• 13567閱讀
  • 279回復

有無人有親身經歷的靈異事件? [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 210  發表于: 2011-09-08
引用第202樓阿童木2011-09-08 01:10發表的“”:
李居明,我敢話佢只一係一個神棍 [表情]

我都認同,佢d書真係
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 211  發表于: 2011-09-08
引用第203樓bmx2011-09-08 01:10發表的“”:
無錯。但係一個人既運程點解可以用統計學計算到呢?
呢個就係比較有趣既事情,西方而家有唔少學者相信我地其實係活係一個 simulation 裡面,既然係 simulation,就算條公式幾複雜,都其實可以算到少少,呢個就可能玄學背後的理論。 [表情]

我覺得同天象既運轉有D關係...
好似農曆同新曆每19年就一個相遇咁...

如果我地既生命係比上天主宰...
咁係唔係用番上天(即天象)黎算呢...
愈是睿智的人,愈有寬廣的胸襟...

簡潔是智慧的靈魂,冗長是膚淺的藻飾...

離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 212  發表于: 2011-09-08
引用第197樓國球旗2011-09-08 01:05發表的“”:
逆向工程 [表情] [表情] [表情]

你查字典架?

離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 213  發表于: 2011-09-08
引用第212樓sun2011-09-08 01:15發表的“”:
你查字典架? [表情]

最多咪google翻譯
keep walking, keep scoring, let's do it again!!! YNWA
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 214  發表于: 2011-09-08
引用第208樓reve2011-09-08 01:14發表的“”:
因為當時好多書大馬一代都無得賣,網上資料又唔夠,阿媽都系中意睇字多過睇mon的。 [表情]

唔同啦...信同唔信既做法唔同...

所以我家買的都是星座書...

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 215  發表于: 2011-09-08
引用第212樓sun2011-09-08 01:15發表的“”:
你查字典架? [表情]

照字面譯之嘛
離線sun
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 216  發表于: 2011-09-08
引用第215樓國球旗2011-09-08 01:17發表的“”:
照字面譯之嘛 [表情] [表情]

但解完都唔知係乜呢...

離線國球旗
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 217  發表于: 2011-09-08
引用第216樓sun2011-09-08 01:18發表的“”:
但解完都唔知係乜呢... [表情] [表情]

即係逆思考
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 218  發表于: 2011-09-08
引用第216樓sun2011-09-08 01:18發表的“”:
但解完都唔知係乜呢... [表情] [表情]

即係好友YFF乜野7場定律就係reverse engineering 喇
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 219  發表于: 2011-09-08
引用第218樓阿童木2011-09-08 01:21發表的“”:
即係好友YFF乜野7場定律就係reverse engineering 喇 [表情]

呢樣都系
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 220  發表于: 2011-09-08
引用第207樓阿童木2011-09-08 01:13發表的“”:
我都諗過,同programming 一樣,只要我睇到source code,當然要睇得明,我就只道黎緊個result係乜,當然,邊個係寫program 果個人呢 [表情]

我睇過 science channel 有套記錄片叫做 through the wormhole,由 morgan freeman 做主持,其中一集就有講 simulation。佢話科學家而家發現物質去到最終其實係 pixel (佢裡面既科學理據我當然唔明 ),同而家你係 computer 見到既 pixel 係同一樣野黎。而佢地用 computer 而家既發展速度既做 estimation,去到幾十年後已經可以做到人分辨唔到真假既 simulation 出黎。

假設有朝一日人真係能夠 create 到 virtual reality/simulation 出黎,咁就會出現無限既 virtual reality 甚至 simulation within simulation,極大可能你自己而家就已經係一個 simulation 裡面。即係寫呢個 program 既人其實係另一個 program 裡面既人。
離線reve
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 221  發表于: 2011-09-08
引用第220樓bmx2011-09-08 01:24發表的“”:
我睇過 science channel 有套記錄片叫做 through the wormhole,由 morgan freeman 做主持,其中一集就有講 simulation。佢話科學家而家發現物質去到最終其實係 pixel (佢裡面既科學理據我當然唔明 [表情] ),同而家你係 computer 見到既 pixel 係同一樣野黎。而佢地用 computer 而家既發展速度既做 estimation,去到幾十年後已經可以做到人分辨唔到真假既 simulation 出黎。
假設有朝一日人真係能夠 create 到 virtual reality/simulation 出黎,咁就會出現無限既 virtual reality 甚至 simulation within simulation,極大可能你自己而家就已經係一個 simulation 裡面。即係寫呢個 program 既人其實係另一個 program 裡面既人。 [表情]

MATRIX
離線阿童木
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 222  發表于: 2011-09-08
引用第220樓bmx2011-09-08 01:24發表的“”:
我睇過 science channel 有套記錄片叫做 through the wormhole,由 morgan freeman 做主持,其中一集就有講 simulation。佢話科學家而家發現物質去到最終其實係 pixel (佢裡面既科學理據我當然唔明 [表情] ),同而家你係 computer 見到既 pixel 係同一樣野黎。而佢地用 computer 而家既發展速度既做 estimation,去到幾十年後已經可以做到人分辨唔到真假既 simulation 出黎。
假設有朝一日人真係能夠 create 到 virtual reality/simulation 出黎,咁就會出現無限既 virtual reality 甚至 simulation within simulation,極大可能你自己而家就已經係一個 simulation 裡面。即係寫呢個 program 既人其實係另一個 program 裡面既人。 [表情]

所以10年前matrix呢套戲真係神作
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 223  發表于: 2011-09-08
引用第200樓sun2011-09-08 01:09發表的“”:
但同一生肖既父母...都會有唔同血型...唔同出生地點...唔同既家族成員...會唔會都有影響呢?

鐵板神數係鐵口咬定,從你出生既年、月、日、時、分就會計到你父母的生肖。

其實呢樣野醫院做果 d 人都已經可以否決到。
離線火鳳凰
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 224  發表于: 2011-09-08
引用第221樓reve2011-09-08 01:25發表的“”:
MATRIX [表情] [表情]

引用第222樓阿童木2011-09-08 01:26發表的“”:

所以10年前matrix呢套戲真係神作 [表情]

呢套野真係好正。