• 1587閱讀
  • 15回復

$5000樓下 求打機list [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線kevin6543

發帖
好友元
貢獻值
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表于: 2011-05-11
主機板    Gigabyte技嘉 GA-H67MA-D2H-B3 (H67,SATA3,USB3.0,B3 St

處理器技術    ntel 新一代處理器 Sandy Bridge Core i5-2500(3.3GHz, 6MB)

主記憶體    Corsair 4GB DDR3-1333 記憶體 (2Gx2)

硬碟    Seagate 1TB SATA3 6.0Gb 32MB 高速硬碟

光碟機    ASUS華碩 24X SATA DVD Writer

電源火牛    500W 電源供應器

Network    10/100/1000 Ethernet Lan

顯示卡    ATI Radeon HD6570 PCI-E 1GB DDR3 HDMI 顯示卡

$4680

呢個list係上網搵..

有冇其他list更好

主要上網,,挽3D Game
(本人喜歡i5 cpu)

離線Kenny
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1  發表于: 2011-05-12
引用第0樓kevin65432011-05-11 21:38發表的“$5000樓下 求打機list”:
主機板    Gigabyte技嘉 GA-H67MA-D2H-B3 (H67,SATA3,USB3.0,B3 St
處理器技術    ntel 新一代處理器 Sandy Bridge Core i5-2500(3.3GHz, 6MB)
主記憶體    Corsair 4GB DDR3-1333 記憶體 (2Gx2)
.......

我諗3xxx都夠做了
離線kevin6543
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 2  發表于: 2011-05-12
引用第1樓goodpethk1112011-05-12 21:46發表的“”:
我諗3xxx都夠做了 [表情]

有冇list 參考下.....
Intel Core i5-2500 (3.3G, 6M Cache, LGA 1155, with HD Graphics) CPU BOX 盒裝
HK$ 1659

Galaxy影馳 GTX550 Ti w/HDMI PCI-E 1GB DDR5
HK$ 999

我想用呢粒u同呢個顯卡...
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 3  發表于: 2011-05-12
引用第2樓kevin65432011-05-12 22:08發表的“”:
有冇list 參考下.....
Intel Core i5-2500 (3.3G, 6M Cache, LGA 1155, with HD Graphics) CPU BOX 盒裝
HK$ 1659
.......

3xxx 要番呢粒CPU...好難lu

離線kevin6543
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 4  發表于: 2011-05-12
引用第3樓智者2011-05-12 22:15發表的“”:
3xxx 要番呢粒CPU...好難lu [表情]

CPU: Intel Core i5-2500 (3.3G, 6M Cache, LGA 1155, with HD Graphics) CPU BOX 盒裝
數量: 1 價錢: HK$ 1659

底板: GIGABYTE GA-PA65-UD3-B3 H61,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B [B3 Stepping]
數量: 1 價錢: HK$ 870

Ram : Kingston DDR-3 1333MHz 2G Ram KVR1333D3N9/2G-SP
數量: 2 價錢: HK$ 318

硬碟: WD Caviar Blue 5000AAKX 500GB SATA3/16MB HDD
數量: 1     價錢: HK$ 350  

DVD 碟: LG GH-22NS70 22X DVD Writer /SATA/黑色
數量: 1 價錢: HK$ 147

火牛 :   ANTEC NE520C NeoEco 520W 80Plus 火牛 (紫色盒)
數量: 1 價錢: HK$ 500

Display : Galaxy影馳 GTX550 Ti w/HDMI PCI-E 1GB DDR5
數量: 1 價錢: HK$ 999

呢個list 計哂要成48xx..
有冇邊度可以減返少少
離線太伊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 5  發表于: 2011-05-12
郁價錢一般都係o係粒U同埋display卡著手…
你要keep住呢兩樣野咁真係唔駛諗……
離線kevin6543
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 6  發表于: 2011-05-12
引用第5樓小伊子2011-05-12 22:50發表的“”:
郁價錢一般都係o係粒U同埋display卡著手…
你要keep住呢兩樣野咁真係唔駛諗…… [表情]

個底板有冇得減下
離線太伊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 7  發表于: 2011-05-13
呢個價差唔多架啦喎…
平幾舊o個D好似係細板,唔o岩你用…
離線kevin6543
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 8  發表于: 2011-05-13
我想問下win7係咪得正板..
有冇老番嫁
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 9  發表于: 2011-05-14
引用第8樓kevin654313-05-2011 20:46發表的“”:
有冇老番嫁 [表情] [表情] [表情] [表情]

你依家踩緊鋼線喎
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 10  發表于: 2011-05-14
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
離線kevin6543
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 11  發表于: 2011-05-14
引用第9樓啪啪啪啪啪啪2011-05-14 01:06發表的“”:
[表情] 你依家踩緊鋼線喎

問題黎嫁姐...
離線jimmy
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 12  發表于: 2011-05-16
離線智者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 13  發表于: 2011-05-16
引用第12樓jimmy2011-05-16 15:07發表的“”:
http://www.apple.com/imac/

imac 貴好多喎

離線朗尼
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 14  發表于: 2011-05-16
引用第8樓kevin65432011-05-13 20:46發表的“”:
有冇老番嫁 [表情] [表情] [表情] [表情]

上面週街都係。