• 10490閱讀
  • 116回復

[警告]永久終止newcastle戶口 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線antony
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 90  發表于: 2009-09-23
引用第87樓三郎2009-09-23 23:03發表的“”:
[表情] 伊巴個度我覺得扣好友元已經ok,罪不至ban。(至少當晚我用迪神係意見一致)
至於newcastle連番踩界,我覺得到今時今日先ban,我已經好容忍。我從來都唔覺得佢係會聽勸告既人。你話伊巴玩佢先,呢點我認同。但唔該去搵版主解決。我理得你動機係咩,總言之爆粗就係犯規。ban佢既原因唔係因為「講粗口」,而係「屢犯壇規」。唔存在歧視唔公平。
.......

呢條友爆左四五次粗, 根本就抵死, 我覺得兩位總版呢件事做得正確。
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 91  發表于: 2009-09-23
引用第88樓2009-09-23 23:05發表的“”:
如果有人覺得伊巴罰得太輕,咁咪去隔壁開個topic提議改版規
o係呢到講冇意思的

改邊條呢?
只愛足球
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 92  發表于: 2009-09-23
引用第91樓迪克2009-09-23 23:06發表的“”:
改邊條呢?

加多條
有數個會員覺得罰則太輕,可無視總版刑罰將犯規會員公審
離線迪克
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 93  發表于: 2009-09-23
引用第92樓神秘的人2009-09-23 23:08發表的“”:
加多條

正經d啦~
晦氣無意義o架~
只愛足球
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 94  發表于: 2009-09-23
引用第92樓神秘的人2009-09-23 23:08發表的“”:
加多條

無謂再挑起事端吧~~
離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 95  發表于: 2009-09-23
引用第87樓三郎2009-09-23 23:03發表的“”:
[表情] 伊巴個度我覺得扣好友元已經ok,罪不至ban。(至少當晚我用迪神係意見一致)
至於newcastle連番踩界,我覺得到今時今日先ban,我已經好容忍。我從來都唔覺得佢係會聽勸告既人。你話伊巴玩佢先,呢點我認同。但唔該去搵版主解決。我理得你動機係咩,總言之爆粗就係犯規。ban佢既原因唔係因為「講粗口」,而係「屢犯壇規」。唔存在歧視唔公平。
.......

佢根本係一個唔會改過ge 積犯, 大家俾左咁多次機會佢,佢都係咁ga la, 佢就係本住扣下好友元又或者禁言, 先係咁黎料

總版們都講過佢係最後機會, 大佬要打咁多隻字仲吾要enter 埋, 無可能一時衝動lor, 根本係用黎做excuse 爆粗

雖然伊巴今次係有d 過火, 不過我覺得佢向來係好友都品格良好, 可能佢係睇唔過眼newcastle ge 行為先玩大左, 既然總版們都有判罰, 大家也唔好討論個刑罰合唔合適,依度唔係人民法庭

伊巴也唔好咁衝動, 大把好友支持你ga, 唔好走左去呀
離線
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 96  發表于: 2009-09-23
引用第91樓迪克2009-09-23 23:06發表的“”:
改邊條呢?

改人圖者要ban
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 97  發表于: 2009-09-23
我無睇過圖,亦唔係經常留意紐卡素之前既事,不過我都想講下

紐卡素的情況,佢係比人挑在先,絕對可以理解,甚至同情,但行為卻不被鼓勵
既然之前有個咁多次事件,亦話了最後一次機會(其實佢有無對最各一次表示過反對??)
咁爆粗法,我唔知ban係唔係最好既決定,但我個人認為無錯

至於伊巴,改人圖黎玩真係很不對,是侵犯了別人。不過,佢解釋這是「比人踩」之計。
姑勿論如何,這做法本不明智及成熟。
錯真的是很錯,應該點罰,係唔係太輕,我不太清楚一貫做法,不過我認為一定唔算重,甚至過輕
然而,伊巴亦顯示出悔意,如果這是出於真心,我覺得這正正是給他上了人生寶貴一課,作為好友,應該勉勵他

其實事情而了,再說二人罰則比較,在這件事情上已下不了註腳
再者,一個之前講左最后一次機會,再講殺人/偷野亦無濟於是的了

我但願伊巴不要因為一時之氣而作出離開的決定
離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 98  發表于: 2009-09-23
引用第90樓antony2009-09-23 23:06發表的“”:
呢條友爆左四五次粗, 根本就抵死, 我覺得兩位總版呢件事做得正確。

唔好話我黑心, 我覺得有d 大快人心feel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 99  發表于: 2009-09-23
引用第76樓youyou2009-09-23 22:51發表的“”:
講真, 佢的動機係玩, 呢點無人否認
但伊巴都認左錯, 道歉POST都開埋, 咁你重想點呀?
係咪一定要迫人埋牆角你先安樂
咁你宜家好安樂啦, 佢都走埋, 我係咪要開POST多謝你呀

唔駛咁勞氣~~請息怒吧
我唔覺得仍有咁既意思
離線亨利仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 100  發表于: 2009-09-23
講真,好友不嬲都係比較人性化
通常初犯都係會象徵式扣少少好友元,會以勸戒為主,希望小懲大戒

其實之前犯規導致要ban既會員, 係未ban之前都係俾左好多次機會
係果d會員一而再, 再而三咁犯規先導致要ban既下場

其實我呢排少左上黎,對呢件事了解得唔係好透徹
但係既然總版決定左輕判, 我就覺得大家唔好再為呢件事爭拗喇
大家上黎都係為左開心,為左relax姐,係咪先?
離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 101  發表于: 2009-09-23
引用第100樓亨利仔2009-09-23 23:15發表的“”:
講真,好友不嬲都係比較人性化
通常初犯都係會象徵式扣少少好友元,會以勸戒為主,希望小懲大戒
其實之前犯規導致要ban既會員, 係未ban之前都係俾左好多次機會
係果d會員一而再, 再而三咁犯規先導致要ban既下場
.......

講得好
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 102  發表于: 2009-09-23
引用第93樓迪克2009-09-23 23:09發表的“”:
正經d啦~
晦氣無意義o架~

引用第94樓迪神2009-09-23 23:09發表的“”:

無謂再挑起事端吧~~ [表情]

可能我真係太晦氣,但我真係唔想一位好友就咁比人逼走
離線PonG
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 103  發表于: 2009-09-23
伊巴你唔好真係走呀, 潛一兩日好la
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 104  發表于: 2009-09-23
引用第66樓sikingthegreat2009-09-23 22:10發表的“”:
"而唔同阿BEN既係,佢係之後犯過好多次,而阿BEN冇……"
you mean... 之前?
但之前, 佢唔係犯"爆粗"呢個錯嘛...
.......

佢第一次被禁言,就係因為爆粗!

佢今次被永久ban 之前一日定兩日,都向某會員講左句「祝你全家富貴」。總版扣左佢好友元,然後再三強調,今次係最後一次,千萬唔好再犯,否則一定ban ip!

然後佢繼續爆粗!

如果咁都唔叫「再犯」,我都唔知咩可以叫「再犯」………

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!