• 7022閱讀
  • 152回復

[英超][官網確認] 利物浦董事會同意賣盤~~ [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線soyin
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 30  發表于: 2010-10-06
30年來轉咁多次工
佢應該教 interview叻o的喎
離線05cw2
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 31  發表于: 2010-10-06
紅軍新班主簡介
(商台)2010年10月6日 星期三 18:04
【商台   互動體育組】利物浦   官方宣布脫苦海,新英格蘭   體育風險投資公司(NESV)將成為新主人,該公司的掌門人名為約翰亨利   。

NESV旗下擁有美職棒球隊波士頓紅襪,另有還有新英格蘭體育網、芬威體育集團及Rousch 芬威賽車,公司於2001年成立,約翰亨利為最大單一股東,而《紐約   時報》出版商紐約時報公司擁有公司的15%左右的股份。

NESV的主要盈利來自旗下的網絡電視及體育産業,包括球迷照片銷售、棒球隊商業收益等,目前市值約15億美元   ,抑合約10億鎊。值得一提,波士頓紅襪在福布斯的價值排行榜上,位列棒球隊世界第8位,達到1.63億美元!

雖然收購紅襪時,未有太多看好長達86年未有冠軍的棒球隊可以東山再起,但約翰亨利依然故我,爲了擴建體育場館,更投資了5,000萬美元!隨後,球隊捧起兩屆冠軍,令輿論啞口無言。

約翰亨利並非阿巴莫域治等超級富豪,身家僅7億鎊,與紅軍班主之一希克斯的7.2億鎊相若。
.

cherrrrrrrrrr,原來唔係好有錢......
離線kenngai21
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 32  發表于: 2010-10-06
congratulation to Liverpool
離線soyin
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 33  發表于: 2010-10-06
引用第31樓05cw22010-10-06 21:01發表的“”:
紅軍新班主簡介
【商台   互動體育組】利物浦   官方宣布脫苦海,新英格蘭   體育風險投資公司(NESV)將成為新主人,該公司的掌門人名為約翰亨利   。
NESV的主要盈利來自旗下的網絡電視及體育産業,包括球迷照片銷售、棒球隊商業收益等,目前市值約15億美元   ,抑合約10億鎊。值得一提,波士頓紅襪在福布斯的價值排行榜上,位列棒球隊世界第8位,達到1.63億美元!
雖然收購紅襪時,未有太多看好長達86年未有冠軍的棒球隊可以東山再起,但約翰亨利依然故我,爲了擴建體育場館,更投資了5,000萬美元!隨後,球隊捧起兩屆冠軍,令輿論啞口無言。
約翰亨利並非阿巴莫域治等超級富豪,身家僅7億鎊,與紅軍班主之一希克斯的7.2億鎊相若。

3億買利物浦, 3億還債
都仲有1億用丫
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 34  發表于: 2010-10-06
引用第31樓05cw22010-10-06 21:01發表的“”:
紅軍新班主簡介
NESV旗下擁有美職棒球隊波士頓紅襪,另有還有新英格蘭體育網、芬威體育集團及Rousch 芬威賽車,公司於2001年成立,約翰亨利為最大單一股東,而《紐約   時報》出版商紐約時報公司擁有公司的15%左右的股份。
.......

John W Henry trader 黎架咋,當然唔係超級大富貴,我睇佢的 funds 睇左十幾年,見證住佢管理既資產由全盛時期既 US$3.x b 跌到而家得返 US$2xx m……

所以大家係度話好,我都無出過聲……
離線TriFox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 35  發表于: 2010-10-06
引用第34樓火鳳凰2010-10-06 21:15發表的“”:
John W Henry trader 黎架咋,當然唔係超級大富貴,我睇佢的 funds 睇左十幾年,見證住佢管理既資產由全盛時期既 US$3.x b 跌到而家得返 US$2xx m……
所以大家係度話好,我都無出過聲…… [表情]

離線美利拉斯
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 36  發表于: 2010-10-06
引用第34樓火鳳凰2010-10-06 21:15發表的“”:

唔係送走一個又黎返一個丫嗎

旗艦人
挑:lamho@The Shadow Sniper 5K(已收)
挑:arsenal@NEW DYNAMIC 100K(已收)
被挑:工藤新一@LEGEND 10K(已付)
被挑:TriFox@爽YY 10K(已付)
離線posouth
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 37  發表于: 2010-10-06
引用第33樓soyin2010-10-06 21:11發表的“”:
3億買利物浦, 3億還債
都仲有1億用丫 [表情]

我都諗緊條數係唔係應該咁計, 用錢買利記, 但同時又買埋D債, 咁真係可能3億+3億.

我地個新球場都要幾億架.........
Miss you James and Bobby! Thank you for the years of great memories!!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 38  發表于: 2010-10-06
我地要嘅唔係超有錢......
清得晒d debt, 同埋可以望到將來有個方向, 再對比返而家呢個情況, 其實已經好滿足, 好滿足了.
如果冇晒debt, 慢慢可以建立將來.
好嘅, 當然係因為可以趕走而家嗰兩個先, 而家每年賺到嘅錢只可以拎去俾息, 冇左呢個負擔可以差好遠.
咁當然, 我只可以假定佢真係有能力清晒d debt啦..... 但如果今次又好次上次咁, 冇做好research, 賣錯俾人, 咁冇得好講了.
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 39  發表于: 2010-10-06
引用第37樓posouth2010-10-06 21:43發表的“”:
我都諗緊條數係唔係應該咁計, 用錢買利記, 但同時又買埋D債, 咁真係可能3億+3億.
我地個新球場都要幾億架.........

講真, 除非係d超級大富豪班主啦, 否則新球場正常都係要從長計議架喇. 學似arsenal個方法咁都ok呀~~

聽就聽d人講話佢管理boston red sox做得唔錯, fans都幾鍾意佢. baseball我就真係唔熟, 你喺嗰邊會唔會知多d呢?
離線Gabriel
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 40  發表于: 2010-10-06
引用第34樓火鳳凰06-10-2010 21:15發表的“”:

Oh.....唯有相信希望在明天
離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 41  發表于: 2010-10-06
um...幾時到紐卡素?
離線KarimBenzema
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 42  發表于: 2010-10-07
引用第41樓英俊2010-10-06 23:52發表的“”:
um...幾時到紐卡素? [表情]

我剩係想要Arabian
離線隨風
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 43  發表于: 2010-10-07
其實今年Red Sox成績麻麻地.............

不過佢收購左Red Sox之後marketing方面真係做得好左好多
cautiously excited
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 44  發表于: 2010-10-07
引用第43樓隨風2010-10-07 00:38發表的“”:
其實今年Red Sox成績麻麻地.............
不過佢收購左Red Sox之後marketing方面真係做得好左好多
cautiously excited [表情]

same here.
cautiously optimistic~~