• 5103閱讀
  • 199回復

[其他]10月初有咩地方好玩推介?只考慮机程4小時左右 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線myrmidon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 105  發表于: 2019-08-29
上次沖繩用左OTS

俾左架唔夠3000km既新車alphard我, 仲要廣東話GPS, 真係超正
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 106  發表于: 2019-08-29
回 myrmidon 的帖子
myrmidon:上次沖繩用左OTS
俾左架唔夠3000km既新車alphard我, 仲要廣東話GPS, 真係超正 [表情]  (2019-08-29 16:40) 

疑?我今次去宮古島都係用呢間喎!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線myrmidon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 107  發表于: 2019-08-29
回 sun 的帖子
sun:都話異地還取, 無咩比你揀呀!
今朝又再去搵下, 點知包埋D額外保費, 其實唔會差好多...
....... (2019-08-29 12:57) 

車真係大d舒服d
我一家5口, 最小都要Delica D:5/Serena/Stepwgn/Noah, 如果價錢啱最好要elgrand/alphard添
離線myrmidon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 108  發表于: 2019-08-29
回 freezefox 的帖子
freezefox:疑?我今次去宮古島都係用呢間喎! (2019-08-29 16:42) 

新車真係睇好唔好彩, 剛剛去北海道我book係stepwgn, 俾左架唔夠10000k既新車D5我, 2400cc之餘仲要係diesel, 入油都平d, 覺得非常好
不過OTS呢兩年廣東話GPS係賣點
[ 此帖被myrmidon在2019-08-29 16:49重新編輯 ]
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 109  發表于: 2019-08-29
E........講起我去沖X都係OTS..........

愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 110  發表于: 2019-08-29
myrmidon:我都係見你介紹, 上次去福岡用左呢個agent [表情]
但我嫌佢d車唔夠乾淨
北海道的話我用tocoo, 因為比toyota agent都要平2-3成 (2019-08-29 16:31) 

都係的
Toyota rentacar 係會派D舊車比你...

我只係對Toyota有感情...
怕手查其他車唔習慣
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 111  發表于: 2019-08-29
myrmidon:車真係大d舒服d
我一家5口, 最小都要Delica D:5/Serena/Stepwgn/Noah, 如果價錢啱最好要elgrand/alphard添 (2019-08-29 16:44) 

如果價錢岩,我想渣法拉利添!

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線myrmidon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 112  發表于: 2019-08-29
回 ODIN 的帖子
ODIN:都係的
Toyota rentacar 係會派D舊車比你...
我只係對Toyota有感情...
....... (2019-08-29 17:11) 

舊都唔緊要, 但真係污漕.
車尾箱, 上車位明顯見到好多塵, 呢d其實洗車洗得乾淨d就無問題

我當時租兩架, 兩架都係咁感覺唔太好
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 113  發表于: 2019-08-30
myrmidon:舊都唔緊要, 但真係污漕.
車尾箱, 上車位明顯見到好多塵, 呢d其實洗車洗得乾淨d就無問題
我當時租兩架, 兩架都係咁感覺唔太好 (2019-08-29 17:23) 

唔係wor,我次次還車我都見佢即時吸塵同洗車ga wor...
離線ODIN
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 114  發表于: 2019-08-30
myrmidon:車真係大d舒服d
我一家5口, 最小都要Delica D:5/Serena/Stepwgn/Noah, 如果價錢啱最好要elgrand/alphard添 (2019-08-29 16:44) 

Stepwgn Serena Noah 呢D大車...不了...

我有次行錯路入左條勁窄的車路
即係電單車同K Car先過到的路
我要入後波先走到
至o個次之後,我諗我會盡量手查細車...
最大都只可以振受sienta/freed o個d..
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 115  發表于: 2019-08-30
回 ODIN 的帖子
ODIN:Stepwgn Serena Noah 呢D大車...不了...
我有次行錯路入左條勁窄的車路
即係電單車同K Car先過到的路
....... (2019-08-30 09:25) 

人少無問題, 人多可以分車, 但3-4人通常想舒服D都好難選擇.....

上次去沖繩, 都遇上有D單程小路, 仲要入黑無燈的,
果次我們揸細車, 都要慢駛+避車+倒車.......

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 116  發表于: 2019-09-04
我大機會取消大昌nissan 的booking, 轉用times, 佢異地係需要額外付5000yen,
所以我打算由到中部機場一直租至還, 慳番5,000yen......

租多日半, 都不超過 600蚊港紙........

不過CEP, AIP, NEP 因為租多左時間, PASS會貴番D.......但都係幾千yen,
同埋市內要搵地方泊車, 1800yen daily.........   

離線youyou
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 117  發表于: 2019-09-16
剛剛係名古屋回來, 多謝大家的教路  我又分享下

最後幫襯左times 租車 (因為我地太淡定, 最後TOCOO無車, 先迫住租times

車種: corolla fielder
租左5日4夜, 機場借還車,
包CEP, AIP, NEP, 連 乜都全包保險
44000YEN

我地租的酒店大部份都大得泊車, 2000YEN 一日

Day 1: 5點到達機場, 拎埋車出名古屋
Day 2: 一早踩去福井的東尋坊, 再住福井溫泉酒店
Day 3: 去白川鄉, 3小時搞掂, 落埋高山食飛驒牛, 夜宿金澤
Day 4: 一早出發去立山黑部, 3點回程, 又走落去富山再食牛
Day 5: 早上行金澤, 中午回程去中部機場

簡直係行程緊湊, 節目豐富, 不過有D辛苦, 每日都要早起, (但又唔會早睡)

離線英俊
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 118  發表于: 2019-09-16
回 youyou 的帖子
youyou:剛剛係名古屋回來, 多謝大家的教路[表情]  我又分享下
最後幫襯左times 租車 (因為我地太淡定, 最後TOCOO無車, 先迫住租times
....... (2019-09-16 10:51) 

個行程隨時坐車多過行
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 119  發表于: 2019-09-16
回 youyou 的帖子
youyou:剛剛係名古屋回來, 多謝大家的教路[表情]  我又分享下
....... (2019-09-16 10:51) 

還車時, ETC仲有無額外收取其他高速公路收費呢?

楓樹開始多唔多?

高山食邊間飛彈牛?

白川鄉是否不需要留一天呢.....

times要收異地費, 你同一取還, 又慳番幾舊了........