• 13610閱讀
  • 279回復

有無人有親身經歷的靈異事件? [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 180  發表于: 2011-09-08
引用第174樓bmx2011-09-08 00:39發表的“”:
董慕節十幾年前都要八萬睇一次,佢仲要揀人睇,果陣考慮左一輪,都係唔捨得。 [表情]
我果陣駛咁多錢,其實主要唔係想知將來既事,我係非常好奇,究竟佢地點解會算得出,想親身試下。 [表情]

董係用紫微斗數的...所以我之後自學自己起命盤...好搞笑...又起倒喎...
不過D星唔識點睇...好難明...

我上司陪過佢朋友上去睇過...不過唔係我講上面果個人...
佢話董係一個白髮老翁...講野陰聲細氣似女人...好似觀音上身咁...
仲話佢地好多本書...講小小野...佢就測倒你既野...

之後又在背面拎起另幾本書...<<<< 上司話應該係秘密流傳卜卦文之類既野...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 181  發表于: 2011-09-08
引用第178樓bmx2011-09-08 00:47發表的“”:
[表情] [表情] [表情] [表情] [表情] [表情]
好好味呀!好好味呀!好好味呀!好好味呀!好好味呀!好好味呀!

大佬靜d得唔得,成點鐘你嗌咁大聲,我點訓呀
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 182  發表于: 2011-09-08
引用第175樓三郎2011-09-08 00:40發表的“”:
[表情] 下個月好友未必係度WO

你盡左力未呀?

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 183  發表于: 2011-09-08
引用第179樓阿童木2011-09-08 00:47發表的“”:
董慕節好似當年黃玉郎同馬榮成都好信,乜野一遇風雲便化龍都好似係董生算出黎既 [表情]

似啦似啦...佢就係被形容到好似神仙下凡既人物...

都唔知點解可以有咁既高人...

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 184  發表于: 2011-09-08
引用第179樓阿童木2011-09-08 00:47發表的“”:
董慕節好似當年黃玉郎同馬榮成都好信,乜野一遇風雲便化龍都好似係董生算出黎既 [表情]

其實呢個就有少少 self-fulfilling prophecy (唔知中文叫乜 ),董慕節批左佢兩句︰「金鱗豈是池中物,一遇風雲便化龍」,佢就用風雲做書名成功了。
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 185  發表于: 2011-09-08
引用第184樓bmx2011-09-08 00:52發表的“”:
其實呢個就有少少 self-fulfilling prophecy (唔知中文叫乜 [表情] ),董慕節批左佢兩句︰「金鱗豈是池中物,一遇風雲便化龍」,佢就用風雲做書名成功了。 [表情]

自我實現預言
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 186  發表于: 2011-09-08
引用第177樓bmx2011-09-08 00:46發表的“”:
鬼仔對於你以前既事係知得好清楚,但係就唔知道將來發生既事。
不過將來既事唔係一個定數,而係有好多 variables 會影響到,只係得一個趨勢,凶象未必會發生,吉象亦未必能把握到。 [表情]

因為果D係靈體..已發生的佢可能有能力...未發生的就真係好難了...

咁你信唔信四面佛?

離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 187  發表于: 2011-09-08
引用第180樓sun2011-09-08 00:49發表的“”:
董係用紫微斗數的...所以我之後自學自己起命盤...好搞笑...又起倒喎...
不過D星唔識點睇...好難明... [表情]
.......

好似話佢會不斷講你以前d野,講中你就話比佢聽,一路一路縮細範圍,到後期佢每講你一樣野都會中晒,諗真其實好恐怖下,你既一生好似一早編好咁
離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 188  發表于: 2011-09-08
引用第186樓sun2011-09-08 00:53發表的“”:
因為果D係靈體..已發生的佢可能有能力...未發生的就真係好難了...
咁你信唔信四面佛?

係咪要對住佢跳脫衣舞
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 189  發表于: 2011-09-08
引用第180樓sun2011-09-08 00:49發表的“”:
不過D星唔識點睇...好難明... [表情]
.......

董慕節係鐵板神數,唔係紫微斗數呀。

至於紫微斗數,同你果 d 占星學有少少唔同,佢地所用既星係虛星,唔係實星。

即係所有既紫微、天府等等其實都只係 variables,你用 a,b,c,d,e 黎代替都得。

其實我自己研究過,紫微斗數其實係一個 reverse engineering (又係唔識中文係乜 ) 既方法,佢係經過好多好多年,不斷用好多人既事驗證統計化返出黎。
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 190  發表于: 2011-09-08
引用第187樓阿童木2011-09-08 00:54發表的“”:
好似話佢會不斷講你以前d野,講中你就話比佢聽,一路一路縮細範圍,到後期佢每講你一樣野都會中晒,諗真其實好恐怖下,你既一生好似一早編好咁 [表情]

應該係透過一D野黎測出黎...

不過無人會知...

離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 191  發表于: 2011-09-08
引用第185樓國球旗2011-09-08 00:53發表的“”:
自我實現預言 [表情] [表情] [表情]

唔該晒。
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 192  發表于: 2011-09-08
引用第188樓國球旗2011-09-08 00:56發表的“”:
係咪要對住佢跳脫衣舞 [表情] [表情]

我唔知...我唔信呢D野的...

離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 193  發表于: 2011-09-08
引用第189樓bmx2011-09-08 00:58發表的“”:
董慕節係鐵板神數,唔係紫微斗數呀。 [表情]
至於紫微斗數,同你果 d 占星學有少少唔同,佢地所用既星係虛星,唔係實星。
.......

即係統計學啦
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 194  發表于: 2011-09-08
引用第189樓bmx2011-09-08 00:58發表的“”:
董慕節係鐵板神數,唔係紫微斗數呀。 [表情]
.......

呀...係...又記錯...

佢係鐵板神户牛柳...至真...

紫微斗數真係好似一個統計既ENGINE...