• 4513閱讀
  • 199回復

[其他]10月初有咩地方好玩推介?只考慮机程4小時左右 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 90  發表于: 2019-08-29
回 sun 的帖子
sun:都話異地還取, 無咩比你揀呀!
今朝又再去搵下, 點知包埋D額外保費, 其實唔會差好多...
....... (2019-08-29 12:57) 

點會無車比你揀呀?人地TOCOO 代理幾十間車行,名古屋又係大城巿。車種多到你眼花就真!

你有冇認真搵過架?

不過唔緊要啦,你地有錢人,一千幾百,猶如垃圾。又唔係比唔起。攪咁多做咩。

YFF 已死!!這是 Fantrax 的新時代!!
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 91  發表于: 2019-08-29
回 freezefox 的帖子
freezefox:我先唔係呢D 攝影旅人。我都試過衝景點。同一日安排三四個景點。
但先決條件,係必須用最少既交通時間。係同一條路線上,你安排多幾個景點係無問題的。大不了到時先再加加減減,無必要一定要去哂。
....... (2019-08-29 10:40) 

所以我去既景點一定要順路.........

當中途休息都好.....

遊完白川, 去金澤只係1小時左右咋.....
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 92  發表于: 2019-08-29
freezefox:其實金澤返名古屋,一條經岐阜縣,一條經福并縣。兩條路都分別有唔同既特色景點。 岐阜多溫泉,白骨呀,下呂呀咁。 福并個邊可以睇海岸線,又可以食越前蟹!最後仲可以落埋去茲賀睇枇杷湖,係兩種唔同既玩法。如果去程你經岐阜,回程經福并,就可以并收兩地之美。
老實講,高 .. (2019-08-29 15:35) 

岩呀! 可惜如果我由金澤即日返名古屋, 如果車程太遠, 福并果邊又唔想過夜, 2選1算.....

高山有我要做既野麻........

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 93  發表于: 2019-08-29
freezefox:點會無車比你揀呀?人地TOCOO 代理幾十間車行,名古屋又係大城巿。車種多到你眼花就真!
你有冇認真搵過架?
....... (2019-08-29 15:38) 

今早再搵, 又印左成疊啦, 咩唔比較呀!
小數怕長計, 慳得倒又舒服唔會浪費金錢既.......

要異地還車收費架, 4~5千YEN不等......

我都想慳返呢筆.....所以又搵下其他比較, 眼都花埋.........

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 94  發表于: 2019-08-29
我頭先係咁疑上TOCOO ,輪入 11月20 日 拎車,11月 27日 還車,足七日!名古屋巿取車。出左 186 個選項比我,超過十款車種! 單單七人車咋喎,唔係講其他車程喎。

最平 FREED / SIENTA ,四千鬆D,PREMACY /STREAM /WISH 貴少少,接近五千!你租緊個架 SERENA ,最平五千幾,最貴六千幾。 STEPWGN  六千幾,NOAH 、ALPHARD 、ELGTAND 先至要八九千蚊。

你要咩車種都有呀!無得揀⋯⋯⋯    

懶你就懶啦。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 95  發表于: 2019-08-29
回 sun 的帖子
sun:因為高山食飛驒牛, 有人託我去山武店買佢自家既咖哩飛驒牛罐頭,
呢間店是供應香港四季及city super既入口牛........ 700yen一小罐, 但好正的!
另一原因係佢有朝市, 我可以趁飛驒蘋果當造, 入返幾箱返港...... [表情]
....... (2019-08-29 13:03) 

我有係朝巿買過盒蘋果。

哎⋯⋯OK啦⋯⋯⋯⋯⋯

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 96  發表于: 2019-08-29
回 sun 的帖子
sun:10月初果幾日, 我又想去轉首爾或台灣..........
食下買下, 小休下.......... (2019-08-29 13:04) 

首爾 11月去

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 97  發表于: 2019-08-29
回 sun 的帖子
sun:今早再搵, 又印左成疊啦, 咩唔比較呀!
小數怕長計, 慳得倒又舒服唔會浪費金錢既.......
要異地還車收費架, 4~5千YEN不等......
....... (2019-08-29 15:46) 

都話名古屋巿取車,中部機場還車,係無異地還車收費架囉!

你搵邊間租車公司去租架究竟?係名古屋取車,同區既機場還車,佢敢收你異地還車費?!

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 98  發表于: 2019-08-29
freezefox:我頭先係咁疑上TOCOO ,輪入 11月20 日 拎車,11月 27日 還車,足七日!名古屋巿取車。出左 186 個選項比我,超過十款車種! 單單七人車咋喎,唔係講其他車程喎。
最平 FREED / SIENTA ,四千鬆D,PREMACY /STREAM /WISH 貴少少,接近五千!你租緊個架 SERENA ,最平五千幾,最 .. (2019-08-29 15:47) 

大佬, 係咪睇面價先至得架, 果D未包稅架.....

今早去check, Stepwgn $6,600.~ Serena $5,885.~ 不過唔知包左額外保險未......

其實我見果個<完全保障制度> 係咪就已經是包左.......

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 99  發表于: 2019-08-29
freezefox:都話名古屋巿取車,中部機場還車,係無異地還車收費架囉!
....... (2019-08-29 15:53) 

好似係times car rental.......定 rentalcar.com

麻煩你又幫我望下係咪?

名古屋榮取車, 中部機場還車.......

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 100  發表于: 2019-08-29
回 sun 的帖子
sun:好似係times car rental.......定 rentalcar.com
麻煩你又幫我望下係咪?
....... (2019-08-29 15:57) 

RENTALCAR  係會貴D 架。

TIMES 就好多時會做特價,但要撞!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 101  發表于: 2019-08-29
呀,仲有,提你樣野,保險你唔一定要同租車個間公司或中介買,你可以試下呢間RENTALCOVER  買:

https://www.rentalcover.com/

其實D 租車公司都係同佢買的。你直接同佢買仲平過同租車公司買。

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 102  發表于: 2019-08-29
回 sun 的帖子
sun:好似係times car rental.......定 rentalcar.com
麻煩你又幫我望下係咪?
....... (2019-08-29 15:57) 

我用TOCOO 查,就全部都唔會收取異地取車費的。 無論邊間租車公司都一樣。

所以如果呢兩間野收你呢筆費用,就咪鬼幫襯啦。 搵笨的!

離線freezefox
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 103  發表于: 2019-08-29
回 sun 的帖子
sun:大佬, 係咪睇面價先至得架, 果D未包稅架.....
今早去check, Stepwgn $6,600.~ Serena $5,885.~ 不過唔知包左額外保險未......
....... (2019-08-29 15:53) 

其實間間都話自己全保,但所謂既「全保」內容都可以好唔同。你最好CLICK 下去詳細了解下佢究竟包D 咩,唔包D 咩。

離線myrmidon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 104  發表于: 2019-08-29
回 ODIN 的帖子
ODIN:我本身(手查)開 Toyota
所以多數都會租返Toyota
我建議去呢個香港agent book,平日本官網少少
https://toyotarent.hk/main/main.html
....... (2019-08-28 10:50) 

我都係見你介紹, 上次去福岡用左呢個agent
但我嫌佢d車唔夠乾淨

北海道的話我用tocoo, 因為比toyota agent都要平2-3成