• 2132閱讀
  • 38回復

[英超]曼聯傳兩億斟普多斯基 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線fwl0610

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2010-07-08

德國國家隊無緣世界盃決賽,只能夠與烏拉圭爭奪「安慰獎」的季軍,然而準決賽不敵西班牙卻依然無損一眾德國球星的身價,繼舒韋恩史迪加、奧斯爾及湯馬士梅拿等人之後,「科隆王子」普多斯基也受到了歐洲豪門的青睞,當中曼聯更傳出打算以1,600萬鎊作出收購。

德國國家隊國腳於決賽周的出色演出,贏來了球迷的掌聲,更讓一眾準備在決賽周後於轉會市場「出手」的球會「睇辦」的機會,兩大拜仁慕尼黑球星舒韋恩史迪加及湯馬士梅拿得到了包括皇家馬德里及車路士的垂青,前者更傳出欲以5,000萬歐元進行斟介;還有「升呢」超新星奧斯爾同樣深受豪門的歡迎,向來喜歡栽培年輕球員的阿仙奴領隊雲格便是其中之一。

現年25歲的普多斯基也是另一名獲多支豪門垂青的德國球星,從決賽周小組賽到準決賽的6場賽事,「科隆王子」僅在首仗後備上陣,其餘5場均以正選姿態披甲並為國家隊攻入兩球及交出兩次助攻,演出可人。

據悉曼聯方面準備在決賽周後向科隆提出收購普多斯基,並打算為其支付1,600萬鎊的轉會費,而「科隆王子」的代表也證實,普多斯基正受到多支球隊的注視:「英格蘭、西班牙牙及意大利都有球會對普多斯基感到興趣,不過現階段他只會專注於世界盃的賽事,何況他與科隆的合約要到2013年才屆滿。」

http://www.881903.com/page/zh-tw/wc_newsdetail.aspx?itemid=255463&csid=541_1800
離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2010-07-08
傳完曼城傳曼聯
離線seattleqoo
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2010-07-08
有錢就買小豬好過啦, 可惜冇錢
離線杜菲斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2010-07-08
引用第2樓seattleqoo2010-07-08 18:28發表的“”:
有錢就買小豬好過啦, 可惜冇錢 [表情] [表情] [表情] [表情]

Ozil 好 d ,可惜
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2010-07-08
引用第1樓杜菲斯2010-07-08 18:27發表的“”:
傳完曼城傳曼聯 [表情]

唔知係咪攪錯左曼城係曼聯

p.s. 樓主不停做人肉搬稿器,但就永遠唔會有自己既睇法,係咪要正視一下呢。
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2010-07-08
∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼

離線him
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2010-07-08
2億買ozil唔好
離線MatthewB
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2010-07-08
好煩呀 881903
好煩呀 881903
好煩呀 881903
好煩呀 881903
好煩呀 881903
好煩呀 881903
好煩呀 881903
好煩呀 881903
好煩呀 881903
好煩呀 881903
離線ming仔
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2010-07-08
16m買條毛........
離線呀威
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2010-07-08
佢係球會唔多掂
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2010-07-08
引用第8樓名稱已被使用2010-07-08 19:08發表的“”:
16m買條毛........ [表情]

∼縱使我們選擇不了出生的環境,決定不了生命的長度,卻能憑著一顆虔誠向善的心,讓自己活出了生命的深度。∼

離線Valencia25
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2010-07-08
引用第4樓國球旗2010-07-08 18:29發表的“”:
唔知係咪攪錯左曼城係曼聯 [表情]
p.s. 樓主不停做人肉搬稿器,但就永遠唔會有自己既睇法,係咪要正視一下呢。 [表情]

似啦
離線小皮
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2010-07-08
德國球員好愛歡迎
離線mkso
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2010-07-08
唔覺佢勁
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2010-07-08
引用第4樓國球旗2010-07-08 18:29發表的“”:
唔知係咪攪錯左曼城係曼聯 [表情]
p.s. 樓主不停做人肉搬稿器,但就永遠唔會有自己既睇法,係咪要正視一下呢。 [表情]

唔係搞錯左,真係有一、兩間英國煲水新聞係度傳……

呢類咁既煲水新聞真係周圍都係,一來有的煲水報章鍾意亂傳,二來有的球員 agent 傳出黎,用意係抬高球員身價。

大家成日講「881903 好煩」,其實唔係 881903 好煩,真正好煩既係樓主,完全不加思索,就隻字搬字咁將的煲水新聞全部搬晒過黎。

可能大家會問咁點分煲水新聞同較可靠新聞?

其實好簡單,煲水新聞通常只有一、兩間傳媒係度吹,而較可靠新聞就會有多間傳媒報導。

如果無時間去 cross check 幾個網站的話,就請遠離充斥煲水新聞的媒體,例如 881903、the sun、news of the world…… 等等