• 13609閱讀
  • 279回復

有無人有親身經歷的靈異事件? [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 165  發表于: 2011-09-08
我而家唔詳細睇...明日至再睇...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 166  發表于: 2011-09-08
引用第164樓阿童木2011-09-08 00:03發表的“”:
X兄果然快手 [表情]

唔駛乜兄物兄咁客氣呀,呢度個個都叫我做單車佬
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 167  發表于: 2011-09-08
引用第163樓bmx2011-09-08 00:03發表的“”:
其實麥玲玲話我好"水",果個風水佬就話我好"火",我都唔知信邊個好 [表情]

乜你都信呢D既咩? 我以為你只信科學根據...

風水佬既說話洗乜聽...火兄信自己就得啦...

離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 168  發表于: 2011-09-08
引用第166樓bmx2011-09-08 00:05發表的“”:
唔駛乜兄物兄咁客氣呀,呢度個個都叫我做單車佬 [表情]

第1次見面就咁好傾,送個見面禮比你啦。

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 169  發表于: 2011-09-08
引用第167樓sun2011-09-08 00:07發表的“”:
乜你都信呢D既咩? 我以為你只信科學根據... [表情]
風水佬既說話洗乜聽...火兄信自己就得啦... [表情]

你搞錯晒啦,我係好信靈異事件,只係九成所謂既靈異事件都係可以解釋到,唔係真正靈異事件,要去蕪存菁,先可以再作研究。

對多種玄學既野,我都有少少研究,不過就會用統計學既角度去睇。

我以前可以大癮到花七千蚊去搵人睇鐵板神數,就係想睇下佢個六親生肖點神奇法,不過後來發覺果位大師既六親唔係計出黎,而係養鬼仔,個隻鬼仔話俾佢知 (隻鬼仔點解會知就真係考起 )。至於佢對於將來既事,就只係用子平八字大概講出黎,功力仲唔係深果隻,所以全部後來都唔準。
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 170  發表于: 2011-09-08
引用第168樓阿童木2011-09-08 00:16發表的“”:
第1次見面就咁好傾,送個見面禮比你啦。[表情]

做乜要燒死我?
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 171  發表于: 2011-09-08
引用第170樓bmx2011-09-08 00:23發表的“”:
做乜要燒死我? [表情]

新仔都惹埋咁多仇家,教左你要言精意簡啦,前車可鑑呀!
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 172  發表于: 2011-09-08
引用第169樓bmx2011-09-08 00:22發表的“”:
你搞錯晒啦,我係好信靈異事件,只係九成所謂既靈異事件都係可以解釋到,唔係真正靈異事件,要去蕪存菁,先可以再作研究。 [表情]
對多種玄學既野,我都有少少研究,不過就會用統計學既角度去睇。 [表情]
.......

你竟然會用咁多錢去問卜?

我都係因為朋友去問開跟佢去左一轉咋...收250.- 純貪得意...不信也吧...

以前聽過一個高人姓董慕'節'? 都唔太記得了...
BOOK佢好難...無番咁上下錢都幾難見倒佢...
果時我上司講有個朋友比佢睇過...叫佢明年出外要小心...最好唔好出外...
就算就係出外...都要小心佢既右邊...

點知佢唔信邪...去左加拿大...交通意外令佢右邊全身癱左...好似係斷左手同腳...

你講隻鬼仔...好似好靈驗咁喎...

又係喎...無興趣都唔入黎講啦...

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 173  發表于: 2011-09-08
引用第171樓國球旗2011-09-08 00:32發表的“”:
新仔都惹埋咁多仇家,教左你要言精意簡啦,前車可鑑呀! [表情]

知道啦,師父。

我會講小 d 野架啦。
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 174  發表于: 2011-09-08
引用第172樓sun2011-09-08 00:32發表的“”:
[表情] [表情] [表情] 你竟然會用咁多錢去問卜?
我都係因為朋友去問開跟佢去左一轉咋...收250.- [表情] 純貪得意...不信也吧...
.......

董慕節十幾年前都要八萬睇一次,佢仲要揀人睇,果陣考慮左一輪,都係唔捨得。

我果陣駛咁多錢,其實主要唔係想知將來既事,我係非常好奇,究竟佢地點解會算得出,想親身試下。
離線三郎
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 175  發表于: 2011-09-08
引用第152樓sun2011-09-07 14:54發表的“”:
唔入今個月...未下個月囉... [表情] [表情]

下個月好友未必係度WO
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 176  發表于: 2011-09-08
引用第173樓bmx2011-09-08 00:36發表的“”:
知道啦,師父。
我會講小 d 野架啦。 [表情]

即刻同我含住啲煙頭企喺角落頭,嗌「好好味呀」,嗌到我滿意為止呀!
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 177  發表于: 2011-09-08
引用第172樓sun2011-09-08 00:32發表的“”:
你講隻鬼仔...好似好靈驗咁喎...
.......

鬼仔對於你以前既事係知得好清楚,但係就唔知道將來發生既事。

不過將來既事唔係一個定數,而係有好多 variables 會影響到,只係得一個趨勢,凶象未必會發生,吉象亦未必能把握到。
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 178  發表于: 2011-09-08
引用第176樓國球旗2011-09-08 00:41發表的“”:
即刻同我含住啲煙頭企喺角落頭,嗌「好好味呀」,嗌到我滿意為止呀! [表情]

好好味呀!好好味呀!好好味呀!好好味呀!好好味呀!好好味呀!
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 179  發表于: 2011-09-08
董慕節好似當年黃玉郎同馬榮成都好信,乜野一遇風雲便化龍都好似係董生算出黎既