• 9600閱讀
  • 209回復

[意見]簽名檔討論 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 135  發表于: 2010-04-01
引用第134樓freezefox01-04-2010 15:26發表的“”:
咁咪SET 低D 囉。
.......

無既話好難杜絕開新ac放簽名既問題

咁如果係咁既話 我覺得500都係可接受既level.....
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 136  發表于: 2010-04-01
引用第135樓Gabriel2010-04-01 15:30發表的“”:
咁如果係咁既話 我覺得500都係可接受既level.....

所以話,「低低地」,SET 中級會員咪算囉。

足球隊都係夠500 個POST 已經可以申請加入。無理由申請個簽名檔仲難過申請加入足球隊者。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 137  發表于: 2010-04-01
引用第135樓Gabriel2010-04-01 15:30發表的“”:

同意……

500 posts 應該足夠明白好友既文化……

況且新入黎既通常都唔會識開簽名檔,開得既大多係之前被 ban 既會員,返黎玩野居多……
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 138  發表于: 2010-04-01
引用第134樓freezefox2010-04-01 15:26發表的“”:
咁咪SET 低D 囉。
.......

除左「投訴區」之外,我覺得 file size 最好都係明文規定 set 左好的,咁樣就唔駛下下要去到「投訴區」咁費時失事,因為好多時真係搞到好 lag……
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 139  發表于: 2010-04-01
引用第138樓火鳳凰2010-04-01 15:36發表的“”:
除左「投訴區」之外,我覺得 file size 最好都係明文規定 set 左好的,咁樣就唔駛下下要去到「投訴區」咁費時失事,因為好多時真係搞到好 lag…… [表情]

其實已經簽名檔已經有一定既規管。十幾條條例管制住。不過可能中間仲有D 地方需要填充下咁解者。大家咪趁呢個機會提出黎一次過改埋佢囉。

離線frankie
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 140  發表于: 2010-04-01
引用第123樓火鳳凰2010-04-01 14:51發表的“”:
我照 copy 呢度架咋…… [表情]

點解會COPY 我個哥架

因為我都忘記之前講幾個
我未寫兩個或以上羅

當然之前講3 個,更係3個啦
寧願一生都不說話 都不想講假說話欺騙你
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 141  發表于: 2010-04-01
引用第140樓frankie2010-04-01 15:56發表的“”:
點解會COPY 我個哥架 [表情] [表情]
.......

我係個「講」既者。唔一定要跟既。有人認為兩個會好D既話,咪大家攞出黎一齊討論囉。

離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 142  發表于: 2010-04-01
引用第136樓freezefox2010-04-01 15:33發表的“”:
所以話,「低低地」,SET 中級會員咪算囉。
.......

呢個point又幾中!
無理由用簽名檔仲難過入足球隊!
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 143  發表于: 2010-04-03
引用第120樓火鳳凰2010-04-01 14:26發表的「」:
總結一下大家既提議,我贊成︰
(1) 開個「簽名檔」投訴區,有人被投訴簽名檔不當或太 lag,集夠十位會員投訴,加三個版主或以上支持,就可強制 delete 簽名檔
(2) 除左現有長闊限制,加入簽名檔總 file size 限制,例如定係 500k 樓下
(3) 高級會員 (如果嫌太高的話定係 2500 posts 亦可) 才可開簽名檔
相信加呢三樣野已經可以解決所有問題…… [表情]
(4) 另外,最好亦加入頭像 file size 限制,例如定係 200k 樓下,以防有人將「長片」放係頭像
.......

爭呢d數字上既問題未解決~~~
離線goldenhk
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 144  發表于: 2010-04-03
引用第143樓迪神2010-04-03 04:28發表的“”:
爭呢d數字上既問題未解決~~~ [表情] [表情] [表情]

500post都好夠下了
離線麻凡
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 145  發表于: 2010-04-03
引用第129樓火鳳凰2010-04-01 15:13發表的“”:
(1) 開個「簽名檔」投訴區,任何會員都有權投訴,然後有十位會員 (包括三位或以上版主) 和議就可以禁止該問題簽名檔
(2) 除左現有長闊限制,加入簽名檔總 file size 限制,例如定係 500k 樓下
(3) 高級會員 (如果嫌太高的話定係 2500 posts 亦可) 才可開簽名檔
相信加呢三樣野已經可以解決所有問題……
(4) 另外,最好亦加入頭像 file size 限制,例如定係 200k 樓下,以防有人將「長片」放係頭像
.......

完全同意, 非常贊成, 大家考慮得很仔細~~~~

限制file size真係好有須要趁呢個時機一同進行, 另有投訴區就唔駛set到高級會員了~~

決定好細節就剩下何時執行, 我覺得越快越好, 最好清明可以搞掂, 唔好拖到重陽呀~~
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 146  發表于: 2010-04-04
引用第143樓迪神2010-04-03 04:28發表的“”:
爭呢d數字上既問題未解決~~~ [表情] [表情] [表情]

好似冇乜人對數字有意見,我就提議下面呢的數字︰

(1) 開個「簽名檔」投訴區,有人被投訴簽名檔不當或太 lag,集夠十位會員投訴,加三個版主或以上支持,就可強制 delete 簽名檔

(2) 除左現有長闊限制,加入簽名檔總 file size 限制,定係 500k 樓下

(3) 中級會員 才可開簽名檔

(4) 另外,加入頭像 file size 限制,定係 200k 樓下,以防有人將「長片」放係頭像

大家睇睇有冇問題?自己有冇超到標?
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 147  發表于: 2010-04-04
頭像200k又會唔會細得濟呀~
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 148  發表于: 2010-04-04
引用第147樓迪神2010-04-04 19:18發表的“”:
頭像200k又會唔會細得濟呀~ [表情] [表情] [表情]

環顧大部份好友頭像,好似無咩人 over 200k 喎
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 149  發表于: 2010-04-04
引用第147樓迪神2010-04-04 19:18發表的“”:
頭像200k又會唔會細得濟呀~ [表情] [表情] [表情]

就講 animated gif,你果個都只係 40k,我果個都只係 60k 左右……

不過好似呢個咁就成 4mb,唔係好掂︰