• 10306閱讀
  • 259回復

[其他]廉價旅遊一問 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 180  發表于: 2010-02-02
引用第179樓阿童木2010-02-02 17:43發表的“”:
幾多 ?我未換

今日換 0.0858
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 181  發表于: 2010-02-02
引用第180樓火鳳凰2010-02-02 17:45發表的“”:
今日換 0.0858

近期算係咁啦,上星期0.087
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 182  發表于: 2010-02-02
引用第181樓阿童木2010-02-02 17:47發表的“”:
近期算係咁啦,上星期0.087 [表情]

但係上個月好似去過 0.083……
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 183  發表于: 2010-02-02
引用第172樓阿童木2010-02-02 16:51發表的“”:
上次未定,今次plan 左麻 [表情]
NW 機 (8:00am HK起飛),幫手睇睇掂唔掂
.......

去新宿酒店係有機場express去的...又平又快...

唔去表參道拿? 台場唔去拿?

ok啦...呢d行程...睇落都係hea玩的...

新宿多野食呀...

上野咁夜至返去...買手信會唔會關門同唔夠時間?

原宿唔知你行幾耐...都ok多野睇多野岩買...

反而新宿食野居多...shop brand野多...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 184  發表于: 2010-02-02
引用第174樓火鳳凰2010-02-02 16:55發表的“”:
好似未答你,星期六出發…… [表情]

而家去日本先...年中再去澳洲...

我6號去我親戚工作既地方食鐵板料理...

8~10/2呢d時候去電影城...唔駛買快pass了...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 185  發表于: 2010-02-02
引用第175樓火鳳凰2010-02-02 16:57發表的“”:
出門口死我唔驚呀,最驚就係客死異鄉……
如果唔死得,係果邊半條人命訓醫院就仲恐怖…… [表情]

邊有咁恐怖哎...有時命中註定既野...

不過...有d人係好黑架...真係頭頭撞著黑...

但我就叫好彩...去旅行有emergency exit坐...
sometimes 會upgrade to suite比我tim...

但我又見d人...話比人搶野...
其實睇你平時有無安全意識...同執生...

on居居唔做資料搜集就出門既人...多數都'奶'野...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 186  發表于: 2010-02-02
我當年去東京自由行...係用mileage換老免機票的...

所以自由行有得儲下野...好過跟團咩都無...

離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 187  發表于: 2010-02-02
引用第183樓sun2010-02-02 17:47發表的“”:
去新宿酒店係有機場express去的...又平又快...
唔去表參道拿? 台場唔去拿? [表情]
.......

會搭narita express ,3000yen車飛送埋 2000 yen suica card

台場唔去lu,join 左local tour 小左日
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 188  發表于: 2010-02-02
引用第187樓阿童木2010-02-02 18:12發表的“”:
會搭narita express ,3000yen車飛送埋 2000 yen suica card [表情]
台場唔去lu,join 左local tour 小左日 [表情]

我搭果時係0.065咋...

離線ringo418
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 189  發表于: 2010-02-02
海南島:
玩水上活動?有冇其他野玩/睇?

而家都唔建議去了, 因為呢幾年發展得好快好快.....快到我地唔信,
當地人都無左以前對遊客個份"真" , 只要你上網SEARCH 下,
去海南島被黑店昆既情況真係嚇人一跳....... E.G 去宵夜食兩個面, 兩支BEER, 可以屈你五舊水....
食海鮮既更加.......
不過我諗跟實個團會好O的既....但附加自費項目好鬼多.....
離線ArSo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 190  發表于: 2010-02-03
引用第180樓火鳳凰2010-02-02 17:45發表的“”:
今日換 0.0858

未來幾年
甚至十年去旅行個兌換率都冇乜運行ga喇
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 191  發表于: 2010-02-03
引用第189樓ringo4182010-02-02 21:31發表的“”:
海南島:
玩水上活動?有冇其他野玩/睇?
而家都唔建議去了, 因為呢幾年發展得好快好快.....快到我地唔信,
當地人都無左以前對遊客個份"真" , 只要你上網SEARCH 下,
.......

無做功課果d未比人昆硬...跟住番黎未寫點點點比人昆囉...

我去咁多次都無比人昆...幾個人包的士由海口落三亞都係收700.-人仔...
抵過搭內陸...唔駛轉黎轉去...

不過亞三d海鮮檔真係要注意...黑店多的是...

離線weijian1988
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 192  發表于: 2010-02-04
来马来西亚.阿仁带你去走走
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 193  發表于: 2010-02-04
引用第192樓weijian19882010-02-04 09:37發表的“”:
来马来西亚.阿仁带你去走走 [表情] [表情]

AA真係有機去KL...亞隱可以諗諗...

離線weijian1988
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 194  發表于: 2010-02-04
引用第193樓sun2010-02-04 10:14發表的“”:
AA真係有機去KL...亞隱可以諗諗...

你都不要来