• 9595閱讀
  • 209回復

[意見]簽名檔討論 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 120  發表于: 2010-04-01
總結一下大家既提議,我贊成︰

(1) 開個「簽名檔」投訴區,有人被投訴簽名檔不當或太 lag,集夠十位會員投訴,加兩個版主或以上支持,就可強制 delete 簽名檔

(2) 除左現有長闊限制,加入簽名檔總 file size 限制,例如定係 500k 樓下

(3) 高級會員 (如果嫌太高的話定係 2500 posts 亦可) 才可開簽名檔

相信加呢三樣野已經可以解決所有問題……

(4) 另外,最好亦加入頭像 file size 限制,例如定係 200k 樓下,以防有人將「長片」放係頭像
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 121  發表于: 2010-04-01
引用第113樓國球旗2010-04-01 13:40發表的“”:
身為總版講好似... [表情]
【好友論壇】會員階級名稱及標準
.......

仲有榮譽級...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 122  發表于: 2010-04-01
引用第120樓火鳳凰2010-04-01 14:26發表的“”:
(1) 開個「簽名檔」投訴區,有人被投訴簽名檔不當或太 lag,集夠十位會員投訴,加兩個版主或以上支持,就可強制 delete 簽名檔
(2) 除左現有長闊限制,加入簽名檔總 file size 限制,例如定係 500k 樓下
.......

唔係講開三個版主支持咩?變左兩個既?

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 123  發表于: 2010-04-01
引用第122樓freezefox2010-04-01 14:45發表的“”:
唔係講開三個版主支持咩?變左兩個既?

引用第117樓frankie2010-04-01 13:48發表的“”:
我覺得又唔需要取消簽名檔

>>不如開個「簽名檔」投訴區,無次有人被投訴簽名檔不當或太 lag,集夠十位會員投訴,加兩個版主或以上支持,就強制 delete 簽名檔

我覺得這個可行
.......

我照 copy 呢度架咋……
離線WWJD
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 124  發表于: 2010-04-01
引用第119樓reve2010-04-01 14:22發表的“”:
支持光版意見,到高級以上先可以用貼圖簽名檔,之下既就只能夠用文字.
雖然話5000post有d苛刻,不過若然系中級就太低.取其之間又好似破壞好友既等級架構.
另外設立投訴區,"10個會員+2版主"呢個方案我覺得OK.
.......

中間點破壞好友既等級架構呢 ? 唔係好明 ?

以出post數黎限制某d功能同等級唔一定拉上關係既
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 125  發表于: 2010-04-01
如果一定要set 2500post以上, 會唔會加多一個級別好d呢?
離線WWJD
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 126  發表于: 2010-04-01
引用第123樓火鳳凰2010-04-01 14:51發表的“”:
我照 copy 呢度架咋…… [表情]

你連自己先前既建議都唔要

引用第37樓火鳳凰2010-04-01 00:19發表的“”:

任何會員都有權投訴,然後有十位會員 (包括三位或以上版主) 和議就可以禁止該問題簽名檔?
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 127  發表于: 2010-04-01
引用第123樓火鳳凰2010-04-01 14:51發表的“”:
我照 copy 呢度架咋…… [表情]

我認為版主方面加到三個會好DD。

同埋,十個會員(其中三個版主)呢個係其中一個考慮因素。但同時間若然另外又有幾個會員覺得無問題開腔表態支持呢?即係,呢便集齊十個反對既票數,個邊又有六、七個贊成票,咁係咪應該要另外討論呢?

雖然呢個可能性好低。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 128  發表于: 2010-04-01
引用第125樓seattleqoo2010-04-01 14:57發表的“”:
如果一定要set 2500post以上, 會唔會加多一個級別好d呢?

咁會本未倒置喎。

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 129  發表于: 2010-04-01
引用第126樓WWJD2010-04-01 15:08發表的“”:

費事搵返個 post 嘛,見有人有寫咪照抄囉,咁改改佢啦……

(1) 開個「簽名檔」投訴區,任何會員都有權投訴,然後有十位會員 (包括三位或以上版主) 和議就可以禁止該問題簽名檔

(3) 高級會員 (如果嫌太高的話定係 2500 posts 亦可) 才可開簽名檔

相信加呢三樣野已經可以解決所有問題……

(4) 另外,最好亦加入頭像 file size 限制,例如定係 200k 樓下,以防有人將「長片」放係頭像
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 130  發表于: 2010-04-01
引用第128樓freezefox2010-04-01 15:12發表的“”:
咁會本未倒置喎。

而家有人話500太低5000太高, 我只係擔心2500呢個界線要人手去set唔係由系統去set.

如果你問我, 我當然冇所謂了.
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 131  發表于: 2010-04-01
引用第127樓freezefox2010-04-01 15:12發表的“”:
我認為版主方面加到三個會好DD。
.......

我覺得若然有十個人(包括三位版主)對於該簽名檔反對,其實都已經可以遷就果十個人,始終都只係簽名檔,唔係必需放出黎,互相遷就一下都好應該既……
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 132  發表于: 2010-04-01
引用第131樓火鳳凰2010-04-01 15:18發表的“”:
我覺得若然有十個人(包括三位版主)對於該簽名檔反對,其實都已經可以遷就果十個人,始終都只係簽名檔,唔係必需放出黎,互相遷就一下都好應該既…… [表情]

例如如果有人係簽名檔放反某一球隊既標語,可能唔少會員會贊成,但係我地為左尊重屬於少數該球會球迷,都好應該受理該投訴……
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 133  發表于: 2010-04-01
引用第130樓seattleqoo01-04-2010 15:16發表的“”:
而家有人話500太低5000太高, 我只係擔心2500呢個界線要人手去set唔係由系統去set.
.......

我諗先問下桶少有咩可行既方案會好d...
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 134  發表于: 2010-04-01
引用第130樓seattleqoo2010-04-01 15:16發表的“”:
.......

咁咪SET 低D 囉。

其實成個方案,最重要就係有個個「投訴區」既立。有左呢樣野已經可以杜絕大部份既問題。

我個人甚至覺得唔SET 級別限制仲好添。畢竟好友一向都唔鼓吹階級主義。