• 10489閱讀
  • 116回復

[警告]永久終止newcastle戶口 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 75  發表于: 2009-09-23
引用第71樓神秘的人2009-09-23 22:43發表的“”:
你有無睇過張圖?有無追番d post?

圖我聽過人形容過, 自己冇睇過.....

post咪後來變左"del"嗰篇, 我有睇過呀.

再講多次啦, 我concern的, 係動機.

唔講了......
離線youyou
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 76  發表于: 2009-09-23
引用第75樓sikingthegreat2009-09-23 22:48發表的“”:
.......

講真, 佢的動機係玩, 呢點無人否認
但伊巴都認左錯, 道歉POST都開埋, 咁你重想點呀?
係咪一定要迫人埋牆角你先安樂
咁你宜家好安樂啦, 佢都走埋, 我係咪要開POST多謝你呀
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 77  發表于: 2009-09-23
引用第76樓youyou2009-09-23 22:51發表的“”:

U姐咪阿
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 78  發表于: 2009-09-23
引用第68樓ZlatanIbrahim2009-09-23 22:31發表的“”:
既然大家心入面真係咁睇唔過眼我既所作所為既..
我諗我真係不能再容於好友..咁我選擇陪佢一齊離開..

我都覺得你唔需要因為呢個原因走.
根本冇需要咁做.

我只係以事論事, 唔係要針對任何人.....

所以我都係走先.....
離線tl9189
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 79  發表于: 2009-09-23
引用第68樓ZlatanIbrahim2009-09-23 22:31發表的“”:
既然大家心入面真係咁睇唔過眼我既所作所為既..
我諗我真係不能再容於好友..咁我選擇陪佢一齊離開..

你唔係太明....

所作所為唔係呢大家concern緊既重點 (至少我唔係)
而係判既時候既標準, 公平度究竟o係係邊度

判已經判左...我覺得無謂再話要翻案, 重新判過咁~
之係真係有好多令人不明不白既地方

如果就你黎講... 判已經判左... 跟住做就得
歉都道埋, 我覺得已經無可指責...
你既責任已經負哂, 唔駛講到話離開~
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 80  發表于: 2009-09-23
引用第75樓sikingthegreat2009-09-23 22:48發表的“”:
.......

講咁耐,都係動機,即係你所想既結果係點?
真心討論的 因為開始唔明
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 81  發表于: 2009-09-23
引用第79樓tl91892009-09-23 22:52發表的“”:
你唔係太明....
所作所為唔係呢大家concern緊既重點 (至少我唔係)
而係判既時候既標準, 公平度究竟o係係邊度
.......

令人不明不白既地方例如……?
離線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 82  發表于: 2009-09-23
引用第76樓youyou2009-09-23 22:51發表的“”:

香港人嘛
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 83  發表于: 2009-09-23
我同三郎決定BAN佢原因唔係單單係爆粗咁表面,係佢對人處事既態度,係球壇新聞個topic我已經quote左佢之前果兩個被罰既post出來提佢,但似乎佢冇任何改善

就算係呢件事之前,佢既態度已經令部份會員不滿,亦有人提出過佢犯眾憎既理由

冇錯今次係被人挑釁而發火,不過發火唔等如可以用爆粗來發洩,亦因為佢試過因為爆粗而禁言,所以佢一肯定知道呢度唔容許粗口

佢有權選擇以第二個方式宣洩自己個樣比人玩既不滿,但偏偏就用左一個論壇唔容許、自己曾經犯過錯、又唔會平息件事既方法來解決,仲可以點幫佢,點留佢?
離線tl9189
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 84  發表于: 2009-09-23
.......

件事點發生...我覺得又判左之後就應該唔好再諗~
應該concern 既係版主點判, 準則..

罰已經罰左就唔應該再罰過卅再俾人公審~
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 85  發表于: 2009-09-23
引用第69樓sikingthegreat2009-09-23 22:38發表的“”:
重犯同積犯應該唔同喎.
老實講, 淨係計呢兩件事, 睇埋動機的話, 我會覺得拎人個樣黎玩會係嚴重d, 你設身處地諗下係咪. 一個假嘅頭像反而冇咁大件事, 但呢個係人樣黎......... 反而爆粗呢d, 諧音呢度都見唔少, 而且都時不時有人會犯嘅....
.......

今次爆粗上次引起罵戰, 下次佢唔係犯呢兩樣係犯其他事, 又要再比機會???

的確只以單一事件去睇呢件事, 兩位主角受罰程度係有天壤之別, 但唔會係要判輕D0既理由.
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 86  發表于: 2009-09-23
引用第83樓迪神2009-09-23 22:55發表的“”:
我同三郎決定BAN佢原因唔係單單係爆粗咁表面,係佢對人處事既態度,係球壇新聞個topic我已經quote左佢之前果兩個被罰既post出來提佢,但似乎佢冇任何改善
就算係呢件事之前,佢既態度已經令部份會員不滿,亦有人提出過佢犯眾憎既理由
冇錯今次係被人挑釁而發火,不過發火唔等如可以用爆粗來發洩,亦因為佢試過因為爆粗而禁言,所以佢一肯定知道呢度唔容許粗口
.......

所以佢一肯定知道呢度唔容許粗口
呢個係真的 仲記得之前係前爆POST問我呢度點解唔比人爆粗
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 87  發表于: 2009-09-23
伊巴個度我覺得扣好友元已經ok,罪不至ban。(至少當晚我用迪神係意見一致)

至於newcastle連番踩界,我覺得到今時今日先ban,我已經好容忍。我從來都唔覺得佢係會聽勸告既人。你話伊巴玩佢先,呢點我認同。但唔該去搵版主解決。我理得你動機係咩,總言之爆粗就係犯規。ban佢既原因唔係因為「講粗口」,而係「屢犯壇規」。唔存在歧視唔公平。

如果要針對一早已經ban左啦。我比左超過三次機會佢呀。我唔到最後都唔行呢一步
離線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 88  發表于: 2009-09-23
如果有人覺得伊巴罰得太輕,咁咪去隔壁開個topic提議改版規

o係呢到講冇意思的
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 89  發表于: 2009-09-23
引用第87樓三郎2009-09-23 23:03發表的“”:
[表情] 伊巴個度我覺得扣好友元已經ok,罪不至ban。(至少當晚我用迪神係意見一致)
.......

我認同O既~
不過1000又真係好似輕左D~

始終佢玩緊o既係人地張相嘛
只愛足球