無野係話,開左個topic 成半個鐘,總版呀,技支呀,全部唔入黎講野既?寧意留係吹水版吹水?

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2008-12-18
其實而家好友個serve都已經改左...
即係承擔能力大左...

會唔會對某d限制有所改變...

可以進步?
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2008-12-18
引用第1樓freezefox2008-12-18 17:31發表的“”:
無野係話,開左個topic 成半個鐘,總版呀,技支呀,全部唔入黎講野既?寧意留係吹水版吹水?

你咁心急仲咩啫...人地要都諗下點答你架麻...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2008-12-18
引用第3樓sun2008-12-18 17:31發表的“”:
你咁心急仲咩啫...人地要都諗下點答你架麻... [表情]

半個鐘之後再入黎都叫心急?

離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2008-12-18
引用第2樓sun2008-12-18 17:31發表的“”:
其實而家好友個serve都已經改左...
即係承擔能力大左...
會唔會對某d限制有所改變...
.......

開放投票唔係進步
係退步~XDXD
只愛足球
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2008-12-18
引用第5樓迪克2008-12-18 17:33發表的“”:
開放投票唔係進步
係退步~XDXD

係既咩? 點解會退步呢?

不過我有時去其他網度睇...要回post先可以睇倒的...
我都費時搞咁多野...

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2008-12-18
引用第5樓迪克2008-12-18 17:33發表的“”:
開放投票唔係進步
係退步~XDXD

我唔贊成開放投票
但既然而家個壇都唔贊成會員自己開
點解唔 block 左佢
到有需要至開番呢
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2008-12-18
引用第4樓freezefox2008-12-18 17:32發表的“”:
半個鐘之後再入黎都叫心急?

我都去左其他地方...關心下發生緊既事啦...

何妨係版主...總版...

你估真係唔駛do...一日暴住係好友咩?

離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2008-12-18
我諗緊如果投票既topic係有建設性討論性既話,有投票topic都無問題既。

當初muly禁止只係怕太濫太多無聊,如果有效甘管理投票topic其實又好似無咩問題~
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2008-12-18
引用第9樓三郎2008-12-18 17:50發表的“”:
我諗緊如果投票既topic係有建設性討論性既話,有投票topic都無問題既。
當初muly禁止只係怕太濫太多無聊,如果有效甘管理投票topic其實又好似無咩問題~

所以你地當日傾完咪決定要申請囉.....
但而家係唔係都出得
跟住等版主執手尾 del
離線垃圾桶
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2008-12-18
引用第10樓國球旗2008-12-18 17:52發表的“”:
所以你地當日傾完咪決定要申請囉.....
但而家係唔係都出得
跟住等版主執手尾 del

但係各級會員都可以申請,如果到時先逐個開,又係唔可行

所以而家個tools係開左,用就一定要申請左先可以用得
方便大家Save & Print

fb: peterkl
垃圾桶四Be
Be Courteous, Be Kind, Behave, Be Patient
要為自己加油,彼得加油!!
惜日的光輝只停留在惜日;今日的光輝只停留在今日;明日的光輝只靠自己努力;彼得我一定可以再做奇蹟!!
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2008-12-18
引用第9樓三郎2008-12-18 17:50發表的“”:

呢個又係另一個討論。變成可以容許會員使用投票功能啦喎。呢個係從根本咁改變既定政策喎。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2008-12-18
引用第11樓垃圾桶2008-12-18 17:54發表的“”:
但係各級會員都可以申請,如果到時先逐個開,又係唔可行
所以而家個tools係開左,用就一定要申請左先可以用得

當日既議決一早就係廢除投票功能!點解宜家要開番呢?

我覺得呢個先係問題!

我唔討論投票功能好唔好,有冇用!關鍵係,呢個係一個既定政策!係一個一早已經議決既方案。請問係咩情況下,邊個人走去重開呢個功能,而唔需要知會其他人等?

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2008-12-18
若然大家覺得個投票功能係有用,正確程序,應該係先討論是否重開,決定左重開,再討論用咩方法重開(即係先申請,後開放;定係一早開放,但用之前要申請)。

宜家係調轉左個程序,但從來無討論、議定、拍板既情況下,突然改變一項論壇早已議決既既定方案(廢除投票功能)。呢個先係真正問題所在!