• 9593閱讀
  • 209回復

[意見]簽名檔討論 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 150  發表于: 2010-04-04
引用第148樓國球旗2010-04-04 19:24發表的“”:
環顧大部份好友頭像,好似無咩人 over 200k 喎 [表情]

OH~原來我呢個都係38kb....
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 151  發表于: 2010-04-04
引用第149樓火鳳凰2010-04-04 19:30發表的“”:
就講 animated gif,你果個都只係 40k,我果個都只係 60k 左右……
不過好似呢個咁就成 4mb,唔係好掂︰
.......

軒b 果個細細張,原來有 2,865.21 KB

離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 152  發表于: 2010-04-04
我之前用既閃亮瓦虎寨gif原來系529kb喔。。。不過都無人投訴。。。
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 153  發表于: 2010-04-04
引用第152樓reve04-04-2010 19:39發表的“”:
我之前用既閃亮瓦虎寨gif原來系529kb喔。。。不過都無人投訴。。。 [表情] [表情]

529kb好濕碎
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 154  發表于: 2010-04-04
引用第149樓火鳳凰04-04-2010 19:30發表的“”:
就講 animated gif,你果個都只係 40k,我果個都只係 60k 左右……
不過好似呢個咁就成 4mb,唔係好掂︰
.......

但係強制縮細左個width同height之後會唔會好d架其實?
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 155  發表于: 2010-04-04
引用第154樓Gabriel2010-04-04 19:46發表的“”:
但係強制縮細左個width同height之後會唔會好d架其實? [表情]

width 同 height 就算縮到好細,只要段片長的話,個 file size 都可以好大下……

而令到人地部機 lag 主要係個 file size 太大……
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 156  發表于: 2010-04-04
引用第151樓國球旗2010-04-04 19:37發表的“”:
軒b 果個細細張,原來有 2,865.21 KB [表情]

我而家望落去都覺得有的 lag……
離線加歷查
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 157  發表于: 2010-04-04
引用第156樓火鳳凰2010-04-04 19:51發表的“”:
我而家望落去都覺得有的 lag…… [表情]

用緊家姐部MAC BOOK, 定住左
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 158  發表于: 2010-04-04
引用第153樓Gabriel2010-04-04 19:45發表的“”:
529kb好濕碎 [表情]

咁宜家火兄建議頭像限制200kb嘛。。。
我咪去睇下我之前用既幾大咯,原來都唔細,不過又未造成大家困擾。
所以個限制或者可以再定義,繼續testing 中∼
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線迪神
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 159  發表于: 2010-04-06
(1) 開個「簽名檔」投訴區,有人被投訴簽名檔不當或太 lag,集夠十位會員投訴,加三個版主或以上支持,就可強制 delete 簽名檔

(2) 除左現有長闊限制,加入簽名檔總 file size 限制,定係 500k 樓下

(3) 中級會員 才可開簽名檔

(4) 另外,加入頭像 file size 限制,定係 200k 樓下,以防有人將「長片」放係頭像

點樣點樣~~?
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 160  發表于: 2010-04-06
引用第159樓迪神2010-04-06 02:25發表的“”:
(1) 開個「簽名檔」投訴區,有人被投訴簽名檔不當或太 lag,集夠十位會員投訴,加三個版主或以上支持,就可強制 delete 簽名檔
(2) 除左現有長闊限制,加入簽名檔總 file size 限制,定係 500k 樓下
.......

1,3同意
2,4無意見
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 161  發表于: 2010-04-06
去馬啦!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 162  發表于: 2010-04-06
唔介意 還掂冇咩錢用簽名
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 163  發表于: 2010-04-07
引用第159樓迪神2010-04-06 02:25發表的“”:
.......

殺你
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 164  發表于: 2010-04-14
.......

幾時先執行呀,我就係忍唔住