• 50080閱讀
  • 1571回復

(決賽:西班牙4:0意大利!下屆到法國主辦)歐洲國家杯決賽周討論區 [復制鏈接]

上一主題 下一主題
離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1530  發表于: 2012-07-02
Speaking to Radio Five Live, Fabregas said: "Those people who think we are playing boring, in my opinion they don't understand the game.

同埋好討厭呢種一朝得志.

覺得悶都要俾你話"don't understand the game"
離線OldSosad
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1531  發表于: 2012-07-02
引用第1534樓真秘密2012-07-02 23:06發表的“”:
Speaking to Radio Five Live, Fabregas said: "Those people who think we are playing boring, in my opinion they don't understand the game.
.......

睇你本身個立場係點者
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1532  發表于: 2012-07-02
引用第1513樓加歷查2012-07-02 17:49發表的“”:
咪就係 [表情]
西班牙而家係好多人捧(亦多左人唔鐘意), 但係08年之前呢? [表情] [表情] [表情]
.......

02世界盃比人黑哨玩死

我是憤怒
離線煙花
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1533  發表于: 2012-07-02
用戶被禁言,該主題自動屏蔽!
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1534  發表于: 2012-07-02
引用第1534樓真秘密2012-07-02 23:06發表的“”:
.......

人地都話明"in my opinion"....
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1535  發表于: 2012-07-02
引用第1533樓真秘密2012-07-02 23:01發表的“”:
其實我真係好唔鐘意d咁ge稱號..點解一定要呢個世界圍住西班牙黎轉.
仲要講到德國就算贏左,
西班牙都只係輸左俾新西班牙,唔係德國..呢種自我中心好反感 [表情]
.......

依個唔係圍住邊個黎轉....
係講緊形勢....

冇人話spain如果輸係輸俾new spain而唔係germany....
離線sheva
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1536  發表于: 2012-07-02
引用第1536樓utadahikaru202012-07-02 23:35發表的“”:
02世界盃比人黑哨玩死
我是憤怒 [表情] [表情] [表情]

唔好提,次次youtube睇親果段bg係requiem for a dream既 "行兇片段"都想一拳打爆個mon
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1537  發表于: 2012-07-02
引用第1528樓sikingthegreat02-07-2012 22:09發表的“”:
因為同其他隊實力有距離, 加上同初露光芒嘅spain有d似, 唔係講打法上, 而係似係一個皇朝嘅開端, 球員又年輕, 係有少少嗰種味道~~
可惜.... 再睇下2年後又點~~ 咁多年青攻擊球員湧現, 反而係要擔心一下個後防.... 同以往嘅德國隊真係好唔同~~ [表情] [表情]

德國就係德國

德國係歐洲除佐意大利既成績好過佢,

根本唔需要做咩新西班牙,

德國唔需要呢類稱呼!

德國後防自奇連士文上任後已經一早放棄佐

德國近年防守為主既踢法已經要數2002世界杯

果屆好似係禾拉帶隊?

路維好過奇哥好多架啦,用單箭頭
四星德國!!KING OF THE WORLD 2014

離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1538  發表于: 2012-07-02
引用第1535樓OldSosad2012-07-02 23:19發表的“”:
睇你本身個立場係點者 [表情]

我立場就係佢決賽前打悶波,決賽打得算精彩.
但就比法比話我don't understand了
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1539  發表于: 2012-07-02
引用第1527樓sikingthegreat02-07-2012 22:06發表的“”:
ireland我覺得係最失望, 冇諗過竟然搞成咁.... 輸唔緊要, 但連spirit都唔見埋.... 令fans們好失望....
holland當然都令人失望.... 諗住係四強份子.... 點諗到三戰皆北....
.......

愛爾蘭第一場輸比克羅地亞無睇,

第二場對西班牙都無乜點睇,

頭兩場點失望?

離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1540  發表于: 2012-07-02
引用第1538樓sikingthegreat2012-07-02 23:42發表的“”:
人地都話明"in my opinion".... [表情] [表情]

in my opinion唔係大晒....
係咪講句in my opinion就可以隨便講乜都得
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1541  發表于: 2012-07-02
引用第1529樓Bra神02-07-2012 22:44發表的“”:
其實上屆WC雲馬維克既荷蘭正正對住西班牙踢左場好波, 係一個示範, 荷蘭D後防咁屎都守到加時先算
如果唔係洛賓單刀送個波俾聖卡斯, 嬴埋都得
你話邊隊打得嬴西班牙, 我會覺得係一隊會願意縮後打穩守突擊既球隊, 例如今屆既葡萄牙, 相反而攻為主既巴西, 我認為唔係西班牙既對手

巴西仲以攻為主?

鄧加離開既戰略又變佐?

離線真秘密
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1542  發表于: 2012-07-02
引用第1539樓sikingthegreat2012-07-02 23:43發表的“”:
依個唔係圍住邊個黎轉....
係講緊形勢....
冇人話spain如果輸係輸俾new spain而唔係germany.... [表情] [表情]

就係點解好地地一隊德國會叫做新西班牙...兩隊打法又完全唔似
發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1543  發表于: 2012-07-02
引用第1532樓sheva02-07-2012 22:54發表的“”:
果幾球單刀睇到我眼都突埋........
都證明左洛賓大賽唔止係腳軟咁簡單 [表情]

洛一招將荷蘭同拜仁由決賽捧杯既美夢打破

次次決賽佢都單刀或十二碼射失

發帖
好友元
貢獻值
只看該作者 1544  發表于: 2012-07-02
引用第1541樓啪啪啪啪啪啪2012-07-02 23:48發表的“”:
德國就係德國
德國係歐洲除佐意大利既成績好過佢,
.......

唔係咩稱唔稱呼嘅問題.... 成日都有新zidane, 白比利, 新messi架啦.... 呢d係benchmark.... 如果germany羸到, 確實係看似一個朝代嘅開始....
無可否認, 以spain近期嘅成績, 佢地已經足以成為一個benchmark....

當年yugoslavia都曾經俾人話歐洲巴西, 唔見得佢地覺得係一個侮辱, 亦唔會話成個足球界圍住巴西黎轉....